Ako na ovuláciu pri zníženej funkcii štítnej žlazy?

salemi
19. aug 2011

Dobrý deň, chcem sa spýtať na vaše skúsenosti prípadne odporúčania. Moja sestra (31) má PCO, zníženú funkciu štítnej žľazy a zvýšený trombofilný stav. Nemôže brať estrogén ani žiadnu antikoncepciu. Má anovulačný cyklus. Od januára navštevuje liečiteľa, od vtedy má menzes každý mesiac (hoci to krvácanie je dlhé),ale stále bez ovulácie. Dovtedy menštruovala tak max 2 x do roka. Gynekológovia si ju len podávajú, lebo sa boja čokoľvek robiť (mama aj sesternica zomreli na zrazeniny po užívaní antikoncepcie). Chcem sa spýtať, ako to funguje pri IVF, tam je to o podávaní hormónov, nie? Alebo je možné vyvolať ovuláciu aj nejako inak? Už užívala ten clostyl, ale nič to neurobilo. Máte niekto podobnú skúsenosť s takýmito problémami a dá sa aj tak otehotnieť ? Na zázraky stále veríme 🙂.

tatinka
10. mar 2013

@salemi ahoj, chela som sa spytat ci sa uz tvojejs estre podarilo babo, pozeram ze tema je uz starsieho data , tak reku ci bolo snazenie uspesne,,,

miika
10. mar 2013

Ahoj, ja mám hypotyreozu, cize znizenu funkciu stitnej zlazy a zistilo sa to na gynekologii, ked som nevedela rok otehotniet, gynekolog dal urobit hormonalny profil. Postupila som na endokrinologiu, dali mi Eutyrox a 3 mesiace na to som bola tehotna. A tiez som isla na endokrinologiu s tym ze mam "anovulacny cyklus". Endokrinolog s tymto nesuhlasil, pretoze som mala pravidelny menzes a proste vysvetlil to tak, ze ak ma zena menzes, tak aj ovuluje. Cize ak tvoja sestra uz vdaka liecitelovi kazdy mesiac krvaca, musi aj ovulovat. Podla coho viete ze neovuluje, len preto ze nevie otehotniet?

tatinka
10. mar 2013

@salemi pytam sa vlastne preto , lebo mam tie iste diagnózy ako tvoja sestra, akurat ze ja menzes mavam kazdy mesiac a aj ovulaciu na stastie mavam, bola som uz aj na viac ivf ale nepomohlo...

salemi
autor
13. mar 2013

@tatinka ešte nie, teraz chodí do heliosu v martine, liečba clostylom opäť nezabrala, má veľa malých folikulov, ale nedozrievajú. Hematológ nasadil fraxiparin a teraz ju čaká IVF. Tak uvidíme, dúfam, že to vyjde.

tatinka
13. mar 2013

@salemi ach tak, ja chodim do iscaru v mt , aj mame za sebou uz viac ivf ale nepomohlo,
verim ze tvojej sestre sa podari ,,,verim ze aj nam sa podari 🙂
tak jej drzim palce a nech sa dari