Znížená funkcia štítnej žľazy a chudnutie
Ahojte. Chcem sa spýtať, je tu niekto, kto má rovnaký zdravotný problém a snaží sa aktuálne chudnúť? Ako vám to ide?
@bambulienka25 😬wauuu to si ako folazala💪😘
@bambulienka25 my sme si už v skupine písali🙂 ale pekne rýchlo ti to išlo, ja žiaľ tak rýchlo nedokážem asi schudnúť, ak vôbec aj čosi schudnem
@marianna235 dá sa to, len je problém to udržiavať, aspon u mňa. Ako na tú štitnu aa netreba vyhovárať (teraz to nemyslím v zlom), pretoze ak beries lieky v podstate ti pracuje potom ako má. Ja som schudla cca 16 kg, ale mam kamosku co ma tiez poruchu stitnej a schudla 46kg!!! Akoze mala ich z coho chudnut, ale je uplne iny clovek a tak sa jej zlepsili hodnoty, ze us vyse roka lieky neberie, len vitamíny.
@matus7030 ja viem, že ak mám liečbu správne nadstavenú, tak by mi to malo ísť. Veď snažím sa, aj keď nie ešte dlho(strava+pohyb). Viem ako čo treba robiť, už som raz schudla, len potom som skončila školu, zostala doma nezamestnaná a pribrala som. Za ďalšie ešte kojim, tak zas do extrémov nejdem. Nejem sladkosti, slanosti, večere bez pečiva, len bielkoviny zelenina a každodenný pohyb 30 min, že zo seba žmykam veci. Takto to mám cca 20 dní, áno málo, ale ešte ani 1kg dole a ani 1 CM. Preto rozmýšľam, či to nie je štítnou...
@bambulienka25 tak hej, v takom veku sa lepšie chudne určite, ale možno aj áno, len by to bolo na dlhšie 🙂
matus7030 je mytus tvrdit, ze lieky na SZ liecia ochorenie. Tabletky len obsahuju hormon, ktory telu chyba. Takze sa doplna. Nefunkcnost SZ zostava. Problem je komunikacia medzi lalokmi hypofyzi- (kde sa rodi hormon TSH) a SZ a jej produkciou T4 a T3. Takze diagnoza zostava aj pri uzivani napr. Eurothyroxu.
@marianna235 ono to nie je liecba v pravom zmysle slova, je to chronicke ochorenie ktoreho priamy vznik este nie je odhaleny a ani liecba. Vieme napr. o zivotnom style, kt. SZ neprospeje. Takisto ani vylieceniene nemusi prichadzat. Vacsinou je uzivanie celozivotna zalezitost.
Ps: toto boli len dobre mienene rady, dufam, ze ma naposlete do.... len preto, ze pisem z inej krajiny. Dajte si kludne do vyhladania moj nick, kedysi som o SZ prispievala viac a pravidelne, ale kedze iny a zahranicny nazor nie je vitany, prestala som, blog mam prazdny. Len v posledne dobe tu casto vidim chdnutie+SZ tak som tento krat napisala. Love&peace