icon

Veľká potreba a kalorické tabuľky

17. nov 2022

Pekný večer.
Nie som najchudsia, potrebujem zmenu. Stiahla som si aplikáciu s kalorickymi tabuľkami. Už tri mesiace sa snažím "jesť zdravo" darí sa mi zaplniť nutrienty, ale neviem, či mám dostatok vlákniny, lebo nie stále ich mám v zelenom krúžku. Ide o to, že predtým som každé ráno (už taká rutina) po káve išla na wc. Za ostatné tri mesiace chodím na wc tak každý tretí deň. Aj to ako keby mi ani netrebalo, len už z povinnosti.
Paradox, že predtým mi bolo lepšie, aj ľahšie som sa cítila, ako teraz. Aj keď som schudla 7kg za tri mesiace.
Ako naštartovať perilstatiku? Aby som išla každý deň na wc? Nikdy som ráno nejedla, hneď prvé bola káva a wc. Teraz vypijem kávu a nič. 🙈

kabba
17. nov 2022

To bude tou vlakninou, ze jej mas nedostatok. Na ranajky dat ovsenu kasu s lanovymi semiackami, alebo si kup napriklad jablcnu vkakninu a pridaj do jogurtu. Skvely je aj cakankovy sirup, obsahuje velmi vela vlakniny a aj si nim vies osladit jogurty a kase 🙂

autor
17. nov 2022

@kabba myslíš, že predtým kým som nechudla som mala viac vlákniny? Viac menej som jedla to čo teraz len väčšiu porciu a sladkosti. 🙊

frinty
17. nov 2022

S vlakninou musis pit vela vody inak ta "vypije" zvnutra a zvysky nejdu von lahko..

zuzinka888
17. nov 2022

Viac zeleniny alebo par kusov suseneho ovocia. Asi si naraz pridala vela bilelkovin a creva nie su zvyknute. Neboj sa zeleniny hlavne tej zelenej okrem avokada. Je to tzv.nulova lebo obsahuje minimum kcal a aj tie spalis travenim.