icon

Veľa jem a chcem schudnúť

15. apr 2023

Ahojte
Mám 28r 160cm a 83kg no grc
Som mama 6r dieťaťa ... Pred 8r som spoznala môjho terajšieho manžela .
V Tom čase som mala 50-52kg pomaly som pribrala na 65kg v priebehu ani nie roka. Potom som ostala tehotná pribrala som na 83kg
Od vtedy sa mi podarilo ísť na 70-72
Po rokoch som znova pribrala
A za posledný rok zeriem ako taká sviňa .
Mám super život,super vzťah aj dobrú prácu (kuchárka )
No môj problém je že za posledné mesiace zeriem zeriem ... Slané sladké, varene jedlo,mastné
Proste musím žrať a žrať . Už sa neviem ovládať .
Tehotná nie som ... Mám pco mám helikobactera ktorého som vyliečiť nevedela . Ale antibiotiká ani iné vitamíny nepomohlo.
Štítnu mi skontrolujú až koncom júna .
Do vtedy čo ? Nevládzem sa hýbať
Nevládzem nič
Skúšala som rátať kalórie až 2dni
Znova som dostala nervy s toho a znova žrať .
Neviem ako mám prestať .
Prosím už keď ste to dočítali prosím viem to nejak stopnúť ? Nejak prestať sa prezerať ? Vie mi s tým nejaký lekár pomôcť alebo niečo ?
Ja som fakt skúšala všetko . Ale neviem to zastaviť ďakujem vám

Strana
z3
diamondsspaces
16. apr 2023

Zdravý životný štýl je , spať 8hodin , piť 2-3l ČISTEJ vody , urobiť denne aspoň 15 000 krokov, dat si plnohotnotne raňajky (bielkoviny , zdrave ruky tuky(avokádo, semiačka, neprazene a nesolene orechy... ) a plnohodnotne sacharidy (celozrny chlieb, zelenina, ovsené vločky, ...) , olovrant nakopnúť sa energiou s ovocím. Obed (bieloviny (chude maso, ryby , morske plody ) , tuky , sacharidy(basmaty , jasminova, čierna ryža, bataty, celozrnne cestoviny), na redukciu vážiť si jedlo a zapisovať kalórie. Vyhýbať sa stresu, úrazom a toxickým ľuďom. Aspon 3x do týždňa 1hod podať väčší výkon pri cvičení. Otužovanie. Meditácia. Ďalšia vec fajčite, telo je cele zatoxikovane. Preto mate také myšlienky chýbajú vám živiny. Vitamín D chba skoro 3/4 ľuďom po zime. Ako často jete ryby ? Omega mastné kyseliny konkrétne DHA pôsobí na mozog, ak ho mate malo môžete prepadat depresiám a strate motiavacii . Všetko so všetkým súvisí. Píšete ze mate tráviace problémy, aj kvôli tomu sa, tak k tomu staviate. Ja som začala zdravo žiť lebo chcem žiť dlhšie ako moji rovesníci. Chcem vyzerať mlado a cítiť sa tak celý život. Za rok som bez cvičenia schudla 15kg . Zeleniny som zjedla toľko ,co sa celý život nie. A cítim sa skvele . Choďte za dietologickou.

juliet86
16. apr 2023

odporucam ti navstivit stranku nehladu.cz precitaj si ich facebook ich stranku a ak mas na to peniazky mechaj si od.nich vypracovat jedalnicek. vela stastia. pripadne mozes skusit krabickovu dietu. a radim ti jest vacsie ranajky aj desiatuaj obed aby si potom poobede nemala taketo najazdy. tiez byti mohlo pomoct nove hobby cvicenis meditacia strikovanie. nieco ine co ta uvolni a potesi nez jedenie pred telkou.manzel adcerka maju vahu v pohode?

autor
16. apr 2023

@diamondsspaces ďakujem

autor
16. apr 2023

@juliet86 áno oni majú vahu v pohode
Ani jeden nie je tučný alebo dačo ... Manžel ešte menej zje ako ja ...
No a krabičky nemôžem to je okolo 400 mesačne čo je dosť
Ale už som začala písať čo a ako zatiaľ na nasledujúci týždeň

simca06022011
16. apr 2023

No prestať žrať🙂)) nič iné ti nepomôže, len si uvedomiť, že robíš to pre seba, naozaj sa orejedas. Tak obmedz porcie. Máš rada toto a hento, ok, jedz to, v menšom a nahrádzaj. Keď máš nervy skus sa ísť radšej prejsť ak môžeš. Príliš to prežívaš. Všetko. Uber z prace, uber z domácich prác a budeš spokojnejšia. A kto ti povie ze si ako tuleň okrem teba? Muž? Dieťa? No ak muž tak je riešenie úplne najľahšie, chod s malou von a nech on obriadi domácnosť, nachysta včera. Iný deň chod von s kamoškami alebo niečo iné robiť. Lebo psychika a stres je najhoršia vec. Máš pco, váha ti nepôjde dole len tak, to chce dlhodobú zmenu životného štýlu (ja osobne ale som neprišla na to, čo to vlastne je :D počúvam to.od Dr asi rok.. ale teda co to zahŕňa, či mám dieťa dat do domova, na hypotéku zobrať na ulici, medzitým behať maratóny....netusim)

