Kam s topánkami, keď zakážu botníky na chodbách?
máme takú malú chodbu, že botník by sa nám tam už fakt nezmestil. preto ho máme roky vonku pri dverách a zatiaľ s tým nikto problém nemal. teraz sa ale rieši, že zo spoločnej chodby musia ísť preč všetky botníky aj ostatné veci.
náš je úzky a priechod nezavadzia, tak ma to trochu štve. kam dávate topánky vy, keď na botník v byte jednoducho nie je miesto?
Ano, kvôli bezpečnosti, požiaru ap. tam nemá byť nič. Este som nepočula o tom, ze by niekto mal botnik v spoločných priestoroch.
aj u nás to muselo všetko preč zo spoločných priestorov, presne kvôli bezpečnosti a aj napr. ak by niekoho museli na nosítkach zniesť tak to nevytočia. To si len ty myslis, ze nezavadzia. ale nemá tam čo hladať.
@anonym_autor existuju rozne sklapacie na stenu, nezaberu vela miesta a vies to zavesit vyssie.
Je to tvoj problem kde das topanky v byte, na schodisti nesmie byt nic
@anonym_autor a keď dostanete ako vlastníci spoločných nebytových priestorov pokutu lebo tam máš botnik, aj to ta bude štvat, že? Potom sa tu zas budeš rozhorcovat na to. V baraku je určite viacero bytov ako máš ty, ostatní majú botniky kde? Keby všetci rozmýšľali ako ty a každy by si vyvliekol na chodbu co sa mu akože nezmesti do bytu, to by bolo zaujímavé...
@anonym_autor vonku pred dverami nemôže byť nič. My máme vstavanú skriňu a tam poličky na topánky. V byte.
A susedia chodia bosi? Neverim, ze sa v byte nenajde miesto na topanky.
Ako tu uz bolo spomenute, chodby a schodisko musia byt z bezpecnostnych dovodov prazdne. Asi by ta nepotesilo, keby sa zo zadymenej chodby s plamenmi za zadkom musis dostat cez susedov bicykel, botnik a 15 kvetinacov, ze?
Ja som napríklad videla v spoločných priestoroch, pri dverách jedného bytu, aj toto....2 bicykle, kvetináče, starý obraz, zrkadlo, klietka pre zajaca, zrolovaný koberec a šijací stroj....😭😭😭👁️👁️👁️👍👎
@anonym_autor ja som mala v byte fakt že malú chodbu. Vonku som nič nemala, v byte za dverami som mala 1-2 páry, čo nosím. Ostatné uložené v plastovom boxe na skrini v spálni, nemali sme vstavané skrine vtedy.
No jedine vyhradiť miesto v skrini mimo oblečenia do boxov alebo na skriňu do boxov ,su aj pekne boxy. Alebo pod postele ak sa da. A pri dverách zvnútra nechať len tie, ktoré aktuálne nosíte. Tie opatrenia treba rešpektovať, nikdy človek nevie.
Ja som napríklad videla v spoločných priestoroch, pri dverách jedného bytu, aj toto....2 bicykle, kvetináče, starý obraz, zrkadlo, klietka pre zajaca, zrolovaný koberec a šijací stroj....😭😭😭👁️👁️👁️👍👎
@ivicatolic to stale nie je minulosť. Ked idem niekde na návštevu do paneláku, najdu sa rôzne veci pri dverách.
@anonym_autor Všetci v panelákoch majú boty v byte,len tebe sa nezmestia.
Mimo bytu si nenechávam nič z dôvodu krádeže.Máme zamknutý vchod a aj tak mi spred dverí ukradli koberec,ktorý tam bol nachystaný na vyhodenie.
@ivicatolic u nas mal sused na medziposchodi volieru velku ako satnikova skrina a v nej zo 20 kanarikov 😃
Tiez nechapal ze ju musi dat prec. Durdil sa ze cez zimu nemozu predsa byt na balkone. Nakoniec ich dal do kuchyne namiesto jedalenskeho stola. Bolo to u nich chvilu na rozvod.
