icon

Znížená funkcia štítnej žľazy a chudnutie

marianna235
6. nov 2020

Ahojte. Chcem sa spýtať, je tu niekto, kto má rovnaký zdravotný problém a snaží sa aktuálne chudnúť? Ako vám to ide?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
nikolmohammed
6. nov 2020

@bambulienka25 😬wauuu to si ako folazala💪😘

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
marianna235
autor
7. nov 2020

@bambulienka25 my sme si už v skupine písali🙂 ale pekne rýchlo ti to išlo, ja žiaľ tak rýchlo nedokážem asi schudnúť, ak vôbec aj čosi schudnem

matus7030
7. nov 2020

@marianna235 dá sa to, len je problém to udržiavať, aspon u mňa. Ako na tú štitnu aa netreba vyhovárať (teraz to nemyslím v zlom), pretoze ak beries lieky v podstate ti pracuje potom ako má. Ja som schudla cca 16 kg, ale mam kamosku co ma tiez poruchu stitnej a schudla 46kg!!! Akoze mala ich z coho chudnut, ale je uplne iny clovek a tak sa jej zlepsili hodnoty, ze us vyse roka lieky neberie, len vitamíny.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
marianna235
autor
7. nov 2020

@matus7030 ja viem, že ak mám liečbu správne nadstavenú, tak by mi to malo ísť. Veď snažím sa, aj keď nie ešte dlho(strava+pohyb). Viem ako čo treba robiť, už som raz schudla, len potom som skončila školu, zostala doma nezamestnaná a pribrala som. Za ďalšie ešte kojim, tak zas do extrémov nejdem. Nejem sladkosti, slanosti, večere bez pečiva, len bielkoviny zelenina a každodenný pohyb 30 min, že zo seba žmykam veci. Takto to mám cca 20 dní, áno málo, ale ešte ani 1kg dole a ani 1 CM. Preto rozmýšľam, či to nie je štítnou...

marianna235
autor
7. nov 2020

@bambulienka25 tak hej, v takom veku sa lepšie chudne určite, ale možno aj áno, len by to bolo na dlhšie 🙂

ervenka
7. nov 2020

matus7030 je mytus tvrdit, ze lieky na SZ liecia ochorenie. Tabletky len obsahuju hormon, ktory telu chyba. Takze sa doplna. Nefunkcnost SZ zostava. Problem je komunikacia medzi lalokmi hypofyzi- (kde sa rodi hormon TSH) a SZ a jej produkciou T4 a T3. Takze diagnoza zostava aj pri uzivani napr. Eurothyroxu.
@marianna235 ono to nie je liecba v pravom zmysle slova, je to chronicke ochorenie ktoreho priamy vznik este nie je odhaleny a ani liecba. Vieme napr. o zivotnom style, kt. SZ neprospeje. Takisto ani vylieceniene nemusi prichadzat. Vacsinou je uzivanie celozivotna zalezitost.
Ps: toto boli len dobre mienene rady, dufam, ze ma naposlete do.... len preto, ze pisem z inej krajiny. Dajte si kludne do vyhladania moj nick, kedysi som o SZ prispievala viac a pravidelne, ale kedze iny a zahranicny nazor nie je vitany, prestala som, blog mam prazdny. Len v posledne dobe tu casto vidim chdnutie+SZ tak som tento krat napisala. Love&peace