Syn potrebuje pribrat
Ahojte. Asi mi budete vediet poradit,i ked mame opacny problem. Syn je velmi chudy,asi aj geneticky. Ma 178 cm a 53 kg. Hoci je vela,nemoze pribrat. Lekar nam odporucil nutricnu poradnu. Len sa neviem rozhodnut,nakolko tomu nedavam velku nadej,ze sa mu pribrat podari. Zvazujem poradnu na principe funkcnej mediciny,kde ma vsak vysetrenie a nejaky jedalnicek bude stat 400 Eur. Tam sa snazia najst pricinu,preco je chudy. I ked u detskej lekarky vyucili potravinove alergie a krvny obraz ok.Alebo mam zajst ku klasickym nutricnym poradcom,kde ma to vyjde podstatne lacnejsie? Vdaka
Ak vám nič u detí nezistili a je to iba estetický problém, chce to iba čas. Mm keď mal 21 vyzeral ako modllivka 🤣. Keď sme sa zobrali tak mi svokra nosila domov nákupy lebo že nejako nepriberá, zúrila som 🙈. A po 30tke to už išlo pekne hore. Teraz keď má po 40tke, tak pre zmenu chudne, lebo má sedavé zamestnanie a začalo sa mu to prejavovať na bruchu. Teraz je nešťastný že nevie schudnúť.
Brat keď sa ženil tiež vyzeral ako z koncentráku, oblek na ňom vysel ako na vešiaku. Potom časom nabral na 120 kg (2 metrový) a musel chudnúť.
@patrike bol na gastro bral mu vzorku zo žalúdka poslal na histologiu a že všetko ok,dokonca si dal robiť sám v medirexe testy na intoleranciu za 150€ a všetko ok ,stolicu nemá riedku ale normalnu
@anonym_4a65ab na celiakiu nejde vzorka zo žalúdka, ale z tenkého čreva.
Stále píšeš že zje veľa, vieš napísať reálne čo a kolko zjedol za dnešný deň napríklad? Pozriem sa ti na to ☺️
@olga_hurajova tento tyzden je mimo domu ale napisem,ako sa stravuje vacsinou. Rano zje biely jogurt so semiackami (sezam,lan,chia) alebo spaldovu kasu. Desiata balim mu bud chleba alebo rozok a ovocie. Obed ma v skole okolo 12. Okolo 14 je doma a da si co je navarene. Varim take lahsie klasicke jedla, dnes napr granadir (alebo fr.zemiaky,nejake sote a ryza,cestoviny,spenat a aj polievky rajcinova,hokaido,cesnakova). Do vecera zje velmi vela ovocia,alebo si da orechy. Veceru mava vacsinou tiez to,co mam navarene (to,co jedol o 14). Pred spanim okolo 22 si casto da este biely jogurt.

Stále píšeš že zje veľa, vieš napísať reálne čo a kolko zjedol za dnešný deň napríklad? Pozriem sa ti na to ☺️