Tučné a chudé matky. Je to genetika?
Prečo je to tak že niektoré ženy zostanú po pôrode fakt tučne a niektoré vyzerajú ako pred pôrodom? Je to genetika? Pred pôrodom som bola stihla mala som dobrú postavu a teraz aj keď už sú deti väčšie som ešte stala pribrata. Moja susedka má asi 3-4 ročne dieťa a malé bábätko a vyzerá ako keby ani nemala deti
Ja po prvom som schudla pracne na stav pred tehu. Po druhom nebolo kedy cvicit... vecer som rada ked stihnem porobit vsetko. No a do toho hormony dako kolisaju... az som tomu neverila ze po nasadeni HAK sa zacalo daco upravovat. Aspon sa mi netoci hlava. Schudnut budem musiet sama 😄.
Dolezite je zdravie.
výhovorka. jedna vec je keď máš na niečo gen.predispoziciu a druha sú faktory prostredia - to neznamená, že keď sa budeš zdravo stravovať a hýbať a teda vydaj energie bude vyšší ako príjem, tak reálne budeš tucna, lebo genetika… môže sa ti akurát ťažšie schudnúť, inému to môže ist lahsie ako tebe. ale matematika nepustí- pokial tvoj vydaj energie bude minimalne rovnaký ako príjem, alebo nižší, tak tucna nebudeš. ale ak sa budeš vyzierat a sedieť na gauci a obviňovať za to genetiku, tak vtedy tucna budeš.
Celý život mam 50 kg ;) išla som rodit, malého som porodila a už na porodom stole som mala ploche brucho, žiadne strije. Neviem od čoho to závisí moja mama stihla nieje ale nieje ani tučná.
Asi genetika..Ja som zdedila postavu po babke... takze som sa dost rychlo dostala do predtehotenskej nizkej vahy..v oboch pripadoch...
@simsalabim presne aj ja mám takú kolegyňu ..je úplne zdravá nemá ani nič so štítnou žľazou a zje asi 7500kcal za deň a nemá ani gram tuku na tele a hýbem sa v robote rovnako ..ja kuknem na čokoládu a mám plus 2kg
@subartic co sa tyka stravy az na jacmen mavam presne to iste. Ranajkujem okolo 8 hod. Pol hodina hore dole. Vecera okolo 18-19 hod. Ja som vavsinou na rastlinnej strave momentalne. Vacsinou aj bezlepkovej kedze dcera lepok nemoze. Ak idem spat do 21 hod staci mi to. Ak som dlhsie hore potom si nieco drobne este dam ak pocitujem hlad.
Nebudem zovšeobecňovať, napíšem za seba a svoje skúsenosti z okolia. Vždy som bola chudá, jedla som normálne, čo je ale veľmi relatívny pojem. Príklad, bežne zjem 2-3 knedle k jedlu ako segedín, sviečková a pod. Uz na strednej si pamätám ako niektoré spolužiačky zjedli 5, ktoré boli ku školskému obedu a mala som aj také, čo knedle nejedli vôbec alebo maximálne jednu. Takže čo je normálne množstvo? Keď som mala asi 20-21 išla som do Anglicka, vazila som okolo 50 (to bola moja bežná váha). Keď som začala robit v McDonalde, behom pár týždňov som slušne pribrala, celkovo z anglicka som odchádzala po pol roku o 10 kíl ťažšia. Taký bol výsledok života na polotovaroch a inej nie najzdravšej strave. Po návrate domov a k svojim "normálnym" stravovacím návykom som sa bez akéhokoľvek iného úsilia vrátila aj k pôvodnej váhe.
Iný príklad, kamoška, odkedy som ju od detstva poznala bola trošku guľka, rovnako ako jej rodina. Keď odišla prvýkrát do zahraničia a zbavila sa rodinných stravovacích návykov, bola štíhlunká, no do pár týždňov doma sa vždy začala vracať k pôvodnej váhe. Čiže za mňa, je to hlavne o strave, samozrejme, nejaké predispozície na typ postavy má každý, ale naozaj genetika má podľa mňa vplyv na váhu ako takú len v minime prípadov.
@0silvia0 ako pridem na to že priberanie je predmenopauza?🙂
Ja si myslim ze to z casti aj genetika je. Smaozrejme ked ma niekto 100kg cisto genetikou to asi nebude vsakze.
Ale v mojom okoli je tolko prikladov, kamoska 3deti, nikdy si nedava pozor co zje, necvici a od mlada ma postavu ako 20 rocna, aj po detoch, presne ako jej mamina, ta furt pece kysnute, rezne aj to je, ale chuda je furt ked k nim dojdem na navstevu vzdy plne usta 😀
Ina kamoska ma 3 deti, a teda dava si pozor na stravu, cvici ked je cas a nema problem aj zo vzduchu pribrag a ked sa nanu pozries tucna nie je ale ani stihla.
U niektorych proste neplati podla mna prijem vydaj 😀 moj bratranec cely zivot do seba tlaci jedlo a ma atleticku postavu.
A takto poznam dalsich xy ludi ktorych zivotosprava nie je zdrava teda ale postavy maju ako keby boli na salatoch.

@sissy27 sama by som to lepsie nenapisala 👍 ( venujem sa vyzive, zdraviu a chudnutiu) Len v pripade ak su obaja rodicia obezni uz od detstva sa predpoklada predispozicia, ze bude mat dieta 30% sancu, ze bude obezne nech sa snazi ako chce. Len! 30% 🙂 Vacsinou ide o zle stravovacie navyky a malo pohybu. % podiel tukovych buniek v nasom tele nadobudame do puberty. Potom sa uz len zvacsuju, alebo zmensuju 🙂