Syn potrebuje pribrat
Ahojte. Asi mi budete vediet poradit,i ked mame opacny problem. Syn je velmi chudy,asi aj geneticky. Ma 178 cm a 53 kg. Hoci je vela,nemoze pribrat. Lekar nam odporucil nutricnu poradnu. Len sa neviem rozhodnut,nakolko tomu nedavam velku nadej,ze sa mu pribrat podari. Zvazujem poradnu na principe funkcnej mediciny,kde ma vsak vysetrenie a nejaky jedalnicek bude stat 400 Eur. Tam sa snazia najst pricinu,preco je chudy. I ked u detskej lekarky vyucili potravinove alergie a krvny obraz ok.Alebo mam zajst ku klasickym nutricnym poradcom,kde ma to vyjde podstatne lacnejsie? Vdaka
Na celiakiu bol testovany ?
Silový tréning a kúp mu dobrý Gainer + kreatín... Váha pôjde hore...
@anonym_d4c1ec Co je ciel ? Nicit mu oblicky uz zamlada ? Pri normalnom treningu a normalnej vyvazenej strave do seba nemusi tlacit doplnky.
@anonym_d4c1ec Co je ciel ? Nicit mu oblicky uz zamlada ? Pri normalnom treningu a normalnej vyvazenej strave do seba nemusi tlacit doplnky.
@patrike zasekol si sa v 1980?
Tiež si myslím, že okrem stravy by pomohlo posilovanie. A teda k tej strave, najprv by som skúsila klasického nutričného poradcu a uvidíš. Ak by to nebolo to pravé orechové, tak môžeš zaplatiť drahšieho poradcu.
Z coho som ja pribrala boli pivovarske kvasnice. Hnusne to smrdi ale mama ma do toho nutila. Ona furt dobiedza kym jej nespravim po voli. Dneska to lutujem. Mala som krasnu stihlu postavu, mohla som to radsej splachovat do wc.
@uradnikova kolko ma syn rokov? Aku postavu-vysku a vahu- maju rodicia?
vek dieťaťa? v určitom veku sú chlapci chudí takmer všetci.
nutridrink. - kúpiš v lekárni ,alebo predpíše odborný lekár
neposlala vás na gastroenterol. do nemocnice? dcéra ako dieťa chodila do MFN
Ak nemá žiadne zdravotné problémy, ani by mi nenapadlo sa tým zaoberať. Je v puberte, postava sa bude meniť vekom.
Čo je problém? Je na prvý pohľad aj za piatich a nepriberá? Alebo nemá chuť do jedla? Treba si trošku načítať o strave, makroživinách, ako poskladať jedalnicek, zaradiť dostatok bielkovín a zdravých tukov a verím, že to zvládnete aj bez jadalnicku… omnoho efektívnejšie podľa mňa bude prispôsobiť stravu, na ktorú je doma zvyknutý a upraviť ju tak, aby sa dostal do kalorickeho nadbytku bez nejakých veľkých zásahov… sama som dlho bojovala s priberaním, ale čisto kvôli estetickej stránke, inak som bola zdravotne v poriadku, cítila som sa dobre, výsledky perfektne, aj keď na papieri podľa čísiel podvýživená… chce aj on pribrať?
@uradnikova absolvoval endokrinologické vyšetrenie?
Môj syn má 23r 180cm 65 kíl,a tiež chce pribrať ,cvičí,športuje,istú dobu pil aj proteíny atď ale bolo mu z nich ťažko tak prestal piť,on svaly má len žiadny tuk,až má prepadnute líca toho najviac trápi,ja mám pocit že všetko čo zje ide z neho von,stolicu má 2_3x denne ako kedy,tiež by pomohli radi ako pribrat,jeho dr ho nikam neposiela všetky výsledky ma ok
Môj syn má 23r 180cm 65 kíl,a tiež chce pribrať ,cvičí,športuje,istú dobu pil aj proteíny atď ale bolo mu z nich ťažko tak prestal piť,on svaly má len žiadny tuk,až má prepadnute líca toho najviac trápi,ja mám pocit že všetko čo zje ide z neho von,stolicu má 2_3x denne ako kedy,tiež by pomohli radi ako pribrat,jeho dr ho nikam neposiela všetky výsledky ma ok
@anonym_4a65ab To znie ako opis celiakie, lahke formy maju krvne vysledky ok. Protilatky mu merali ?
