Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Zoznam zásaditých potravín

mawka
30. dec 2012

Ahoj zeny. Hladam zoznam zasaditych potravin. Presurfovala som kadeco, dost velke rozdiely v zoznamoch. Ak ste tu niektora, ktora ma overeny zoznam takychto potravin, budem vdacna. Samozrejme, normalne potraviny. Nie zoznam predajni zdravej vyzivy, zoznam produktov Alnatura a podobne. Proste bezne potraviny, ktore su zasadite. Tot vsjo, dakujem dakujem 🙂

bamb27
30. dec 2012

@mawka no veru ,,vsade inak napisane,, ale zas zavisi aj od sposobu pripravy, da sa veselo aj cisto zasadita potravina pripravit tak ze bude mat kysly potencial,,
ja mam takyto zoznam:
pH10 - surovy spenat, cervena kapusta, karfiol, cibula, citron, uhorka, morske riasy, spargla
pH9 - olivovy olej, mango, baklazan, salat, sladke zemiaky, cucoriedky, kivi, melony, grepy, repa, ina zelenina
pH8 - jablka, jahody, mandle, paprika, avokado, paradajky, medovica, cerstve obilie, huby, ceresne, pomarance, marhule broskyne, banany
ph7 - neutral - voda z vodovodu, margariny, oleje okrem olivoveho, cerstvo nadojene mlieko,,

zvysok kysle,,

a testujem na rodine ionizovanu vodu,, ze co to spravi 😀 ,,ta by mala mat silne alkalicky ucinok

mawka
autor
30. dec 2012

@bamb27 a napriklad ta repa, je to oki, ked je zavarena? milujem aj uvarenu klasicku, ale tej je tu teraz malo, tak mame zavaranu. takto, vsetko pomenovane lubim dusene, surovy spenat lubim v salatoch. varit ma nebavi, cize cim jednoduchsie, tym lepsie 😀 okrem spargle a mlieka a medovice lubim vsetko. jaj a este teda olivovy olej nejak nemusim. a maslo obycajne? to pouzivam, pretoze margariny mi pridu strasne chutovo umele.
Niekde som zachytial, ze ocot je zasadity, cize zavarane uhorky a ine veci by nemali byt problem, ci?
som z toho blba. pritom toto je asi najjednoduchsie riesenie ako si dat do poriadku telo zvnutra. a co syry? tvrde, zrejuce?
je mi jasne, ze ma prekysluje cukor v kave a sladene brčky ako cola a podobne, to naozaj je sracka ako brno, kedysi som prestala colu pit a sladit a schudla som.

bamb27
30. dec 2012

@mawka eee,, nie tusim ocot je normalne kyselina s pH medzi 2-3 ..mozno potom skor jablcny ocot,, ten by mal mat vyssie pH a prave zavarana repa, no cvikla isto nie,, i ked lubim aj ja 🙂 ..ale varena v supke a aj napr. pecena ako zemiaky je fajnaa
syry netusim, tymi som sa dako nezaoberala 😀 ked mam pravdu povedat ,,,neviem ani napriklad kde je mak,, myslim ze ten tiez by mohol mat pomerne zasadity potencial
inak v lekarni si kupis aj take lakmusove papieriky na meranie pH mocu, ak si chces testnut ako na tom si a ako ti pomoze nejaky dieta,, a ta ionizovana voda sa mne osobne paci,, uvidim neskor ci t oaj dake divy robi 🙂

rolla20
30. dec 2012

@mawka ja mam tabulku od kyselinotvornych po zasadotvorne, ak by si chcela , ale jedine preposlat majlik

mawka
autor
30. dec 2012

@bamb27 no sak taku varenu pred zavaranim zboznujem 🙂 ale sak aj zavaranu. idem nieco pohladat o tom octe.

rolla20
30. dec 2012

@mawka sice ja som este neskusala, ale nahrazka octu je lepsi umeocot (nakladane japonske slivecky umeboši) 🙂

mawka
autor
30. dec 2012

@rolla20 to chuti ako? mam problem si zvykat na noe chute, nezname

zuzx
30. dec 2012

@mawka ocot je 8%ny roztok kyseliny octovej, takze pH ma silne kysle.

rolla20
30. dec 2012

@mawka chutovo neviem, ale dlhsie sa ho uz chystam kupit, len neviem, kde ho pouzijem, kedze ja som neni moc "octova" 😅
http://zdravastrava.blogspot.sk/2009/06/umeocot...

mawka
autor
30. dec 2012

@zuzx uz zacinam v tom mat bordel. je to kysle, ale ved aj citron je kysly. no mam v tom gulas. zavaranim ocot prejde varom, asi sa tam nieco udeje, ci? blba som z toho 😅 asi si zopakujem chemiu zo zakladnej skoly 😀

zuzx
30. dec 2012

@mawka ten citron sa mi tiez nezda, obsahuje kyselinu citronovu, cize tiez kysle pH to ma. Ked ti ocot prejde varom, neudeje sa nic, maximalne sa odpari urcite mnozstvo kyseliny octovej, ale to znamena len tolko, ze ocot nariedis (ostane tam viacej vody) a teda pH stupa, ale len na uroven okolo neutralneho pH (za predpokladu ze vsetka kyselina odtial odide, co sa neudeje), lebo prave ta kyselina je konzervacne cinidlo.

