icon

Zdravotné riziká keto diéty s pánom Palenčárom

nklm
29. máj 2025

Ahojte. Mam tu niekoho kto mal nejaké veľké zdravotné problémy pri chudnuti s jeho jedálničkom? Konkrétne sa jedná o ketozu... Lekári mi povedali ze som prišla tak ze to mohlo dopadnúť fatálne.. podchytilo sa všetko..moja obvodná mi rovno hodila do tváre ci som normálna ze toto mohlo viesť až k smrti.. Prv som si myslela ze len moje telo nie je stavané na takú diétu ze nie je to proste pre mňa... Tak ze budem pokračovať v 1 mesiaci ale nie uz nechcem ani prvý mesiac. Lekári mi povedali ze cela ta ketoza nie je zdravá a musí byť indikovaná lekárom .. Výsledky som mala zle ako minerály, glykemia, acidoza neviem co všetko.. Pulz 170... Tlak tak isto vysoký z dôvodu acidozy.. V lekárskej správe mam jasne napísané že je to z dôvodu tejto diéty, pri prepúšťaní mi povedal ze uz viac s takými vecmi neexperimentovať...lenze teraz. A ozaj zaujíma ak vidím na fb len dobre recenzie.. To som naozaj jediná ktorá dopadla takto zle alebo sa tu nájde ešte niekto ???? Lebo teda neviem ci sa len o zlých príznakoch mlčí alebo som naozaj dopadla jediná takto

Strana
z4
zmrzlinka2021
29. máj 2025

@nklm všetky deti diéty sú nezmysel a keď áno, tak pre cukrovkárov pod dohľadom lekára a iba dočasne.

nklm
autor
29. máj 2025
@zmrzlinka2021

@nklm všetky deti diéty sú nezmysel a keď áno, tak pre cukrovkárov pod dohľadom lekára a iba dočasne.

@zmrzlinka2021 co sa tyka zdr. Problémov pred tým som ozaj nemala nič... To sa stalo v priebehu pár dní v keto.. 😪 Mam 2 deti a veru ze ma to zoziera co sa mohlo stať....

nklm
autor
29. máj 2025

Moja hlupota.. Poučenie na celý život

zmrzlinka2021
29. máj 2025
@nklm

Moja hlupota.. Poučenie na celý život

@nklm žiaľ ľudia hľadajú skratky a stále je to príjem verzus výdaj. Držím palce nech sa čím skôr dáš dokopy!

nklm
autor
29. máj 2025
@zmrzlinka2021

@nklm žiaľ ľudia hľadajú skratky a stále je to príjem verzus výdaj. Držím palce nech sa čím skôr dáš dokopy!

@zmrzlinka2021 ďakujem ❤️

viestta
29. máj 2025
@nklm

@zmrzlinka2021 co sa tyka zdr. Problémov pred tým som ozaj nemala nič... To sa stalo v priebehu pár dní v keto.. 😪 Mam 2 deti a veru ze ma to zoziera co sa mohlo stať....

@nklm ketoza je zivot ohrozujuci stav, ten co sa dobrovolne na toto da, ma byt o tom informovany, ked informovany nebol, je to chyba toho "experta" na diety. Mas poucenie do buducna. Rychlokvaseny "vyzivovy poradca" vie o tom trt makovy.

sense
29. máj 2025

Keď si dáš jeho meno do Google a recenzie prídeš na to že nie si jediná ktorá mala problémy.

mandzula
29. máj 2025

Nedavno som citala rozhovor s obezitologom a ten dorazne vystrihal, ze vsetko, co sa vola dieta a nie je kontrolovane lekarom, je len marketingovy shit, dokonca este aj nebezpecny. Ale ludia su nepoucitelni.

