icon

Spevnenie tela bez fitka

31. mar 2025

Ahoj dievcata, prosim pekne, uz mi lezie na nervy moja rozyksnuta postava a som rozhodnuta s tym nieco robit. Nemam vobec nadvahu, takze myslim, ze o chudnuti netreba premyslat. Pre predstavu, meriam 175 cm a vazim 62 kg.

Chcela by som hlavne spevnit a vytvarovat postavu, da sa to aj doma bez navstev fitka? Pocula som, ze je dobry silovy trening, co si mam pod tym predstavit? Ak zacnem "brusakmi" a drepmi, bude to ok? Na co sa zamerat, na ake cvicenia?

Strana
z2
patrikjames
31. mar 2025

Najlepší je silový tréning. Ty nepotrebuješ schudnúť ty potrebuješ nabrať svalovú hmotu a budeš vyzerať famózne. Ty ako žena určite sa chceš zamerať na riť. Tam sú najlepšie drepy, hip thrusty, výpady. Nemusíš chodiť do gymu aby si vyzerala dobre ale budeš potrebovať silový tréning takže buď si doma zabezpečiť činky alebo navštíviť fitko. Tvoja váha a výška je super lebo nemáš nadváhu takže za krátku dobu uvidíš super výsledky. Trocha upraviť jedálniček, dobrý silový tréning, kvalitný spánok, čistá voda a pôjde do rýchlo.
Držím palce 😊

autor
31. mar 2025

@patrikjames Jeee, dakujem 🙂 Ja by som chcela spevnik brucho, zbavit sa tuku na bokoch a ano aj zadok vyformovat, spevnit. Do fitka sa mi moc nechce, da sa to aj doma docielit? Treba kupit nejake naradie, cinky alebo tak?

autor
31. mar 2025

@patrikjames Ale co je najdolezitejsie, tak nechcem vyzerat ako terminator, mam trosku sirsie ramena, tak ruky moc nechcem zatazovat, nech nevyzeram ako Schwareneger :D

kittykat22
31. mar 2025

@patrikjames a ako asi doma spravi hip thrust? Na to potrebuje lavicku + velku cinku. Pises je tak trosku blbosti. Silovy trenink sa robi vo fitku a nie doma.
Inak najradsej mam ked muzi maju preslov ako maju zeny cvicit. My mame uplne iny rezim, fungovanie aj cviky ako muzi. A pises, ze najlepsie je cvicit rit - tak mozno preto, aby si sa mal ty na co pozerat ... dobry sexizmus.

andreakotesova
31. mar 2025

Kúp si TRX, nahradí ti fitko.

patrikjames
31. mar 2025

Najlepší je silový tréning ako sme spomínali takže ak chceš cvičiť doma musela by si dosť veci si kúpiť. Určite nerob z vlastnou váhou že 50 drepy, 40 výpady. Zbytočne. Nalozis si na multi presse najnižšiu váhu a začneš drepovat. Uvidíš ako to pôjde a začneš si pridávať váhy aby si urobila cca 8-12 opakovaní ( silový tréning je vlastne malo opakovaní do maximálneho zlyhania, ja osobne robím silový tréning a robím 1-3 opaľovania a naozaj to funguje aj na silu aj na výzor)

Ak chceš kľudne mi napíš správu. Nie som fitness trener ale cvičím 10roky, párkrát som trénoval kamarátku a aj ženu ( tej to vydržalo asi len týždeň 😂😂)

Možno ti budem vedieť pomôcť a poradiť ak by si chcela

autor
31. mar 2025

@andreakotesova Super, dakujem za tip.

tim23
31. mar 2025

@kittykat22,, a ako asi doma spravi hip thrust? Na to potrebuje lavicku + velku cinku. Pises je tak trosku blbosti."
Ty píšeš blbosti. Tento cvik sa dá zvládnuť v pohode aj doma.. Ja ho napríklad robím na gauči a ako závažie si dám 2 ročného syna

autor
31. mar 2025

Ja sa do fitka dost hanbim, ak by bolo zenske, tak ok, ale medzi muzov mi to nie je prijemne.

patrikjames
31. mar 2025

@kittykat22 pre Boha živého 😂😂😂 áno napísal som že riť lebo keď mladá žena chce dobre vyzerať nebude cvičiť len hrudník a chrbát aby nebola ako mužatka bože. Tak isto aj chlapi cvičia väčšinou ruku chrbát prsia lebo chcú byť veľký a nie mať riťku do plaviek 😂 a napísal som jej že najlepšie gym a keď nie musí si doma kúpiť. Naštuduj si čítanie s porozumením ZŠ

klara351
31. mar 2025

Kľudne cvic aj ruky, bez doplnkov terminator z teba nebude. Poznám baby, čo cvičia ruky roky a teda také ľahké to nie je, že dvihnes párkrát činku a budeš svalnata. Čo by za to niektoré, napríklad aj ja, dali, keby to tak fungovalo.
@tim23 Spraví hiptrust aj doma, nemusí začínať s vysokými váhami. Ruky kľudne precvičiť s dostupnými cinkami, stačí kúpiť napríklad 30 kg sadu, postupne len dokupovať vyššie závažia. Je pravda, že nohy a zadok treba cvičiť s vyššími váhami, ja som to riešila unilateralnymi cvikmi, teda hiptrust na jednej nohe, bulharské drepy, rdl na jednej nohe. Na to jej jedna sada bude stačiť dlho. A po čase naberie odvahu aj na fitko.

