icon

Zastavilo sa mi chudnutie. Ako znovu naštartovať metabolizmus?

28. mar 2025

Poviem to na rovinu, mam 28, jedno male dieta, vahu som mala 100kg, za 7mesiacov som schudla 25kg, potom par dni som vysla z rezimu a mam naspat 2kg.
Aom zase v rezime- cvicim, KT mam nastavene nizsie k bazalu aby sa ti pohlo a akosi nic..nehovorte mi, ze malo jem, KT mam skontrolovane a prekonzultovane s poradcom, ze by sa mal nastartovat metabolizmus, no nedeje sa nic
Co robit
Je to preto ze som shudla tak vela za tak kratko? Ze sa to zastavilo? Alebo som uz dosiahla hranicu a viac mi telo nepusti? No co mam robit , je mi do placu, do septembra chcem schudnut este 6-7kg minimalne

simona1998
28. mar 2025

Z veľkej váhy sa ide rýchlo na začiatku dole , ja som chcela schudnúť 15kil mala som vtedy 75kg a prvý mesiac som schudla 10 ani neviem ako , pretože to bol pre telo sok a potom tých 5kg nie a nie schudnúť. 🙈 Proste si tvoje telo uz “zvyklo” a treba pokračovať ďalej v kalorickom deficite a pohybe .

oceanahory
28. mar 2025

V prvom rade ti gratulujem, 25 kg je naozaj krasne cislo, bud na seba hrda!
Na druhej strane preco nizsie k bazalu? To ti kto prosim poradil? Bud normalne vo vyratanom deficite.
Ja by som si inak na tvojom mieste aktualne dala jemnu "pauzu", nastavila KT na udrziavanie vahy a samozrejme pokracovala v cviceni. Nasledne po nejakych dvoch tyzdnoch nabehla znova na deficit.
Tvoje telo nie je stroj! Nechod na to zhurta, daj tomu cas...no tak neschudnes do septembra tolko, kolko si chcela, svet sa nezruti, ides dalej a bude mozno na danej vahe v oktobri. Drzim palce! 🤞

autor
28. mar 2025

@simona1998 ano ale ja som to svhudla za 7mesiacov pomocou stravy a cvicenia vsetko som mala nastaveme dobre a predsa

autor
28. mar 2025

@oceanahory dakujem 🙂 zivot sa mi uplne zmenil, oddrela som si kazde deko a teraz snazim sa neklesat na duchu a predsa
Odkedy som mala tych par dni mimo KT odvtedy to proste seklo, isla som kcal nizsie aby sa telo prebralo a nic

oceanahory
28. mar 2025

Daj si vazne pauzu...ja som sice nesla z velkej vahy, ale mala som obdobia, ked sa to proste zastavilo, vzdy som mala pocit, ze moje telo potrebuje pauzu, tak som mu tu pauzu aj dopriala. Nastavila KT na udrziavanie hmotnosti, jedla pestro a vyvazene, ale dopriala som si aj nieco "nazvys", co by v deficite uz moc u mna nefungovalo 😁 + cvicila poctivo. No a potom sa to znova zase rozbehlo 👍. Skus, nemas co stratit! Hlavne sa neopustaj, urcite to este nabehne, len si na to mozno isla zhurta a telo sa potrebuje spamatat 🙂.

lucia13022023
28. mar 2025

Nechcem aby to vyznelo zle, ale nie každý odborník je odborník. Stačí co si napísala - ze máš kt nastavene pod bazal. Toto nikto kto sa tomu rozumie, rozumie sa zdravému životnému štýlu neporadí. Nemáš ísť vôbec pod bazal. Môže to byť príčina.

earlgrey
28. mar 2025

Veď 2 kg sú nič...to by ti aj tréner povedal, že to je úplne v pohode...nestresuj a nedramatizuj kvôli 2 kg...ja som za 3-4 mesiace schudla 25kg, pomocou trénera, KT a samozrejme 6 x týždenne fitko...váhu (+- 2-3kg) si udržujem už rok...ale jem všetko...s mierou ale všetko...keď mi vybehne plus 2kg na váhe...3-4 dni nejem nič sladké a žiadne pečivo...dám si viac zeleniny, ovocia a po 4 dňoch mám o 2kg menej...a potom zaze idem dokolečka...teraz sa nebudem celý život obmedzovať kvôli pár kilám 😉
No ale ak chceš ešte pár kíl schudnúť a nedarí sa, pravdepodobne si telo povedalo, že dosť...ináč o vlasy si neprišla? nevypadávajú ti veľmi?