nklm
autor
29. máj 2025

Ja si to tak vyčítam.. Ja viem ze stalo sa ale ja som si tak ohrozila život a deti mám.. Preto som aj chcela ci mal niekto priamo zdravotný problém podobne môjmu lebo potom treba varovať.. Toto by malo byt písané podľa mňa v protokole ze hoc zriedkavo ale môže sa stať... Ja keby som prečítala ze niečo také môže viesť až k smrti v živote do toho nejdem

sense
29. máj 2025
@nklm

Ja si to tak vyčítam.. Ja viem ze stalo sa ale ja som si tak ohrozila život a deti mám.. Preto som aj chcela ci mal niekto priamo zdravotný problém podobne môjmu lebo potom treba varovať.. Toto by malo byt písané podľa mňa v protokole ze hoc zriedkavo ale môže sa stať... Ja keby som prečítala ze niečo také môže viesť až k smrti v živote do toho nejdem

@nklm mňa by zaujímalo ten jedálniček či je to tak so to opisujú že jedno jedlo denne , niekedy len jedno veľké jedlo za dva dni, a len bielkoviny.
Problém je že ľudia hľadajú skratky a sú netrpezlivý , rýchle výsledky za pár dní. Pritom je jasné že z dlhodobého hľadiska niečo také nie je udržateľné.
Nevraviac o Tom že v tých recenziách dosť zein písalo že do polroka mali všetko nazad aj s úrokmi, pretože nevedeli fungovať na Tom spôsobe stravovania

nklm
autor
29. máj 2025
@sense

@nklm mňa by zaujímalo ten jedálniček či je to tak so to opisujú že jedno jedlo denne , niekedy len jedno veľké jedlo za dva dni, a len bielkoviny.
Problém je že ľudia hľadajú skratky a sú netrpezlivý , rýchle výsledky za pár dní. Pritom je jasné že z dlhodobého hľadiska niečo také nie je udržateľné.
Nevraviac o Tom že v tých recenziách dosť zein písalo že do polroka mali všetko nazad aj s úrokmi, pretože nevedeli fungovať na Tom spôsobe stravovania

@sense ano

nklm
autor
29. máj 2025
@sense

@sense ale ja som sa nedostala ani k tomu na 5ty den som skončila ako som skončila..

sense
29. máj 2025
@nklm

@sense ale ja som sa nedostala ani k tomu na 5ty den som skončila ako som skončila..

@nklm každé telo reaguje inak a niekto kto má len nejaky rychlokvasny kurz a zaraba na nešťastí a lenivosti ľudí, asi ťažko predtým ako ti takúto stravu navrhol ťa podrobil lekárskemu vyšetreniu či je to vobec pre teba vhodne. Určite by som to s ním komunikovala a takisto mu dala recenziu

mdse
29. máj 2025

@nklm o ketóze sú materiály písané lekármi a veľa štúdií od odborníkov aj na internete. Ketóza a acidóza sú dva stavy a kto to mieša dokopy, ten by si mal o tom niečo naštudovať Ak si v acidóze kvôli prechodu na keto stravu, značí to, že máš iné zdravotné problémy a rieš si ich. Zdravý človek v acidóze neskončí len tak. Keto dieta je super vec pri niektorých zdrav.problémoch, to potvrdia napr.neurológovia. Ale na to musí mať človek zdravý metabolizmus.

perthes
29. máj 2025

@nklmpripajam sa k tebe. Ja som na ketoze vydržala dva týždne. Rodina na mňa kričala, manzel bol zúfaly a tie hlupane ktoré ho stále ospevujú, musia mať v hlave dobru dieru. Normálne v Amerike by sme vyhrali súd.

