icon

Veľa jem a chcem schudnúť

15. apr 2023

Ahojte
Mám 28r 160cm a 83kg no grc
Som mama 6r dieťaťa ... Pred 8r som spoznala môjho terajšieho manžela .
V Tom čase som mala 50-52kg pomaly som pribrala na 65kg v priebehu ani nie roka. Potom som ostala tehotná pribrala som na 83kg
Od vtedy sa mi podarilo ísť na 70-72
Po rokoch som znova pribrala
A za posledný rok zeriem ako taká sviňa .
Mám super život,super vzťah aj dobrú prácu (kuchárka )
No môj problém je že za posledné mesiace zeriem zeriem ... Slané sladké, varene jedlo,mastné
Proste musím žrať a žrať . Už sa neviem ovládať .
Tehotná nie som ... Mám pco mám helikobactera ktorého som vyliečiť nevedela . Ale antibiotiká ani iné vitamíny nepomohlo.
Štítnu mi skontrolujú až koncom júna .
Do vtedy čo ? Nevládzem sa hýbať
Nevládzem nič
Skúšala som rátať kalórie až 2dni
Znova som dostala nervy s toho a znova žrať .
Neviem ako mám prestať .
Prosím už keď ste to dočítali prosím viem to nejak stopnúť ? Nejak prestať sa prezerať ? Vie mi s tým nejaký lekár pomôcť alebo niečo ?
Ja som fakt skúšala všetko . Ale neviem to zastaviť ďakujem vám

zuzinka888
15. apr 2023

Ty potrebujes fakt pomoc. Pises ze si spokojna

katkami123
15. apr 2023

Dôležitý je spánok, treba spať každý deň minimálne 8h, preto sa aj prejedáš, telu chyba energia a odpočinok a tak sa práve preto poobede prídu návaly pažravosti. Sama si mozes všimnúť, ze pažravosť u teba prichádza najviac po neprespanej noci.,

Druha vec, bez pohybu sa pomalšie chudne.,Je milión rôznych druhov športu, to nechceš ani jeden skúsiť?

autor
15. apr 2023

@t1nusa no mňa drbne 😆 vyhováram ja viem čo mám robiť
Ale ešte raz sa opakujem že ja už mám problém
Ktorý ty asi nechápeš ....
Ja nepotrebujem potlapkanie
Ver že nie ....
Mňa zaujímali rady žien ktoré to mali tiež
Nie žien ktoré nemajú ani páru o Tom ako sa citim ja a ako to v mojej hlave beží .
Ďakujem za tvoj komentár ale už mi sem prosím ani nepíš .
Pekný večer

zuzinka888
15. apr 2023

@zuzinka888 a hned pred tym, prosim ako to mam stopnut- to tvoje prejedanie🤦‍♀️. A ten zvysok ani nejdem komentovat si si dala aj mieco ine ako tie cipsy.....

autor
15. apr 2023

@zuzinka888 spokojná po stránke života
Nie postavy !

katkami123
15. apr 2023

Tak nekupuj nezdravé veci. Tie chipsy a podobne blbosti dávaš ty do toho nákupného košíka.

autor
15. apr 2023

@katkami123 nie, chcela som si kúpiť pás domov
Len muža prehováram kým mi to dovolí kúpiť 😆 nemáme peniaze na "zbytočne "
Zahadzovanie ...

autor
15. apr 2023

@zuzinka888 čo myslíš tým dačo iné ? Ako chipsy ?

kaja_73
15. apr 2023

Ahoj, čo Ti poradiť ... V prvom rade musíš chcieť zmeniť svoje návyky, ísť si za svojím cieľom, neklamať samu seba a byť dôsledná v tom, čo chceš docieliť. Viem o čom píšem - za posledných 8 mesiacov som sa zbavila prebytočných 30 kíl. Takže: DÁ SA TO !!!

autor
15. apr 2023

@kaja_73 a ty si sa ich ako zbavila ?

autor
15. apr 2023

@kaja_73 môžeš mi povedať presne čo si spravila aby si sa dokopala do toho že chcem ich dať dole ?