@uradnikova ja by som to neriesila. Pokial je zdravy a citi sa dobre tak to nechaj tak. Do 30tky sa to zmeni. Ked bude cpat do seba kreatiny a podobne kraviny tak si dodrbe metabolizmus. Stalo sa jednemu znamemu. Je teraz nechutne tlsty. A mam kamosku a ta ma 40r a stale nepribrala a to moze jest co chce. Proste genetika nepusti. Niektori ludia proste nepriberu.
vek dieťaťa? v určitom veku sú chlapci chudí takmer všetci.
nutridrink. - kúpiš v lekárni ,alebo predpíše odborný lekár
neposlala vás na gastroenterol. do nemocnice? dcéra ako dieťa chodila do MFN
@anonym_7bebc7 nutridrik pije, gastro mal ok. Ma 17. Z obidvoch stran rodiny mame chudych ludi,teda v mladosti boli chudi
@anonym_4a65ab moj nema ani tuk ani svaly. Cvici slabo,nema to rad :(
@uradnikova absolvoval endokrinologické vyšetrenie?
@anonym_6a7760 ano
@uradnikova kolko ma syn rokov? Aku postavu-vysku a vahu- maju rodicia?
@vler muz ked sa zenil,mal 64 kg,182 cm. Uz riadne pribral. Ja mam 166 a 52kg
@anonym_4a65ab To znie ako opis celiakie, lahke formy maju krvne vysledky ok. Protilatky mu merali ?
@patrike bol na gastro bral mu vzorku zo žalúdka poslal na histologiu a že všetko ok,dokonca si dal robiť sám v medirexe testy na intoleranciu za 150€ a všetko ok ,stolicu nemá riedku ale normalnu
@anonym_6a7760 ano
@uradnikova na endokr, vám dala obvodná výmenný lístok?,lebo syn žiadal že chce toto vyšetrenie lebo sa občas aj v noci potí,no že netreba že má krvný obraz v poriadku nechce mu dať výmenný lístok na endokr.
V prvom rade pribrat by mal ale nie tym, ze zacne vela jest a jest blbiny. V 17 rokoch je fajn ak by zacal robit silovy trening. je to zdravy sposob ako zmenit postavu a zabezpecit si zdravie sportom. Trener mu bude vediet aj poradit ako sa stravovat - zaradit viac bielkovin do stravy. Pokial ma krvny obraz, stitnu zlazu v poriadku tak je to len otazka casu. Po treningu je vhodne zaradit do stravy aj proteinove prasky (su na doplnenie bielkovin). Chalani z fitka mavaju po treningu dobru veceru (nie pizza ci tazke a mastne jedla ale napr. grilovane alebo pecene maso so zeleninou, fazulovu ci sosovicovu kasu, idealne kuracie a morcacie) a potom veceru zapiju proteinom. Svaly rastu potom rychlejsie. Netreba si nic pichat a nebude ani nafuknuty. Jednak aj on sa bude citit lepsie zdravotne lebo bude mat pohyb a jednak narastom svalov sa mu aj zmeni postava. Ak by ho fitko nebavilo, vhodne je napr. aj plavanie (ano aj pri plavani rastu svaly.
Toto som aj ja mala so synom od mala. Gastro, nutri drinky, rôzne vyšetrenia. Nikto mi neveril že tak veľa je. Dokonca sme boli aj v nemocnici na pozorovaní. Nič tam nejedol, lebo však Nemocničná strava....tak som mu začala nosiť svoju. Tak to dr. pozerala ako puk. Keď mi endokrinokog povedal, že ho posiela na dva mesiace (počas letných prázdnin) do kúpeľov, lebo ma anorexiu tak som povedala dosť. Zrušila všetky vyšetrenia.
Aký je dôvod u vás, prečo musí syn pribrať? Lebo nespada do tabuliek? (Lebo to bol náš). Ale, rádia ti dobre. Nech začne cvičiť, silový tréning. Radšej mu zaplať trénera v posilňovni. Zmocnie, priberie, vyrysuje sa mu postava, získa sebavedomie.....
Toto som aj ja mala so synom od mala. Gastro, nutri drinky, rôzne vyšetrenia. Nikto mi neveril že tak veľa je. Dokonca sme boli aj v nemocnici na pozorovaní. Nič tam nejedol, lebo však Nemocničná strava....tak som mu začala nosiť svoju. Tak to dr. pozerala ako puk. Keď mi endokrinokog povedal, že ho posiela na dva mesiace (počas letných prázdnin) do kúpeľov, lebo ma anorexiu tak som povedala dosť. Zrušila všetky vyšetrenia.