miriam11
Odpoveď bola odstránená
biibiana
16. apr 2023

Autorka prosim ta, oslov tuto osobu. Je to naozaj jedna fundovana a znala osoba. Je byvala lektorka kurzov výživových poradcov ( aj mna). Pozri ju na fb, aj na insta aj na youtube ma toho vela. Riesi emocne jedenie velmi dobre. Urob to pre seba a svoje zdravie. Tvoj pristup k jedlu je maximalne nezdravy a ked je naozaj pravda toto co pises ( pripada mi to z casti ako vymyslena tema, nechce sa mi verit, ze si tak uvedomela toho co robis a ake je to zle a predsa s tym nic nerobis) Je to obrovsky komplex procesov, oslov ju a zacni hned. Pomoze ti, ak je vola na tvojej strane tam je cesta. Drzim palce. https://www.facebook.com/barbarasviezena

autor
16. apr 2023

@simca06022011 muž mi v živote nepovedal nič na váhu . Ani raz

leskovael
16. apr 2023

Nuž zaťať sa a prestať žrať. Neviem si predstaviť mať taku váhu pri tejto výške. Mam 164cm a takmer o polovicu menej.... Áno teraz som "vyjedena" a vždy to tak mam, že moje "vyjedenie" sa dostane max na nejakých 52kg viac neexistuje, tam je moja hranica ktorú riešim a nenechám zajtra ďalej.... Potom sa zaťnem, dam si nutrifood na 2-3tyzdne nech pupok rýchlo zmizne (mne pomáha, vyhovuje, raz za 1-1,5roka som na tejto strave) a potom nastupujem už len na normálnu stravu... A treba sa začať aj hýbať, nenakupovať domov somariny ktoré sa potom pri telke nezmyselne vyjedajú..

biibiana
16. apr 2023

@leskovael Veru to je tiez velka pravda, zacina to uz v obchode. Naco to kupujes? Plne voziky pochutin a tie sladke vody.. ☹ Otrasna doba prezierania.
Zatni sa a uz v obchode tieto regale obchadzaj a mas z polovice vyhrate. Musis mat pevnu volu! Len ty sama to dokazes zmenit nikto iny to za teba neodmaka.

maryetta
16. apr 2023

Kazda pomoc zacina v hlave. Resp kazda dieta zacina v hlave.
Vylucit aspon sladke. Daj si limit ze po 19:00 nebudes jest. Ak mas doma somariny ako chisy ci ine pochutinky. Najlepsie je to ani nekupovat 😉
Najhorsie je zacat. Ale vsetko sa da. Len ty musis chciet. Toto nikto iny za teba neda.

simca06022011
16. apr 2023

No tak z kade máš takéto stavy? Ze si ako tuleň... kto sa ti smeje? Zamysli sa ci ti robí dobre keď sa zhadzujes stále. Zase 83kg nie je taká katastrofa. Skôr ako dietam sa venuj zdraviu. Dieta kvôli pečeni, žalúdku, pco... dočítal sa dnes kade tade čím je to.sposobene = zlou stravou. Nemaj dona somariny, nebudeš sa prejedat tým...

autor
16. apr 2023

@simca06022011 kto v robote kolegovia
Že mám dvyhat ťažké váhy lebo mám na to ramená a atď ... Nie ja sa zhadzujem to zhadzujú mňa .

jostiak
16. apr 2023

Môže to byť problém hlavy, zle nastavenie...
Ale k zlá životospráva... zlé zloženie stravy, nedostatočne zastúpené živiny, plesne v črevách, malo vlákniny...je toho veľa...môžeme sa o tom baviť dlhšie, ja mám spôsob, ktorý funguje...ale Ty musíš chcieť zmenu...ak Ty nechceš, nikto Ti nepomôže...napíš mi súkromné....zanalyzujeme Tvoj jedálniček 😉

lejla783
17. apr 2023

Myslim ze som niekde pocula ze ked je helikobakter tak clovek ma velku potrebu jest skus si najist nieco otom

autor
17. apr 2023

@lejla783 áno čítala som
Momentálne sa snažím vybaviť si iného gastroenterológa
Či by mi vedel môcť sa ho zbaviť .
Lebo moj mi nepomohol tak skúsim inde

lujza123
18. apr 2023

Dávaj si male ciele, nie veľké. Začni nákupom zdravsich verzii na vyžieranie - namiesto sladkosti horkú čokoládu, namiesto chipsov napríklad slnečnicové alebo tekvicové semiačka v šupke. Aby si sa dostala k semiačku musíš rozkusat tu šupku, je to taky klam pre hlavu máš pocit ze niečo hrizies ale zješ toho malo.
O pár dní si daj ďalší cieľ, uvariť rodine aj sebe jedno zdrave jedlo (nájdeš na nete je týchto fitnes jedál veľa)
Ďalší deň si daj opäť ďalší cieľ, kúp si napríklad korčule a choďte sa s dcérkou korčuľovať. Alebo ona môže ísť na bicykli ty na korčuliach.
Potom si môžeš dat cieľ jest iba do 21.00. Viac zdravých jedál

Bud na seba pyšná za dosiahnutie kazdeho z týchto malých cieľov. Uvidíš aké je to motivujúce keď zistíš že niečo dokážeš.

Po kúskoch, takých o ktorých vieš ze ich zvládneš.

O návšteve psychológa nemusí nikto vedieť. Ale možno vieš aj ty sama co je za tým. Tuk je obrana pred svetom, pred ľuďmi. Odbúravanie stresu jedlom, závislosť.

mergimar
25. apr 2023

Nekupuj prosim Ta, je to zbytocne. Ja som si na 100% bola ista, ze k chudnutiu potrebujem mat doma pas. Ze uz nebudem mat vyhovorku na pocasie, na cas, na ...A ze ked uz budem mat vydaj, nebudem jest sladke(lebo ja so samotnym jedlom problem nemam), ze potom som zbytocne chodila. Hej. Bavilo ma to asi 3 mesiace a potom som sa nevedel donutit ani za svet. Pas som uz davno predala a pribrala dalsie kila...

Strana
z3