kaja_73
15. apr 2023

Zmenila som svoje stravovacie návyky, pretože som nebola spokojná s tým, ako vyzerám a hlavne: začali sa prejavovať už aj zdravotné problémy z nadváhy

kaja_73
15. apr 2023

ešte však mám rezervy, ku zdravej strave by som mala pridať viac pohybu ... to je ešte môj cieľ

autor
15. apr 2023

@kaja_73 chápem pojem zdravé stravovanie ale môžeš mi aspoň v skratke povedať čo konkrétne
Kde si čo dala
Koľko krát jes
Ako vyzerá napríklad tvoj deň .
Či si jedlo vážis alebo atd

kaja_73
15. apr 2023

Idem podľa programu www.schudnisdave.sk Varím a vážim si jedlo, jem 5-krát denne (každé 2,5-3 hodiny), pijem veľa nesladených tekutín. Používam zdravé potraviny s vysokým obsahom vlákniny a bielkovín, s čo najmenším obsahom tuku a sacharidov a používam čo najmenej polotovarov.

autor
15. apr 2023

@kaja_73 aha áno viem o čo ide

autor
15. apr 2023

@kaja_73 ďakujem

kaja_73
15. apr 2023

stojí to 50 Eur mesačne, ale hladná určite nebudeš, keby si do toho išla. A jedlá sú vynikajúce.

kaja_73
15. apr 2023

Nemáš za čo, želám Ti, nech sa podarí aj Tebe takáto premena. Je to super pocit 😉

autor
15. apr 2023

@kaja_73 ja som to mala doma
Akurát že som si nevedela naraz všetko kúpiť skrz peňazí
Naraz mi to bolo strašné veľa v Tom čase som nemala navyše € aby som si mohla ku konca mesiaca nakúpiť...
Ale skúsim si našetriť na ten prvý nákup
Lebo je dosť veľký

kaja_73
15. apr 2023

áno, to je pravda, začiatok bol finančne náročnejší. No teraz už nakupujem plynule prevažne zdravé potraviny a takmer nič z pôvodných surovín, keď som tak "úspešne" naberala kilá ...

t1nusa
15. apr 2023

napíšem ti posledný komentár do diskusie - áno, prídu mi to ako samé výhovorky, pretože stačí zmeniť jedálniček a vynechať nezdravé potraviny a polotovary, pripadne obmedziť večerné prejedanie sa a hneď máš pár kíl dole… a pokiaľ to sama nezvládaš je xy stránok na nete, kde si vieš zajednať poradenstvo či preštudovať si o stravovaní pre redukciu hmotnosti (teraz nemám na mysli nezmyselne diéty, čajíky na chudnutie či tabletky - tomu sa prosím čo najväčším okruhom vyhni)… každopádne potrebuješ zrejme odbornú pomoc - či už z hľadiska motivácie a nastavenia myslenia, ako aj z toho hľadiska ako začať chudnúť a udržať si hmotnosť zdravým spôsobom bez jojo efektu… pre to všetko ale musíš CHCIEŤ hlavne ty… môžu ti tu ženy písať akékoľvek komentáre, pokiaľ ale ty sama nevezmeš svoj život do vlastných rúk nič sa nezmení… a k tvojmu komentáru na môj príspevok do diskusie - viem, že sa to asi zle číta, ale musíš si aj ty nastaviť pred seba zrkadlo a zamyslieť sa nad tým čo robíš zle a urobiť prvý krok… želám veľa šťastia

missviolet
16. apr 2023

ja som schudla 30kg a este 10-15 chcem a ide to stabne dole. trvalo mi 8rokov dospieť k rozhodnutiu ze so sebou naozaj nieco spravim. a viem ti povedat len jedno - schudnes vtedy, ked to budes chciet viac nez komfort jedla, komfort nesportovania, komfort zabehnutých kolaji.

maxalla
16. apr 2023

Neskusala si jest zeleninu, ked to na teba pride? Taku hlavku kapusty ked zjes, urobi to mensiu skodu, nez nejake tazke jedlo. Alebo potom druha moznost, dat si jednodnovy, max. dvojdnovy post, snazit sa cielene si stiahnut roztiahnuty zaludok.

janinka007
16. apr 2023

Spocitaj si, kolko ta stoja tie sprostosti co "zeries" a ked ich prestanes kupovat, hned budes mat na zdravu stravu.

