Váha nad 140 kg
Ahojte mam otázočku potrebujem naozaj poradiť moja veľmi dobrá kamarátka ma v rodine člena ktorý má veľmi vysokú váhu166kg. Naozaj potrebuje schudnúť ale nevieme ako začať ako ho nakopnúť. Keďže ma problémy s chôdzou takže prechádzky bohužiaľ nedá. Chceli sme nájsť nejaký pobyt na chudnutie kde by začali s ním niečo robiť a potom by nakopnúty pokračoval doma. Fakt potrebuje pomôcť a ja osobne netuším kde a ako začať. Raňajky sú problém to nezvláda prvé jedlo zväčša cca 2 hodiny po prebudení. A miluje jest ľad. Áno ľad. Žienky a prosím odpustite si hejty a kritiku neviete prečo je v takom stave. Ďakujem vopred za každú pomoc odporučenie.
Tuto naozaj len pod odbornym dohľadom lekára
No a prečo je v takom stave? Lebo ak sám nechce, vy mu môžete vybaviť aj 300 takých pobytov a ničomu to nepomôže.
A dotyčný chce sam schudnúť? Lebo ak nie, tak zbytočne ho budete niekde posielať.
@sendy110 ahoj, strava urobi vela. Zavisi od toho, akeho lekara stretnes, niektori ti daju len odporucania, to je onicom.ale su aj vyzivovi poradcovia, nie taki len s certifikatom, ale studovani a mozu mu urobit primerany jedalnicek. Riesi sa tam aj to, co ma a nema rad, aby to bolo prijatelne. Pohyb ma zatial teda obmedzeny, staci robit pohyby ktore zvladne, trebars aj posediacky.
@janetinka27 ďakujem naozaj sa pomaličky rozbiehame konečne si uvedomil a sam sa rozhodol niečo robiť len nevie kde zacat
@pallacinka29 áno je. Samozrejme ze vie o lekárovi. Ja som položila otázku vo forme ci vie niekto aj o inej pomoci. Pokiaľ je človek psychicky zle natom a podstatne je ze sa rozhodol niečo robiť tak nechceme tlačiť na neho skôr by sme chceli skúsiť formu pomoci doma. Len nevieme kde začať.
Ako píšu baby vyššie, smer lekár, pretože on by potreboval vyšetrenia či už na tlak, cukor, srdiečko a pod. A nutričný terapeut, ktorý zostaví jedálniček na mieru. Ak pije veľa sladených vôd, tak postupne obmedzovať ich príjem, vrátane sladkostí a slaných pochutín, vyprážaných a ultraspracovaných výrobkov. Už len takáto zmena bude po čase viditeľná. Ale postupne a hlavne nie narazovo držať diétu, kde nebude nič jesť. To by si len viac ublížil.
@basullinka
@basullinka ďakujem niečo poskusame
Neviem, či pozná tv kanál TLC. Tam dávajú program Môj 270kg život. Je to veľmi motivujúce, aspoň mne v chudnutí vždy pomáha, keď sledujem niekoho, kto si tým tiež prechádza a bojuje (taký Fatty Pillow a jeho videá o chudnutí ma zakaždým povzbudia). V jednej epizóde bol tiež muž, čo jedol ľad (neviem ale, v ktorej).
Držím mu palce! Súhlasím, že by bola dobrá návšteva lekára, aspoň aby vedel, aký má tlak, cholesterol, proste základné veci, či nemá skryté ochorenie, ktoré podporuje priberanie. Ani psychoterapia by nebola vôbec zlá, možno by s terapeutom spolu prišli na koreň celého problému, kde sa to všetko začalo, či za tým nie je nejaká trauma (veľmi veľmi často býva).
Molnar-je drahý ale pod jeho vedením schudne. Ale ako prvé musí chcieť
@oonnaganamakusai Presne. Alebo kľudne aj cvičenie na posteli, ak má človek problémy s mobilitou. Každý pohyb sa počíta.
Mne sa show s Molnárom nepáči.
Nie do show k Molnárovi- on aj bez show má kopec ľudí na tréningoch
Tak ľad môže jesť koľko chce je to voda, a ta ma nulovú kalorické hodnotu. Smer lekár ak nechce tak doma mu začať variť a stravovať sa spoločne s ním. To ze nezje raňajky nevadí, kľudne môže mať prvé jedlo až dve hodiny po prebudení. Ak pije sladené vody, tak na začiatok obmedzit. Mala som kolegu ktorý pil len sladené vody. Potom keď mal nákaza e schudnúť, tak začal tieto sladené vody riediť sódou, ne vypil 2 litre fanty ale riešil najprv 2 ku 1, neskôr 1 ku jednej a miesto 3 croissant ov zjedol 2 a k tomu jablko. A prvé kila šli dolu, samozrejme postupne musel viac stravu meniť ale prvých par desiatok kíl šlo dolu takto.