Ešte si skús dať jeden deň kalorickú bombu, vykašli sa ma KT, pizza, hamburger, hranolky, koláče...čokoľvek kalorické a nie kúsok, ale celý deň...nech to telo nakopne...mne toto pomohlo počas chudnutia...sám tréner mi to prikazoval robiť 😉

oceanahory
28. mar 2025

@lucia13022023 Sice nepisala, ze pod bazal, ale nizsie k bazalu, to znamena, ze ma nejaky vypocitany denny prijem a pravdepodobne poradca jej to este obkresal o najake kcal, aby mala nizsi prijem a bola blizsie k bazalu ...🤷 Co je ale tiez blbost podla mna.

autor
28. mar 2025

@lucia13022023 nemam kcal pod bazal

lucia13022023
28. mar 2025

@oceanahory áno, to som prehliadla, že nie pod bazal, no aj nižšie k bazalu je blbosť.

lucia13022023
28. mar 2025

Autorka, áno, prehliadla som, no nizsie k bazalu je taktiež blbosť. Ak chceš aby bolo chudnutie dlhodobé, nemôžeš byť dlhodobo v takom deficite.

autor
28. mar 2025

@earlgrey nieeee co si, vlasy, plet mam vvperfektnom stave , niesom unavena ani nic
Nepotrebujem dlhodobo chudnut, potrebujem schudnut a potom udrziavat

earlgrey
28. mar 2025

@autorka
Veď nevravím, že dlhodobo, ale vieš, treba počúvať aj svoje telo...už len to, že si schudla tak veľa je veľký úspech, buď spokojná...teš sa z úspechu...a popros poradcu o udržiavací plán 😉

autor
28. mar 2025

@earlgrey som spokojna ale predsa

panda21
28. mar 2025

Niekedy telo po dlhodobom strese ako je deficit, potrebuje pauzu. Daj mesiac udržiavacie kalórie (to je bazal + cca 500-600kcal). Po mesiaci sa vráť na chudnucie kalórie. Len už nie prosím ťa blízko k bazalu, aby si si ho neposunula dole a neznížila si ak neskôr udržiavacie kalórie. Lebo žiť celý život na bazal + 200kcal fakt nechceš.

autor
28. mar 2025

@panda21 vdaka

autor
28. mar 2025

Bohuzial fakt potrebujem schudnut do urcitehp casu potom uz nebudem mat moznost

luccija
28. mar 2025

Tes sa, že si toľko schudla🙂je úplne normálne chvíľkové zastavenie váhy a dúfam, že to moc neskrtis, lebo telo sa začne robiť opak.Staci menzes a máš o 2 kg viac.kolko máš výšku možno to je tvoja váha prirodzená.Ale kľudne je normálne aj mesiac stat na tom istom

autor
28. mar 2025

@luccija nie nieje to prirodzena vaha aj ked dam dole tych 6-7kg stale nebudem mat top ale myslela som si ze to pojde
O ms viem s tym problem teraz nemam

majlo1234
28. mar 2025

@simona1998 to ako za mesiac? Crevna viroza?🫣aj ja chcem tolko schudnut, ale nie crevnou virozou😆😆😆

simona1998
28. mar 2025

@majlo1234 haha , nie nebolo to tým 🙂

luciik2111
2. apr 2025

Väčšinou keď sa váha zastaví,tak sa odporúča vyčkať. Neskôr buď zmeniť tréningový plán,alebo kľudne navýšiť čo i len o trohu príjem kalórií alebo bielkovín niekedy potrebuje telo len naštartovať no do septembra času dosť skutočne. Môj klient schudol do osem týždňov sedem kg bez problémov . Netreba na to tlačiť musí to byť všetko v norme, akonáhle to bude nad tak sa kľudne môže opäť váha vrátiť alebo to môže mať aj iné následky..