vseobecne sa odporucaju celozrnne mucne potraviny, ak je spalda celozrnna, je to urcite hodnotnejsia potravina, ako biela muka. no vseobecne, aj spalda je plna sacharidov, rovnako, ako klasicka muka.
no ja nie som zastancom toho,a by sa nejaka bezna potravina vyradovala z jedlanicka. aj sacharidy nase telo potrebuje, dolezite je len nepresvihnut mnozstvo. ak si nedas vela mucneho jedla naraz, tak je to v pohode, hoci aj z bielej muky, ak inu nemas na vyber. tiez by to malo byt skombinovane s troksou tuku ( staci potravina s nejakym obsahom tuku, pripadne ak mas len panvicu potretu tukom ) a hlavne doplnit bielkovinami. ak sacharidy skombinujes s tukmi a bielkovinami, spracuvaju sa pomalsie a hladina cukru v krvi je stabilnejsia. to plati aj pre celozrnne vyrobky,
este musim podotknut, ze ak je vyrobok celozrnny, znamena to, ze su v nom nejake cele kusky zrna a ak su v tychto kuskoch sacharidy ( co asi su ), tak potom ich telo musi dolovat odtial ovela narocnejsie, ako z makkej a pomletej potraviny, aj preto su tieto potraviny vhodnejsie.
vseobecne sa odporucaju celozrnne mucne potraviny, ak je spalda celozrnna, je to urcite hodnotnejsia potravina, ako biela muka. no vseobecne, aj spalda je plna sacharidov, rovnako, ako klasicka muka.
no ja nie som zastancom toho,a by sa nejaka bezna potravina vyradovala z jedlanicka. aj sacharidy nase telo potrebuje, dolezite je len nepresvihnut mnozstvo. ak si nedas vela mucneho jedla naraz, tak je to v pohode, hoci aj z bielej muky, ak inu nemas na vyber.
tiez by to malo byt skombinovane s troksou tuku ( staci potravina s nejakym obsahom tuku, pripadne ak mas len panvicu potretu tukom ) a hlavne doplnit bielkovinami. ak sacharidy skombinujes s tukmi a bielkovinami, spracuvaju sa pomalsie a hladina cukru v krvi je stabilnejsia. to plati aj pre celozrnne vyrobky,
este musim podotknut, ze ak je vyrobok celozrnny, znamena to, ze su v nom nejake cele kusky zrna a ak su v tychto kuskoch sacharidy ( co asi su ), tak potom ich telo musi dolovat odtial ovela narocnejsie, ako z makkej a pomletej potraviny, aj preto su tieto potraviny vhodnejsie.