Vsak so nechaj na chodbe a ked vam pridu robit kontrolu domu, tak si potom zaplat pokutu za nedodrzanie protipoziarnych opatreni - mimochodom ak dobre viem je to niekolko tisic eur
Keď je,ako píšeš, botník úzky, zmestí sa aj do bytu.
Daj ten superuzky botnik trebars na balkon
Na chodbe to nesmie byt a nikdy ani nemelo, len sa to kedysi porusovalo vo velkom. Ikea ma krabice na topanky, tam si ulozis tie co nenosis pekne do skrine a 1-2 aktualne pary si das do chodby, urcite sa zmestia. A my napriklad sme dali take tie uzucke plastove botniky vyklapacie z ikea do zachoda k stene kde bolo volne, tam mame aj topanky, mozes si z toho vyskladat aj pol steny kludne. To je len jeden z asi miliona tipov co s topankami 🤷♀️
to ze mavaju ludia na chodbach stovky nepotrebnych veci je jedna vec, ale to, ze to nikdy nekontrolovali je vec druha a tak si ludia navykli, ze vsak veci mozem mat aj na chodbe.....
ale realne protipoziarne opatrenia platia uz x rokov, len sa to tolko nekontrolovalo. preto su ludia prekvapeni, ze preco to tak nemoze byt a preco niekto ich obmedzuje.
a teraz nadavaju, ze vsak uz 10 rokov tu byvame a nebol problem.....
pokuty su naozaj velke, takze smelo do toho, kludne to tam nechaj, ale ked pridu poziarnici a naparia Vasmu domu pokutu kvoli tvojim veciam autorka, tak ver mi , budes ju platit ty a je to niekolko tisic eur......
A keby mali všetci von na chodbe , čo sa im podľa nich nezmestí do bytu ,ako by ste chodili von z bytov
Ja sa pamätám už ako decko som to nechápala keď mali ľudia von veci pred bytom a ani neviem prečo ,toto je jedna z mala veci za čo by som sa hanbila
Už tu boli aj témy,že sušia pradlo na chodbe a prečo to susedom vadí a zhadzujú im to na zem ,to je ako na prostred cesty pred dom postaviť a čudovať sa,prečo
My mame rolldor na chodbe, tam mame obuv. Kamarat ma v dome na stene niečo také, ako je v športových predajniach, také poličky na tenisky. Úplne po vrch steny to ma, aj zapratané.
Máme úzky vyklapaci botník má chodbe. A teda podľa sezóny ako šatník meníme aj topánky. A tie či nepoužívame idú do pivnice
Ďalšia čo si mysli, že sa okolo nej ( a jej malého bytu) točí celý svet 🙈
Ano, kvôli bezpečnosti, požiaru ap. tam nemá byť nič. Este som nepočula o tom, ze by niekto mal botnik v spoločných priestoroch.
@anonym_60062a u našich v paneláku to zvykli mávať iba ľudia na najvyšších poschodiach...
@anonym_autor susedia to mali vyriešené tak, že na chodbe mali len úzky botník na topánky, ktoré aktuálne nosili, niečo takéto: https://www.moebelix.sk/p/vyklopna-skrinka-na-t...
a zvyšné topánky na iné sezóny mali v skrinke, ktorá tvorila akoby znížený strop. Hore nad hlavami zavreté to mali.
Musíš nájsť riešenie aj pre malý byt. Dá sa to všade, len to chce trochu viac premýšľať
@anonym_autor ak bývajú susedia nad vami aj pod vami v rovnakých bytoch, a nemajú botník na chodbe, choď sa k nim inšpirovať👍
určite máte úložné miesto hore napríklad nad dverami alebo okolo dverí
skús obrátiť na umelú inteligenciu pošli tam fotku chodby určite ti poradí ak to nedokážeš sama

no ono to tam nesmie byt s poziarno bezpecnostnych dovodov. Nema ta to preco stvat na chodbe nemas mat take veci