danniiee8
29. máj 2025

Akože túto jeho diétu vôbec nepoznám, počula som iba pár podcastov od nebo, takže sa konkrétne k nej nejdem vyjadrovať. Ale všeobecne čo pasuje jednému, nemusí druhému.
Ja som vrámci môjho chudnutia pozmenila stravu, pridala bielkoviny, zeleninové smooties, obmedzila zbytočné sacharidy, smaženiny, snacky.. klasika, žiaden extrém, žiadne trápenie, podľa mňa normálna zdravá strava, ktorá mne osobne prekvapivo maximalne vyhovovala. Keď som schudla za niekoľko mesiacov cca 10kg, nechala sa mnou inšpirovať kolegyňa, ktorej to buď nezapasovalo alebo to bol pre jej telo náhly, príliš veľký šok alebo to prehnala, neviem a skončila na liekoch - rozhádzaný tlak, cukor, trávenie, závrate. A pritom nešlo o diétu, pre mňa to nebolo žiadne obmedzovanie ani trápenie ale super posun k lepšiemu stravovaniu a ona skončila takto, nechápem, okrem zmeny stravy vraj nič nezmenila, neochorela takže to mala asi z toho. Takže keď sa toto dokázalo stať človeku, ktorý vymenil ,,raňajkovú tresku s rožkom za ovsenú kašu s ovocím," nečudujem sa, že tebe sa pri jeho diéte mohlo stať čo opisuješ.

biba_18
29. máj 2025

ja nedržím žiadnu ketozovú dietu, ale sama vidím na sebe že keď to preženiem s bielkovinami tak že sa mi mení zdravotný stav…

julyl
29. máj 2025

Ja som išla podľa jeho jedálnička, nič lepšie som spraviť nemohla. Od minulého augusta som krásne schudla, odbery mi robia pravidelne kvôli vysokému tlaku, a vždy mám všetko vporiadku, zvýšené ketony. Tu ketozu dodržiavam aj sama, dá sa to zvládnuť v pohode a keď vidíte výsledky tak to je odmena. Každé telo je iné, každý reaguje ináč, ale to neznamená , že on to má zle nastavené .

nikasv29
29. máj 2025

No ja som si presla premenou s jeho jedalnickom a som mega spokojna krasne som schudla, naucila som sa stravovat zdravo a systematicky co pred tym nehrozilo. A mne sa praveze po ketoze zlepsil zdravotny stav bola som viac ako 2 roky anemicka a cyklus rozhadzany. Som aktualne 2 mesiace po premene zelezo a aj celkovy krvny obraz mam ukazkovy a samozrejme aj cyklus sa upravil. Cize niekedy treba hladat pricinu aj niekde inde…

veronika2316
29. máj 2025

Brať schudol 20kg upravil sa mu tlak určite to nemáš z jeho stravy pravdepodobne sa lekárovi nechcelo zisťovať čo ti naozaj je tak si mu nahrala karty priamo na stôl s tou dietou a hodilo sa to na to...to tak býva ako keď sa ťa opýtajú aké.choroby máte v rodine a bum tak to máš aj ty a ďalej nezistujeme....ja som.drzala prvý mesiac a schudla som.su to riadne porcie mala som problém zjesť to. Je pravda že pri ketoze som tiež pohorela kvôli veľmi častým extrasystolam ale to nepripisujem tomuto nakoľko ja tie extrasystoly mám nonstop vyše roka a žiaľ má ukludnuje sladké čiže to je moje zlyhanie

alexa358
29. máj 2025
@julyl

Ja som išla podľa jeho jedálnička, nič lepšie som spraviť nemohla. Od minulého augusta som krásne schudla, odbery mi robia pravidelne kvôli vysokému tlaku, a vždy mám všetko vporiadku, zvýšené ketony. Tu ketozu dodržiavam aj sama, dá sa to zvládnuť v pohode a keď vidíte výsledky tak to je odmena. Každé telo je iné, každý reaguje ináč, ale to neznamená , že on to má zle nastavené .

@julyl Ja som ešte v jeho premene, teraz budem končiť druhý mesiac a som nesmierne rada, že som do toho išla.
Inak, on všetko "len" odporúča, nemusí to tak nikto robiť. A pri ketóze je na výber aj carnivore strava.
Takisto majú recepty, pri ktorých nie je klobása a tlačenka a môže sa to jesť.
Čo sa týka jojo efektu, akože, keď znova začnem jesť ako predtým (nesmierne veľa sladkého), tak asi moja váha veru pôjde hore, nie? To už bude len na mne, či sa budem držať jedálnička od pána Palenčára, alebo budem jesť ako predtým (nesmierne veľa sladkého) a zas priberiem, on s tým nebude mať nič spoločného. Zase za neúspech pri tejto diéte netreba jeho obviňovať!
Týmto nemyslím autorku príspevku, len zase majme veci na poriadku.
Obezita je bohužiaľ veľký nepriateľ človeka, to píšem ako obézna a som si doteraz myslela, že mi nič nie je a až teraz viem, že veru bolo - neustála únava, bolesti hlavy, atď. Toto všetko teraz už nemám a som za to nesmierne rada 🙏
Dodávam, že mám zakúpenú najlacnejšiu verziu služby od Petra a nie som zaslepená, ani nič podobné, len som sa rozhodla konečne niečo pre seba a svoje zdravie, telo a život urobiť😉👍