patrikjames
31. mar 2025

@tim23 ale 2 ročný syn nie je silový tréning mojko

tim23
31. mar 2025

@klara351 ale veď jasné, o tom píšem aj ja 🙂

lucia13022023
31. mar 2025

Samozrejme, že sa to dá aj doma, ale potrebuješ činky.
My máme doma tske menšie provizórne "fitko", muž kúpil ešte dávno lavičku a set činiek, rôznych asi za 80€ co bola super cena, no bolo to dosť dávno.
Ono sval nevybudujes s vlastnou váhou, ale spevniť vieš. Čiže na budovanie svalov potrebuješ závažie, napríklad dvíhaj ja neviem kartón vody 🤣🙈 ono dá sa hocičo vymyslieť, ja som cez covid cvičila hip thrusty doma, opreta o gauč a mala som na sebe asi 40 kníh 🙈
Čiže ja odporúčam na začiatok kúpiť sadu činiek, vôbec ich nemusí byť veľa, nejaké jednorucky, kettelbell.. Hlavne sa nauč techniku, zisťuj co ta baví, čo ti vyhovuje. Ber to ako radosť, skúšaj co tvoje telo dokáže, daj si pár cvikov na spodnu časť tela, par cvikov na hornu časť tela, nepotrebuješ xy cvikov..

tim23
31. mar 2025

@patrikjames to oslovenie si nechaj pre niekoho iného, Patrik!

lucia13022023
31. mar 2025

@tim23 🤣 mojko. Patrik ma asi 14 keď takto oslovuje zeny

autor
31. mar 2025

Prosim o slusnu debatu 🙏

autor
31. mar 2025

@lucia13022023 Ja chcem hlavne spevnit a vyformovat, nechcem nejak budovat svaly :D

sofia1979
31. mar 2025

Silový tréning činky brúsaky cviky nohy zadok na boky a si jak modelka

sofia1979
31. mar 2025

Činky 2kg a 2 na ruky vyformujes ruky chrbát atď na nohy boky drepy atď

tim23
31. mar 2025

@lucia13022023 😁😁 zrejme

lucia13022023
31. mar 2025

A ako chceš ten sval spevniť? 😁 Ty si myslíš, že keď budeš dvíhať 5kg činky tak budeš svalnata ako kulturista?

mischy00
31. mar 2025

Veď keď chceš spevniť, musíš budovať svaly, bože žena 🙂. A nebudeš žiadny terminátor, by si musela steroidy brať. Cvičenie doma, no ja to poviem takto...možno si nejaký ten sval vyformujes ale ked cvicis zle, len si ublizujes. Cvičenie nieje ozaj iba hopkanie a dvíhanie činky, to je správne držanie tela, správne dýchanie, postoj, cvičiť celé telo...tréning musí mať hlavu a pätu a potom výsledky budú. Bielkoviny jesť, tie budujú svalovú hmotu a formuje sa ti telo. Takže ak chceš hopkat, pustí si Jilien Michaels ale ak chceš mat postavu ze dovi dopo, tam treba tréning s poriadnymi váhami

autor
31. mar 2025

@mischy00 Ja sa v tom nevyznam, takze nechcem vypadat ako terminator, ale chcem spevnit a hlavne vytvarovat postavu, tak asi to fitko.

majkadu92
31. mar 2025

Za mňa nie ...ja som doma cvičila miery ako ty..všetci mi len hovorili ze vyzerám ako anorekticka chcela som byť chudá ale nie takto až fitko a váhy mi spravilo tip top postavu

sense
31. mar 2025

@kittykat22 urobí hiptrust aj bez veľkej činky, ako oporu bude mať posteľ alebo gauč, najprv začne bez závažia, potom môže pridať gumu , jednorucky, na jednej nohe.

mischy00
31. mar 2025

Na začiatok si zvýš kondičku, neviem ako si na tom, kľudne si nájdi nejaké videá na internete a daj si nejaký 6 týždňový workout. A potom sa posúvaj ďalej. A zabudni na terminátora, toto je najväčšie klišé. Silový tréning ti tvaruje postavu, zlepšuje správne držanie tela, zvyšuje tvoju hmotnosť (ano, zabudni na 62kg), si silnejšia ale vnútorne, nie navonok. Budujes vnútornú silu, pevný stred tela.....Najlepšie je potom ísť do trénera, nech ti ukáže co a ako, aby si vedela správne cvičiť s váhou, to nieje sranda, zdvihat nesprávne ťažké váhy, si môžeš odpáliť kríže

tim23
31. mar 2025

😁😁Nebudeš vyzerať ako terminátor 🤣🤣 už to píšeš 20ty krát..

denkabemommy
31. mar 2025

@autorka nemusíš sa hanbiť ísť do fitka, nikoho nezaujímaš, všetci si idú vlastný egotrip. 🙂 Ak sa nevieš odhodlať sama, skús s kamoškou alebo s trénerkou, potom to bude už pohodička. Postavu vyformuješ aj doma ale bude to trvať asi tak dlho ako namaľovať dom malým štetcom. Ešte dodám, že po x rokoch vo fitku stále nevyzerám ako Terminátor

sense
31. mar 2025

Autorka si žena , bez steroidov nikdy nebudeš vyzerať ako Terminátor. To je najväčšia obáva žien a úplne zbytočná.

Strana
z2