bamb27
30. dec 2012

@zuzx ked ono prave preto vznikaju myslim tie rozpory v niektorych zoznamoch,, lebo niektore uvadzaju kyseliny/zasady ako take a vacsinou je dolezita priama reakcia v zaludku,,, to k tomu citronu, ze obsahuje dost horcika a draslika a v konecnom dosledku v zaludku posobi skor zasadito,,

prdelinka12
30. dec 2012

a to je na čo dobré ?

mawka
autor
30. dec 2012

@zuzx no ale zase je tam aj banan. ten je sladky ako slak, cize tiez moze uplne v pohode kvasit v tele. naozaj uz stracam nejaky prehlad.
ako pise
@bamb27 este by bolo dobre vediet, co kysle sa meni v zaludku na zasadite.

bamb27
30. dec 2012

@mawka banan tiez obsahuje vela draslika a horcika,, tak aj mne sa to zda divne ale posobi zasadito,, ale zas ked si vezmes neni napr. jablko ako jablko, su kyslejsie aj zasaditejsie,,,
na druhej strane je tiez dolezite ..neviem ako by som to, nejaka naslednost pozivania potravin, resp. kombinovanie alebo nieco take,, v tom zmysle,, ze napr. ovocie je lahko stravitelne, v principe aj zasadite,, travi sa rychlo,, ale pokial ho nestihnes stravit a na to natravene ovocie das co ja viem maso,, tak vznikne mismas a mozes ty riesit ze co v zaludku posobi ako, ked sa to zmiesa je to zle,, myslim ze ale napr. delena stava ma princip taky aby sa nemiesali inak stravitelne zlozky a aj o tom to je,, nie cisto o tom co je zasada a co kyselina,,

mawka
autor
30. dec 2012

@bamb27 juj, stale hladam najjednoduchsie moznosti. neverim, ze kedysi pra pra ludia pocitali a ratali a delili alebo si merali pH a boli zdravsi. neviem ako by som to opisala ja, ale presne o to mi ide, jest normalne, ale zaroven stale nemusiet sledovat, ze kolko coho zjem, co s cim a kontrolovat v moci pH a nebodaj vazit a ratat kalorie. ale teda jest tak, aby som nezatazovala a neprekyselovala zaludok, creva.

bamb27
30. dec 2012

@mawka ved to chapem,, ja sa snazim o to iste, aspon to nejak vyvazit,, napriklad aj z takej mikrovlnky ti vyjde nacitsto znehodnotene, rozumej zakyslene jedlo,, hoci ju sem tam vyuzijem,, ale v nevyhnutnom pripade ...no ,,zas otrok preratavania sa ani ja nechystam byt 😉

mawka
autor
30. dec 2012

@bamb27 mne sa minuly rok pred vianocami pokazila mikrovlnka a odvtedy nemam, cize nepouzivam a ide to aj bez toho 🙂 dovtedy som stale pouzivala. asi si ju uz ani nekupim. nuti ma to nebyt leniva a ohriat na sporaku alebo robit cersve veci a nekupovat polotovary na pouzitie do mikrovlny. aspon usetrim, lebo su drahe take hotove jedla 😀

zuzx
30. dec 2012

No baby, ale kyslost a zasaditost nie je o tom ci je nieco sladke alebo kysle...
A mikrovlnka je to najhorsie co mozete spravit, oxidacia tukov = cista rakovina. V krajnom pripade zohriat obcas je ok, ale niekto v tom napriklad vari a pecie, tak to uz je cisty hazard.

mawka
autor
30. dec 2012

@stardust vyjadri sa, pls. na tuto temu
@zuzx no neviem, ci sa da nazvat varenie v mikrovlne varenim. osobne som ju pouzivala na ohrievanie, ale varit a piect by ma v nej nenapadlo.

bamb27
30. dec 2012

@zuzx ale no tak zase to mi je jasne ze kyslos ci zasaditost zavisi od sladkej ci kyslej chuti,, to zas neviem kde som sa vyjadrila tak ze mas pocit ze toto si myslim,,
v mikrovlnke som nikdy nevarila,, uz len ohriate jedlo je dost hnusne odtial nieto varene,,

zuzx
30. dec 2012

@bamb27 vobec som nesmerovala na teba, to zas ja neviem preco si to myslis 🙂

bamb27
30. dec 2012

@zuzx aaale tak nejak ti mi to vyplynulo z toho vsetkeho ze aj mna myslis,, 😅 ..ale potom uz neviem ze koho, ale nic, no to je mimo temu, vsakano 😉

Tu začni písať odpoveď...

Odošli