kkkikina
29. máj 2025

@nklm som 3 roky po premene- vahu si držím stále lebo toto je jediný program ktorý je udržateľný. Celý život som mala anémiu- ketoza ju vyriešila. Človek tisíce rokov žil len na tom čo si ulovil- jedol mäso a vajicka- takže prepáč ale je smiešne že z masa si skoro zomrela . Určite máš iný zdravotný problém a lekár to hodil na diétu - klasika. A to že niekto ma jojo efekt keď sa po premene opäť začne stravovať ako pred ňou je snáď logicke nie? Ja a veľa ľudí z okolia si prešlo projektom a musím sa pridať k pozitívnym reakciám a spokojným klientkam veľa chutného a syteho jedla. Kto je neúspešný hľadá vinu v každom len nie v sebe…

luccija
29. máj 2025

Koľko vážis máš z čoho chudnúť?lebo sa mi nechce veriť, že za 5 dni si bola v takom stave.Ja pri akomkoľvek vynechaní pravidelnej stravy idem do hypoglykémie niekedy, keď čítam, že ľudia jedia prvé jedlo na obed to by som už bola na zemi🙂
Nie každá diéta, zmena stravy je pre všetkých.Celkovo chudnutie je pre organizmus stres a musí mať na to vhodné podmienky

kkkikina
30. máj 2025
@perthes

@nklmpripajam sa k tebe. Ja som na ketoze vydržala dva týždne. Rodina na mňa kričala, manzel bol zúfaly a tie hlupane ktoré ho stále ospevujú, musia mať v hlave dobru dieru. Normálne v Amerike by sme vyhrali súd.

@perthes fastingom a ketozou sa liečia mnohé choroby. Nehnevaj sa nemáš o tom vedomosti a nazývať niekoho hlupane… hlupane preto že konzumujes zdravú stravu? Mäso vajicka syry a všetko z prírody čo vlastne jedli naši dedkovia a babky? Ako potom nazývame tie, čo denne jedia sladkosti, pizze, burger a fast foody ktoré ich priviedli do obezity? Na zamyslenie niektoré komentáre čo nemajú vedomosti.

mdse
30. máj 2025

Hlavne sa objednaj na preventívku a bola by som zvedavá na výsledok ogtt testu. Nie si zdravá a pán Palenčár nie je na vine.

perthes
30. máj 2025
@kkkikina

@perthes fastingom a ketozou sa liečia mnohé choroby. Nehnevaj sa nemáš o tom vedomosti a nazývať niekoho hlupane… hlupane preto že konzumujes zdravú stravu? Mäso vajicka syry a všetko z prírody čo vlastne jedli naši dedkovia a babky? Ako potom nazývame tie, čo denne jedia sladkosti, pizze, burger a fast foody ktoré ich priviedli do obezity? Na zamyslenie niektoré komentáre čo nemajú vedomosti.