Ak má problémy s chôdzou kvôli obezite, nemusíte ísť na dlhú prechádzku, začnite tým koľko vláde, ak prejde 100 m, tak 100 metrov ráno, 100 m na obed, 100m poobede a 100m večer a postupne pridávať. Pomaly môže začať cvičiť aj doma, nemusí makať ako v premenách keďže nie je pod dohľadom lekára. Ale zobrať fľaše do rúk a začať trochu predpazovat a spazovat zvládne.
@sendy110
prave ked ma rozhadzanu psychiku, tak riesit s lekarom a psychologom. Budu mat citlivejsi pristup a hlavne odbornejsi. Vyzivovy poradca mozno tiez pimoze. Ale toto bez lekara by som si netrufla.
Ten clovek ma uplne zle navyky a odstranit ich sam nedokaze.
Ja mam "len" blbu tehotensku cukrovku. Cez 2 roky som nejedla cokolady, sladkosti. Prestalo mi to chutit po covide. Pred tym 300 gramova milka zmyzla na posedenie. Teraz od 6teho mesiaca sa mi po dlllhom case vratila chut na cokoladu - ale sialena! A poviem ti, mam fakt co robit a nedat si.
A co potom clovek, ktory ma este aj psychiku v prdeli.
Mozno spisat vsetko, co robi zle a po jednom dvoch bodoch odstranovat. Zohnat osobneho fitnes trenera so skusenostamivs obezitou. Nech pride k znamemu domov a ukaze cviky, ktore robit aby si neuskodil.
Hlad zahnat rozumnou stravou. Len ked ma taky roztiahnuty zaludok, tazko ho zasiti jm1-2 salatove uhorky. A pri terajsich ena h zeleniny a mnozstve, co by ho mohlo zasitit, tak haleluja.
Pokial bude hladny, bude nervny a vzda to. Fakt vyhladajte piradenstvo, dietologa lebovtakto sa budete motat. Ked uz ma volu nieco robit, tak zacnite hned spravne s nabehom na uspech. A nie zacat laicky. Ved kolke zeny drzia roky diety s jojo efektom? A to nemaju tak brutalnu nadvahu. Neuspech by v tomto pripade mal fatalne nasledky.
@sendy110 zacat musi u lekara, pretoze predpokladam, ze pri takej vahe ma aj zdravotne problemy
na začiatok stačí, ak začne jesť menej a zdravo, postupne pridať pohyb a pôjde to
@oonnaganamakusai áno áno už sme hľadali nejaké bazény kam by mohol začať chodiť
@marcellka32 osobne si myslím ze asi by potreboval mat nad sebou takého človeka co proste bude tvrdý na neho a snáď ho do kope lebo už raz sa mu podarilo schudnúť 20kg ale potom nastali váž ejsie problémy a vzal to ale aj vtedy mal človeka co ho doslova do kopal k tomu a po mesiaci začal sam fungovať a išlo mu to ale potom sa stalo niečo a bol konec
@sendy110 len na povzbudenie...da sa to...kolegyna, 44 rokov, sotva 160 cm a cca 130 kil...za priblizne rok dala dole zatial nieco cez 50 kg....ze mala pri povodnej vahe okrem obezity problemy s tlakom, diabetes typu 2 a pod. ani nehovorim...zakladom pre nu bolo upratat si v hlave, absolvovala nejaky online kurz, kde dostala vysvetlene biochemicke procesy v tele, ako co funguje, ako sa co ovplyvnuje a pod....a zacala jest normalne, s dostatkom bielkovin, zeleniny, tukov, s vyraznym obmedzenim sacharidov...niektorym ludom vyhovuje vazit potraviny, sledovat kaloricke tabulky, to robi ona dodnes, aj ked uz vie odhadnut mnozstva a tak....po niekolkych mesiacoch, ked schudla x kil, zacala s aerobikom vo vode, ovela neskor aj cvicenie na strojoch vo fitku s trenerom...moj manzel schudol vyse 30 kil tiez za asi rok (drzi si vahu poslednych 7 rokov), ale on je extremista, funguje na keto strave, co nie je pre kazdeho...ale da sa to...na zaciatok by som odporucala trochu samostudia, co a ako v tele funguje....nech sa neboji do toho pustit, prve kila pojdu rychlo dole a to bude velmi motivujuce...ako sa mu zmeni kvalita zivota, zdravia, doslova cely zivot, to stoji zato 🙂...drzim mu palce...btw.tu v chudnucej skupine boli obcas prispevky od trenera menom packofit, ktory na mna spravil dojem, ze vie, co robi a hlavne sa tak nejak dokaze naladit na potreby klienta, spolupracuje tusim aj online (nerobim reklamu, nepoznam ho, je to len moj dojem po precitani viacero jeho prispevkov tu alebo na facebooku...citam barsco 🙂

to je morbidna obezita, smer lekar