icon

Zásuvková mraznička alebo veľký mraziaci box: čo je lepšie?

Dnes o 06:18

Ahojte. Idem sa poradiť. Máme miesto v pivnici a potrebujeme niečo väčšie na mäso, ovocie aj navarené jedlá. Truhlicový box vychádza objemom aj cenou lepšie, len si predstavujem, ako zakaždým prekladám polovicu obsahu, kým nájdem balíček úplne naspodku. Je zásuvková mraznička v praxi oveľa prehľadnejšia, alebo sa dá dobre zorganizovať aj box? Ďakujem.

biba_18
Dnes o 06:21

do veľkého boxu vopcháš aj mrtvolu, to do šuflikov ťažko 😒
no nič, blbý vtip ...
keď si nájdeš systém, tak ten box vôbec nie je zlý nápad - tam dávajú ľudia väčšinou veľké mrazené veci, maso, zeleninu... navarené jedlá veľmi ani nie ...
kamoška má na dome, ale ona nie je bordelárka, ja by som tam nikdy nič nenašla 😒

madeincssr
Dnes o 06:27

@anonym_autor box ma vyhodu, ze pri otvoreni "neunika chlad" (nedostava sa dnu teply vzduch z okolia, lebo teply vzduch stupa hore). Organizaciu veci v boxe si mozes urobit aj transparentnymi plastovymi uloznymi boxmi roznych velkosti, byvaju aj stohovatelne. Tusim take maju aj v Action-e (a vselikde inde, plus IKEA).

anonym_99d8cc
Dnes o 06:37

Suflikova jednoznacne. Lepsi pristup, lepsie triedenie podla obsahu, hned vies, co kde mas. V truhlicovej bude vzdy tazky prehlad. vzdy tam nieco zabudnes, co potom vyhodis, lebo je to pristare a stale nahadzany chaos. Aj v suflikovej mozes vyhodit spodne 3 sufle a naukladat dole ako v truhlicovej, ak v pripade potreby potrebujes ulozit viac niecoho.

patta89
Dnes o 06:50

Suflikovu odporucam...Mame ju 3 roky, vsetko mam prehladne usporiadane - v 1 sufliku domacu zeleninu, v dalsom kur. maso, v dalsom bravcove maso atd.my mame samorozmrazovaciu, cize netreba nic vyberat a cistit od ladu

Pricom moji rodicia maju box a tam vsetko musim prekladat, dvihat tazke kosiky. Potom vsetko vyberat ked je tam namrazene - a v kuse dookola prekladat.

autor
Dnes o 06:55
@biba_18

do veľkého boxu vopcháš aj mrtvolu, to do šuflikov ťažko 😒
no nič, blbý vtip ...
keď si nájdeš systém, tak ten box vôbec nie je zlý nápad - tam dávajú ľudia väčšinou veľké mrazené veci, maso, zeleninu... navarené jedlá veľmi ani nie ...
kamoška má na dome, ale ona nie je bordelárka, ja by som tam nikdy nič nenašla 😒

@biba_18 k boxu teda dokúpiť aj pílku na kosti? 😁

akvi
Dnes o 07:07

Ak by som mala miesto, beriem box. Viac sa do neho zmesti, mna tie sufliky obmedzuju.. My mavame narazovo viac masa a vzdy nadavam, ked ho mam pratat do suflikov. V boxe si to usporiadas ako chces, su tam aj kose na drobnejsie veci a nie je problem rozdelit si to do plastoych krabic, ak treba..

katica06
Dnes o 07:13

Ja si neviem Karle,....
Kamoška má box, kúpila ho kvôli tomu že chovali ošípané,tak bolo treba. Teraz sa v ňom stráca, vždy jej na spodku zostáva staré mäso. Sú to vyhodené peniaze. Niekedy ho nájde aj po roku .
Ja by som nechcela. Mám šuflíkové. A presne vyhradené že tento šufrik.je na ovocie, tento na zeleninu,na mäso, na hotové jedlá atd

veselo_neveselo
Dnes o 07:39

Asi najviac zalezi od mnozstva, ktore chces mrazit. Ak bezne kupujes pol kravy naraz, alebo vela zeleniny zo zahrady, alebo robite jeden mega nakup za mesiac na mrazenie, tak do boxu. Ak na take bezne mrazenie, postaci aj suplikovy.

katkaseiner
Dnes o 08:06

za mna suflikova, pekne si vies napisat zoznam co mas v suflikoch a skrtat ked pouzijes... tato teoria zial nefunguje mne.. milionkrat som si to popisala a potom zabudala skrtat.
Kazdopadne...
Ja som bordelar, cize ja by som v truhlicovej zabudla veci aj roky... ja sa snazim aj v suflikovej urobit si taky system, ze najcestvejsie potraviny davam napr. do najvyssieho suflika a potom viem co je najcerstvejsie a najskor vyberam z ostatnych.

anonym_129b63
Dnes o 08:28
@katica06

Ja si neviem Karle,....
Kamoška má box, kúpila ho kvôli tomu že chovali ošípané,tak bolo treba. Teraz sa v ňom stráca, vždy jej na spodku zostáva staré mäso. Sú to vyhodené peniaze. Niekedy ho nájde aj po roku .
Ja by som nechcela. Mám šuflíkové. A presne vyhradené že tento šufrik.je na ovocie, tento na zeleninu,na mäso, na hotové jedlá atd

@katica06 po roku nájsť mäso nie je problém. minule v Jednote mali mrazené mäso . Zamrazené nov. 25, dátum spotreby jan. 27
Nie , nepomýlila som sa.

anonym_129b63
Dnes o 08:29

u svokr. som zažila truhlicovú - svokra tam nikdy nič nemohla nájsť - prehadzovala až stratila prehľad.
teraz mám šuflíkovú - omnoho lepšia.

katica06
Dnes o 08:46
@anonym_129b63

@katica06 po roku nájsť mäso nie je problém. minule v Jednote mali mrazené mäso . Zamrazené nov. 25, dátum spotreby jan. 27
Nie , nepomýlila som sa.

@anonym_129b63 ešteže nekupujem mrazené mäso v jednote, an block nekupujem mrazené mäso.
Ona sa v tejto mrazničke furt hrabe,níc nevie nájsť, sáčky sa je priromj trhajú, po 1-1,5r jej mäso páchne od ostatných.mrazených vecí u nich to nezje ani 🐕

denisa_deniska
Dnes o 12:41

Box je hrozná blbosť. Však to musíš všetko povykladať, kým sa dostaneš nižšie, a potom si môžeš zahrať tetris. Jednoznačne šuflíková.

bielasovicka
Dnes o 14:48

@anonym_autor ja mam suflikovu. Viem kde co mam, je tam 5 suflikov a viem v ktorom co mam, čiže sa vyznám v celom mraziaku. Box by som nechcela.