Trojdňová ovocná diéta

susanm
15. feb 2017

Ahojte, chcela by som vedieť či máte skúsenosti s trojdňovou ovocnou diétou. Konzumuje sa len ovocie: Ananás, kivi a banány, v dvoj až troj hodinových intervaloch 5x denne. Chcela by som si tým prečistiť organizmus a začať sa aj po skončení kúry stravovať ľahšie a zdravo + zhodiť aj nejaké kilá. Športujem, niekedy 2x do týždňa, inokedy aj 5x. Zaujímalo by ma, tie ktoré ste ju skúsili, či ste pociťovali "očistu" počas tých troch dní a ako to na vás vplývalo, či ste neboli unavené, alebo nemali ste nejaké žalúdočné potiaže. Ďakujem 💐😊

alaguema
15. feb 2017

@susanm robievam očistné kúry pravidelne, aj keď na báze ovocia málokedy a iba v lete. V zime čaje a zeleninové šťavy. Cvičím tiež niekoľkokrát do týždňa a na výkone som detox nijak negatívne nepocítila. Skôr naopak. Energie je viac 🙂 Unavená nebývam a žalúdočné potiaže nemávam. Prvý deň, je samozrejme, cítiť ako sa źalúdok sťahuje a občas pobolieva hlava (hypoglykémia), ale prechádzka a dostatok tekutín to obvykle hneď spraví. Držím palce.

susanm
autor
15. feb 2017

@alaguema ďakujem za odpoveď 😊. Keď si robievaš tie zeleninové kúry, tak jedávaš surovú či varenú zeleninu? Ja by som chcela skúsiť surovú stravu na odľahčenie. A ešte ťa chcem poprosiť, či by si nenapísala ako zhruba vyzerá tvoj jedálniček počas kúry a akú zeleninu jedávaš?

alaguema
15. feb 2017

@susanm jedávam zeleninový vývar číry, pijem zeleninové šťavy a čaje. Ale nenalievam sa tým akoby celý deň 😉 Je to náhrada jedla. Ráno si dávam čaj, okolo obeda vývar, poobede 2dcl štavy (rôzne...cvikla, mrkva, zeler, špenát...čo práve je) a večer obvykle už len čaj. Po celý deň veľa čistej vody. Len surová zelenina v zime by ma asi neuspokojila. Ten vývar mi sadne vždy. Nedávam tam nič, len kopec zeleniny, trošku soli a pár kvapiek olivového oleja po dovarení, takže odľahčené je to asi na maximum a pre telo je hlavne koreňová zelenina prínosnejšia, keď sa tepelne upraví a je tam aj trocha tuku (vitamín A je rozpustný v tukoch, telo ho využije lepšie v kombinácii s olejom). Zeleninu z toho nejem. Nejem žiadnu tuhú potravu počas detoxu.

dominika6
15. feb 2017

@alaguema ak sa môžem opýtať..tie zeleninové šťavy kupuješ hotové,nemôže byť že zmixuješ ten vývar aj so zeleninou a budeš tak jesť?..alebo aký to má význam piť len vývar a potom zmixovanú zeleninu v šťave,?
chcem to skúsiť..

zvedavamt
16. feb 2017

Babyy,neblaznite s ocistami v zime. A este s ovocim. Co vas zohreje? Nechajte si to aspon na jar. V zime ma telo oddychovat,naberat sily. Cisti sa az na jar. Kamoska skusala ovocnu v zime a pri jej namahavej praci ju brala zachranka na infuziu,nie raz.
V zime treba jest varenu stravu. Dodavat do tela teplo aj koreninami- skorica,klinceky,zazvor,cili.

alaguema
16. feb 2017

@dominika6 zeleninová šťava je to, čo z tej zeleniny vytlačíš lisom, alebo v odšťavovači. Je to len tá šťava. Nie zmixovaná zelenina. Ale ak máš chuť, tak kľudne to môžeš aj mixovať...Veď každý ako mu vyhovuje, treba si nájsť vlastný spôsob 🙂

@zvedavamt akýkoľvek čas je vhodný na očistu. Praktizujem to dlhé roky, mám za sebou veľa pôstov, takže nejak si do toho už nedám hovoriť od niekoho, kto to pravdepodobne nikdy ani neskúsil 🙂 Je to do veľkej miery celé o mentálnom nastavení. Pôst by aj mal byť viac než len redukcia tuhej stravy. Malo by to byť komplexné cvičenie vôle, pri ktorom psychika hrá najdôležitejšiu úlohu. Ak sa tvoja kamoška stresuje a týra nejakou ovocnou kúrou, tak to nie je nič iné, než hrubé násilie voči sebe samej. Tipla by som si, že cieľom bolo schudnúť. Tak by to prebiehať určite nemalo. Zahreje ťa pohyb, cvičenie, špeciálne dychové cvičenia, po tom striedavá sprcha, zázvorový čaj, sauna, masáže...to všetko by malo byť súčasťou pôstu, alebo detoxu. A čistá hlava 😉

zvedavamt
17. feb 2017

@alaguema
To je tvoj nazor a nikto ti ho neberie. Ak to tebe vyho uje,tak vpoho. Nie,kamoska nepotrebovala chudnut. Mne sa taka dieta nepaci hlavne z pohladu ph. Som skorej za prevenciu ako obcasne dietovanie. A hlavne sa riadim prirodnymi zakonmi. Funguje to u rastlin, funguje to u zvierat odjakziva. V zime sa oddychuje. Cisti sa na jar. Kazdy nech si vyberie,co mu vyhovuje. Moje vysledky hovoria za to,ze mne to takto vyhovuje. Som v pohode viac ako kedykolvek predtym (tym nevravim,ze nie je co zdokonalovat) ale hlavne som cez 9r bez lekarov,chvalabohu, bo predtym ich bolo hoodne. A moje deti to maju podobne.

alaguema
17. feb 2017

@zvedavamt Na margo zvierat - ak sa zviera necíti úplne fit, prvé čo urobí je, že prestane jesť. Bez ohľadu na ročné obdobie. Ak chce niekto skúsiť detox, má k tomu asi nejaký dôvod a fakt si neviem predstaviť, čo ťa motivuje k tomu, že mu napíšeš, aby nebláznil. Ale zas nemusím vedieť všetko...😉