alazala
16. apr 2023

Podľa mňa skús skôr vyzivoveho poradcu ako psychológa. Samozrejme nie hocijakého ale riadneho lekára , napr Centrum výživy v Bratislave, inak sú aj obezitologicke poradne , pohladaj si tam kde bývaš

kacernakokse
16. apr 2023

Chceš radu? Niekoho kto mal problém s prejedaním sa? Nech sa páči tu ma máš.
Poviem ti to isté, čo ti tu napísala väčšina žien a a to ako sa k tomu postavis je na tebe. Si závislá na jedle a je to choroba ako každá iná závislost. Ak si nevieš pomôcť sama existujú psychológovia, dokonca aj psychológovia, ktorí sa špecializujú na poruchy príjmu potravy. Vyššie si písala, že terapie nemôžeš kvôli práci. To ktorý zamestnávateľ si vyberie skôr psychicky labolneho človeka pred takým čo svoje mentálne zdravie rieši? To za prve. A za druhé o tvojich terapiach nemusí vedieť vôbec nikto. Nemusí to vedieť manžel a už vôbec nie zamestnávateľ keď si to nebudeš želať. Ale naozaj, neexistuje práca kde by sa návšteva psychológa považovala za problém, možno niekde v hornej dolnej kde sa zasekli v predminulom storočí, ale inak určite nie.

marca12
16. apr 2023

Je tazke si najst cas,ale to je o prioritach. Tiez nie som rodeny sportovy typ a do sportu sa musim castokrat nutit. Nasla som si rutinu,ze cvicim vecer vacsinou okoli 20.30 a neskor. Ak nemas chut cvicit,tak musis zasadne zmenit stravu a davat si tie rychle chodze. To mozes aj s muzom a dietatom vybehnut von alebo aj sama na pol hodinku. Nemusis podavat excelentne vykonu,len postupne zacat. Dnes si daj poobede polhodinu a uvidis,budes mat hned lepsi pocit.

diamondsspaces
16. apr 2023

V dnešnej dobe chodia ku psychologovi ľudia o ktorých by ste to nepovedali . Nie je to hanba a ak by ste vysvetlili v práci, že vy nie ste šibnuta aj keď sa tak trochu javite a poviete , že tam chodíte preto lebo chcete zmeniť svoje stravovacie návyky, každý to pochopí. Je to veľmi ťažký proces zmeniť stravu a celkovo životný štýl. Ja som sa o to pokúšala asi 4 roky, vždy som začala žrať nekontrolovateľne po 2-3 týždňoch. Jedlo nám vyplávuje dopamin , ktorý nám urobí pocit odmeny . Dopamin spôsobuje to , ze sa staneme závislý. Ste závislá od jedla, mate v ňom uspokojenie. Ďalšie je , že jete nepravidelne a nesprávne. Choďte za dietologickou , ona vám to cele vysvetli prečo vás chytá chuť na sladké večer a nie ráno. Určite choďte za odborníkmi, chce to kompletnú zmenu životného štýlu . Musí vám to niekto vysvetliť.

mk1111111111
16. apr 2023

Pises, ze pracujes ako kucharka, tak var zdrave jedla, ak si kucharka, tak take jedla poznas, ak nepoznas, je ich plny net, ak si ich spravne rozlozis, v podstate mozes jest do nemoty. Postupne zacnes uberat a pojde to.
Este by som riesila ten helicobakter a zapal, na to su lieky, ak sa nebudes liecit, uzenies si akurat tak carcinom zaludka pri tej Tvojej strave.
Nechapem preco pises, ze nemas financie, tvrdis, ze robis v dvoch robotach a potom doma, tak spocitaj, kolko Ta stoja tie zbesile nakupy zlych potravin a uvidis, kolko usetris, chrumkat vecer mozes aj kalerab, je zdravsi a lacnejsi, ako balik cipsov. Mozno aj to otehotnenie by lahsie islo. A zamysli sa, ci to, ze nemozes otehotniet, nie je ten problem, co Ta nuti pazrvo jest, ked tvrdis, ze si so sebou vyrovnana. Ak by si bola, tak toto tu nepises a nieco so sebou robis.zbytocne sa certis, ak si nepomozes sama, nepoze Ti nikto.