V akom čase doma cvičíte popri deťoch?
Chcem si naplanovat cvicenie doma, stacilo by mi takych 30 min/5x do tyzdna. Na jar sa mi to darilo: starsia v skolke, mladsia mala dva spanky, takze ked som ju o 13:30 ulozila, tak som si zvycajne zacvicila vklude 14:00-14:30.
Ale teraz, ked mam obe deti doma (opakovane choroby deti, prazdniny,…) a mladsia uz presla na jeden spanok 12:00-14:00, tak si akosi neviem najst tu chvilku pre seba. Ked pride manzel, tak uz varime veceru,atd. A skusala som aj s detmi cvicit, ale to mi jedna berie cinky, druha chce na ruky🙈🤷♀️. A manzel ich aj zabavi, ale akosi sa im tato moja “ aktivita”viac paci a otravuju ma😂.
Snazim sa aspon chodit von, kazdy den, prechadzka s deckami. Ale to nie je zrovna to potrebne “ kardio”, ktore by ma aj vyrysovalo😬😄. Dakujem za kazdu radu, ako si to naplanovat, aby som si to osvojila na dlhsiu dobu.
Bud si privstat alebo posunut varenie vecere, resp nech zacne muz a deti naučiť, ze ti majú dat pokoj. Ja tiez neviem cvicit s detmi za patami 😀
Ked ti to mladsie zaspi
Bud o takych 45-60min skor vstanem aby som stihla aj sprchu alebo vecer
Ku večeru okolo 18tej, dcérka buď večeria s manželom alebo je pri mne a robí mi DJ-a na mobile 😎
Ja cvičím 45 min denne, zvyčajne od 17 do 18 aj so sprchou. Ale niekedy začnem neskôr o hodinu a cvicim do 19tej. Skúšala som aj neskôr, ale to nebolo dobre, už som nevladala
Ja som presne mala s týmto problém, lebo mám obe deti doma, nechodia do škôlky a mali rozdielne spánky. Muž keď prišiel z práce, nechcelo sa mu hneď strážiť deti, chcel si trochu oddýchnuť. Teraz síce spia obaja naraz, ale vtedy sa mi nedá cvičiť, počuli by ako nadskakujem. A tak cvičím počas dňa pri nich, bohužiaľ musia sa tú pol hodinu zabaviť(majú 3 roky a 1 rok) a aspoň vidia, že sa ich mama hýbe, zvykli si, že cvičím. Alebo behať a na prechádzky chodím večer keď okolo 20:00 zaspia. Ja sa musím spoliehať len na seba, nemá mi ich kto postrážiť.
Od januara idem na fitshaker novoročnú výzvu, uvidím ako to dáme.
rano o 6, potom som fit cely den
Rano od 8:00-9:30 cardio, alebo HIIT a popoludni ideme s malym do fitka na silovy. Robime spolu vsetko.
5:30 🙈stiham potom uz nie
Pipnem sa. Ja som cvicila kym spali rano o 5:00 lenze bez zvuku to bolo na figu a po 2 tyzdnoch ma raz rano seklo pred rokom vo februari a potom som cely rok chodila na rehabky s chrbatom 🙈🙆. Vysledok? +5kg
ja vecer. Mna by nik nedonutil po veceroch hromadne varit vecere a uz vobec nie rano vstavat (plus ja som po rannom cviceni vobec nie fit :D ). Varim obed/navarim aj veceru, vecer sa max ohreje/alebo su suche vecere a to zbuchame za 10minut o 18tej.. dcera a aj zvysok domu uz o 19tej nachystany na spanie... a mozem cvicit aj dve hodiny :DDD zo zaciatku to bol boj, lebo mama sem a mama tam (mala mala cca 4r ked som to zacala pravidelne praktizovat, predtym viac menej hocikedy), ale zvykli si, ked som ich par krat vysackovala z izby oboch (aj malu aj velkeho:D). Myslim, ze rovnako by som to dala aj cez ten obedny spanok, a proste starsia sa musi zabavit za tu pol hodinu sama. Mne to vyhovuje takto, spat aj tak nechodim o 20tej, kolkokrat hlavne od zaciatku kovidu som este o pol noci hore (no ale zase teraz mam velku babu, cize ked chcem zacvicim aj doobeda ked ma online skolu..).
Ja cvicim normalne doma ked mladsia spi a starsi (2,5) sa uz celkom prebavi. Ked chce aby som bola pri nom, tak cvicim pri pri nom tabatu alebo hiit co uz poznam naspamat 😀 a cez vikend chodim behat. Neni to az taky problem.
Ja cvičím ráno, (5x30-55m) keď s malým (2,5r)vstanem ja si dám kávu on raňajky, obaja sa oblečieme do športového a ja idem cvičiť, on sa hrá, občas sa pridá 🙂 zo začiatku bol zmätený z toho že sa mu nevenujem, ale vysvetlili sme si že to je môj čas, zvyšok času trávime spolu, zatiaľ nám to takto klape 🙂

Pripnem sa... ja som zvykla vecer, ked manzel kupal deti. Okolo 19,30-20,00 ale dost neskoro to bolo. Ale lepsie, ako nic....