Účinné dodržiavanie kalorického limitu pri chudnutí
Ahojte, ak mám nastavený denny limit prijmu kalorii 1150kcal … tak nemozem prijat viac ? Mozem prijat napr. 1400 kcal a vecer to pojdem vybehat ? Alebo to nemozem prekrocit a nezalezi kolko budem sportovat.
Dakujem
Taký nízky príjem ti nemôže v žiadnom prípade vyjsť, ak budeš tak jesť začneš ešte priberať lebo telo vyšokuješ
Ako pisu kocky vyssie. Kto ti nastavil taky nizky prijem? Ja mam 153 cm, ked som potrebovala trosku zhodit (asi 3kg), tak som mala prijem 1400. Cize zle nastavene.
@nynia vázim 72kg, meriam 166cm. Vlastny BM tam mam 1 500 kcal. A ked chcem schudnut, vraj treba aspon 500kcal menej prijat. Ja neviem, nastavovala som to podla jednej kalkuacky z netu… ja som v tom stratena 😀
mas jest menej ako je udrziavaci prijem, nie bazalny
Ty si nemas tabulky prestavovat. Ty mas nahodit vsetky udaje a tabulky ti vypocitaju kolko mas prijat… a ist pod bazal je hlupost.
Pozri tu skupinu cesta k mojej premene. Je tam pripnute ako nastavit tabulky
Pod bazalny metabolizmus nikdy nesmies ist nizsie, nikdy je to to minimum kolko kcal potrebuje tvoje telo keby si cely den lezala v posteli a ani sa nepohla. Mas prijem pre chudnutie kaloricky deficit ( prijmes menej kolko spalis fyzicikou aktvitou), udrzanie (prijmes tolko kolko spalis) a pribrtie (prijmes viac kolko spalis). Tych 500 menej je od udrziavacieho prijmu tj ak na udrzanie potrebujes napr 1800kcal pri chudnuti to bude 1300kcal aj ked to nie je pravidlo, zalezi od tvojej fyzickej aktivity.
Treba prijat menej, ako telo potrebuje, ale nie menej ako bazal. Bazal je energia, ktoru telo potrebuje v pripade, ze by si iba lezala. Lenze ty bezne zijes a zrejme aj sportujes. Do KT treba dat udaje o tebe - vyska, vaha, vek, ze chces schdnut, tvoj rezim a nic ine nemenit. Vypocitana hodnota je to, co mas zjest. Nic uz neodratavas. Ani kcal ani aktivitu.
Mas to zle nastavené 😉
Udržať sa na 1150 alebo aj 1400 a popri tom pravidelne behávať je nereálne.
Sa zbláznis od hladu …
Ja som na 1400 kcal, pri normálnom workoute/cviceni/ posilňovaní to davam úplne v pohode, ale pri dlhšom behu (nad 10 km) musím tých kcal zjesť viac, hlavne sacharidov …
Ak zješ tak malo jedla cez deň, ešte aj podľa kalorickych tabuliek ze menej sacharidov viac bielkovín a pôjdeš to večer “vybehat” tak o polnoci/alebo druhý deň vyzeries chladničku…
Tieto vytrvalostné aktivity (beh, bicykel, horská turistika, plávanie ) a hlad po nich je veľmi zradný, lebo človek môže byt extrémne pažravý potom.
Joooj to mas zle nastavene, nemas chudnut z bazalu
@autorka to že treba prijať o 500kcal menej si zle pochopila. Ono to bolo myslené o 500kcal menej, než príjmaš bežne, no aj to je trošku blbosť. Normálne si nechaj toľko čo ti vyrátali KT, nech nehladuješ.

Mozes prekrocit ale ako mozes mat 1150kcal prijem? Kolko vazis? Vacsina ludi, ktory potrebuju chudnut maju len bazalny metabolizmus (to co tvoje telo spali tym, ze existuje) vyssi ako tych 1150kcal. Podla mna mas to cel zle nastavene.