@kkkikina áno, stojím si za tým čo píšem. Sú zmahorrnr z vidiny rýchleho chudnutia ,kde vás vyhlasuje. Bola som jedna z vás ale našťastie som sa dostala na správnu cestu. Toto čo on propaguje nemá nič spoločné so zdravým chudnutím..jedno jedlo do dňa..to je choré a hovor si čo chces. Jem vseetko s mierou, veľa bielkovín, dám si aj sladké a mám energiu trikrát do týždňa ísť do fitka...cítim sa skvelo a pri palencarovj som bola chodiaca mŕtvola..
Najradšej by som varovala všetky ženy ktoré zvažujú ísť cez neho, žalúdok si zničia a ešte mu zatk zaplatía 400€.
A každému to isté posiela

julyl
30. máj 2025
@perthes

@kkkikina áno, stojím si za tým čo píšem. Sú zmahorrnr z vidiny rýchleho chudnutia ,kde vás vyhlasuje. Bola som jedna z vás ale našťastie som sa dostala na správnu cestu. Toto čo on propaguje nemá nič spoločné so zdravým chudnutím..jedno jedlo do dňa..to je choré a hovor si čo chces. Jem vseetko s mierou, veľa bielkovín, dám si aj sladké a mám energiu trikrát do týždňa ísť do fitka...cítim sa skvelo a pri palencarovj som bola chodiaca mŕtvola..
Najradšej by som varovala všetky ženy ktoré zvažujú ísť cez neho, žalúdok si zničia a ešte mu zatk zaplatía 400€.
A každému to isté posiela

@perthes to keď si kúpim olomovske syrecky a s prepáčením sa s nich po...iem tak budem písať na fóra, že sú zle, lebo mne nesadli? To aj s tým chudnutím 100 žien schudlo a 1 nie,a tá jedna bude nadavat ale na toho čo od neho kúpila jedálnik ? Píšeš o jednom jedle denne, ty si vôbec pochopila ten jedálnik? Lebo ja neviem žeby tam bolo len jedno jedlo . Ty máš na výber 3 jedla na začiatku a potom máš rôzne varianty v ketoze a Ty si môžeš spraviť polievku kapustnicu napríklad a mäso s niečím. Netreba haniť keď je tam neúspech, môžeš napísať skúsenosť, ale nie sa vyjadrovat o niekom ako o zlodejovi . Je to subjektívny pocit a veľa ľudí za svojím neúspechom len hľadá vinníka

perthes
30. máj 2025
@julyl

@perthes to keď si kúpim olomovske syrecky a s prepáčením sa s nich po...iem tak budem písať na fóra, že sú zle, lebo mne nesadli? To aj s tým chudnutím 100 žien schudlo a 1 nie,a tá jedna bude nadavat ale na toho čo od neho kúpila jedálnik ? Píšeš o jednom jedle denne, ty si vôbec pochopila ten jedálnik? Lebo ja neviem žeby tam bolo len jedno jedlo . Ty máš na výber 3 jedla na začiatku a potom máš rôzne varianty v ketoze a Ty si môžeš spraviť polievku kapustnicu napríklad a mäso s niečím. Netreba haniť keď je tam neúspech, môžeš napísať skúsenosť, ale nie sa vyjadrovat o niekom ako o zlodejovi . Je to subjektívny pocit a veľa ľudí za svojím neúspechom len hľadá vinníka

@julyl ja som si žiaľ tu jeho slávnu diétu zakúpila a to boli najhoršie investované peniaze a áno pochopila som to a presne si pamätám že som mu písala že je to ťažké jesť raz do dňa a on mi na to napísal že ta porcia má 1400 kcal a jedno jedlo mi musí stačiť..ako našťastie ešte zdravý rozum . Prajem veľa šťastia

perthes
30. máj 2025
@julyl

@julyl a schudla som pri ňom, ale tie žalúdočné problémy ale som mala..všetkým ženám Radim nechusnut cez nehocjodte cestou zdravá strava a hlavne vyvážená a pohyb
.stokrát lepšie sa cítim a vyzerám ako keď som sa držala jeho jedálnička..je to choré a stojím si za tým

taktotedanie
30. máj 2025
@nklm

@nklm lebo to je blbost a hazard
Na fb ti napise ktokolvek a nikdy nevies ci to je realny profil, predsa nemozu mat zle recenzie ked chcu zarabat peniaze ( zarabaju presne na takych hlupych lahko ovplyvnitelnych ludoch ako si ty)
Dostala si od zivota facku tak sa pouc a zacni chudnut zdravym sposobom a nevyhadzuj peniaze do vzduchu

Strana
z4