Stačí kalorický deficit na chudnutie bez sledovania makier?
Ahojte som v tychto kaloriach a tablukach novacik, chcem sa opytat ked mi tabulky nastavia deficit budem zapisovat poctivo s tym ze jedalnicek mam ,,svoj,, papam okrem sladkeho a vyprazaneho vsetko schudnem? Budem v deficite alebo potrenujem presny pocet. Bielkovin atd.. dakujem
Keď nebudeš mať dobre zvolené jedlo tak to bude ťažké.
Ja stále hovorím, že pri kalorickom deficite sa netreba ničoho úplne vzdávať – pokojne si môžeš dať aj horalku. Je to len na tebe, či si dáš radšej 450 kcal sladkosti, alebo výživnú večeru.
Teoreticky, ak budeš jesť hocičo a budeš v deficite, schudneš. Ale ak nebudeš prijímať dostatok bielkovín, môžeš chudnúť zo svalov, čo nikto nechce. Budeš mať chute, budeš čoskoro opäť hladná...
Ak budeš prijímať málo sacharidov, možno vydržíš pár dní, ale potom tvoje telo zostane bez energie a dostaneš chuť zjesť všetko sladké, čo uvidíš. A ak budeš prijímať málo tukov, môže to negatívne ovplyvniť dôležité procesy v tele, ako sú hormóny a ďalšie funkcie.
Preto je dôležitá zdravá, vyvážená strava, v ktorej prijímaš vhodné množstvo bielkovín, tukov aj sacharidov.
@lucia13022023 dakujem krasne si zlata… dakujem za vysvetlenie to som potrebovala vediet
Nemusíš sa tých makier držať úplne presne, to ani nejde mať každý deň všetko na 100%.
Ale aby to aspoň bolo všetko zelené koliečko.
Ak sa ti podarí mať viac tukov - uber zo sacharidov a tak isto aj naopak

Schudnúť schudneš ale je možné, že tvoja strava je založená viac na tukoch, než na bielkovinách a tým pádom budeš viac hladná, čo ťa môže skôr doviesť k tomu, že to nevydržíš a preješ sa po týždni tak, že budeš zo seba zhnusená a nebudeš chcieť pokračovať 🤷🏼♀️🙂