Aký je dôvod u vás, prečo musí syn pribrať? Lebo nespada do tabuliek? (Lebo to bol náš). Ale, rádia ti dobre. Nech začne cvičiť, silový tréning. Radšej mu zaplať trénera v posilňovni. Zmocnie, priberie, vyrysuje sa mu postava, získa sebavedomie.....
@uradnikova Ahoj.Necitala som to cele,ale s tym cvicenim alebo posilovanim ti tu dobre radia.Keby si videla mojho vo veku 15-16rokov.Vyzeral ako anorexia.Zaplakala by si……A to este robil futbal a zacal brutalne rásť...Az ked zacal cvicit “ pravidelne” so starsim synom a potom uz obaja do posilky by si pozerala ze toto bola anorexia?😆Je z neho 2m silny chlapisko…A je kompletne vsetko a vela. Tiez nikto neveril,ze ked bol ako anorexia ze by zjedol aj nas..Tiez by ma zaujimalo preco riesis priberanie?
@uradnikova moj syn je na tom podobne, vysledky vsetky ok. Obvodacka mi odporucala zacat u fyzioterapeuta (+ pytala sa, ci je na tom dobre po psychickej stranke - aj toto je velmi dolezite).
Syn chodil k fyzio, zacal doma cvicit a po pol roku to na nom vidno. Aj spevnel aj viac vladze. Nutricny poradca ani nutricna poradna netusim co je.
Este mi tu chyba dolezita info - chce pribrat on sam ? Preco ?
@uradnikova moj syn je na tom podobne, vysledky vsetky ok. Obvodacka mi odporucala zacat u fyzioterapeuta (+ pytala sa, ci je na tom dobre po psychickej stranke - aj toto je velmi dolezite).
Syn chodil k fyzio, zacal doma cvicit a po pol roku to na nom vidno. Aj spevnel aj viac vladze. Nutricny poradca ani nutricna poradna netusim co je.
Este mi tu chyba dolezita info - chce pribrat on sam ? Preco ?
@anonym_5cd60e sam ani nie. Je mu to jedno..psychicky nie je tiez dobre,ale bol chudy,aj ked bol chlapca vesele. Odporucil nam ortoped pribrat aspon 15 kg,nakolko je len kost a koža a bude mat casom problem s chrbtickou.
@uradnikova Ahoj.Necitala som to cele,ale s tym cvicenim alebo posilovanim ti tu dobre radia.Keby si videla mojho vo veku 15-16rokov.Vyzeral ako anorexia.Zaplakala by si……A to este robil futbal a zacal brutalne rásť...Az ked zacal cvicit “ pravidelne” so starsim synom a potom uz obaja do posilky by si pozerala ze toto bola anorexia?😆Je z neho 2m silny chlapisko…A je kompletne vsetko a vela. Tiez nikto neveril,ze ked bol ako anorexia ze by zjedol aj nas..Tiez by ma zaujimalo preco riesis priberanie?
@anonym_55abf3 len ked moj je pc tvor,programator,cvici iba preto,ze musi. Potom to tak vyzera:(
Čo je problém? Je na prvý pohľad aj za piatich a nepriberá? Alebo nemá chuť do jedla? Treba si trošku načítať o strave, makroživinách, ako poskladať jedalnicek, zaradiť dostatok bielkovín a zdravých tukov a verím, že to zvládnete aj bez jadalnicku… omnoho efektívnejšie podľa mňa bude prispôsobiť stravu, na ktorú je doma zvyknutý a upraviť ju tak, aby sa dostal do kalorickeho nadbytku bez nejakých veľkých zásahov… sama som dlho bojovala s priberaním, ale čisto kvôli estetickej stránke, inak som bola zdravotne v poriadku, cítila som sa dobre, výsledky perfektne, aj keď na papieri podľa čísiel podvýživená… chce aj on pribrať?
@lindous zje vela. Ci on chce pribrat? Ani neviem,ma to v paži,ako vsetko:(
Môj má 17r, 178 cm a 55kg.Necvičí ale svaly mu vydno,žiaden tuk na tele.Neje vela.Je strašne vyberavý.Je zdravý.Myslim si že rokmi priberie.Hlave nech je zdravý.

Silový tréning a kúp mu dobrý Gainer + kreatín... Váha pôjde hore...