Život s kalorickými tabuľkami
Ahojte všetci,od 1 augusta som začala s kalorickymi tabuľkami.Vazit si všetko čo zjem a zapisovať.Zatial som schudla 1 kilo.Po čase chcem pridať aj cvičenie,keď pôjdu deti do školy a škôlky.Vzdala som sa večerného prejedania,aj cez deň teraz zjem toho menej a uvidím ako ďalej.Kamoska tiež sa chce schudnúť,poradila som jej kt,skúsila.A hovorí že to je blbosť lebo za deň jej vyjde aj vyše 3000 kcal čo zje.A že na čo vymýšľať,že schudne keď pôjde do roboty,tam bude mať pohybu habadej.Ze keď sme doma tak len jeme,ale v robote nebude čas na jedenie.Co si o tom myslíte,má pravdu a stačí len viac pohybu zaradiť a môžme zjesť všetko možné.?Ja sa zatiaľ zdravím,no príklad neviem si predstaviť na sviatky alebo na Vianoce že nemôžem si dať ani zákusok,ani šalát s reznom.To teraz mám skoncovať s takýmito jedlami už nastálo?
@elizabet173 a 1500 kcal je menej ako bazalny metabolizmus beznej zeny? Tak to by som si pozrela. No možno aj áno, ak rátaš, že tá bežná žena má 100 kíl. Ale hovorim, nebudem uz diskutovat na tieto témy a svoju pozornosť upriam na autorku. Ďakujem.
To su vyhovorky! NIKDY som nedojedala po synovi jedlo. Nalozila som mu tolko, aby zjedol. A ked nestacilo, dam duplu. Ze je zena doma na RD neznamena, ze musi furt nieco jest. Zamestnaj sa zmysluplnymi cinnostami.
Tie kolieska v KT su voditko, obcas sa mi stane, ze mam sacharidy alebo tuky v cervenom. Raz/dvakrat za tyzden/dva. Maximalne. Rovnovaha. Ked som vcera mala pizzu na obed, a na konci dna sacharidove koliesko cervene - dnes to vyvazim. Na ranajky som mala ovsenu kasu, na obed bude ryba so zeleninou, na veceru cottage. Pomedzi to este na desiatu o chvilu si dam banan a na olovrant poobede zeleninu. Sacharidy budem mat dnes max. oranzove. Je to cele o rovnovahe.
Nie ze sa uz navzdy vzdas kolacov, tort,… ale ze s mierou. Jeden narodeninovy dezert z teba neurobi okamzite obeznu, rovnako ako jeden salat na obed z teba neurobi stihlu modelku. Treba jest vsetko s MIEROU. A zaradit pohyb. Nemusis sa hned po hlave vrhnut na narocne cvicenie 7x tyzdenne, ale napr. vela chodit peso na zaciatok.
Vsetko sa da, len treba chciet, zatat sa a nehladat vyhovorky
@elizabet173 hej mam. A nie som ta, ktora si pytala v tomto fore radu. Pekny aj tebe
@sparkling
Ja mám bazál 1450cal a to mám 168cm a 67kg, čo je pre mňa osobne už nadváha, vnímam to aj fyzicky aj v zrkadle vidím. Takže kočka @sparkling môže vážiť o 10kg menej a teda bazál nižší a v pohode môže byť jej príjem taký ako píše. Veď nič o nej nevieš 🤷♀️, netušíš, koľko meria váži, ona len prispela, ona radu nepýta.

@elizabet173 nešli by dolu. Ja som si pre rady neprišla, takze dakujem za tvoju snahu, ale fakt mi to netreba. Na toto si ja platim odbornika. V tejto diskusii koncim.