Ako prejsť z granúl na normálnu stravu u mačky?
Žienky som už zufala. Mam 6 ročného ragdolla. Rozhodla som sa pred pol rokom ze kašlem na granule a kapsičky a ideme na normálnu stravu. Co čert nechcel kocúr vyhlásil vojnu a nechce mi to jest 😒 takže stále sme na granulach a kapsickach. On je hrozne vyberavy nezje takmer nič dokonca ani šunku, kuracie mäso, krky, srdcia, ani kupované pamlsky- vyzerá aj na granuliach a kapsickach ako z koncentraku. 😒 niekto rovnaký problém?
@lb1984 Mačka, keď je už raz zvyknutá na granule a kapsičky, ťažko sa naučí na inú stravu.
A prečo vlastne chceš dávať "normálnu" stravu, ako si to nazvala ? Veď pre ne je určená práve tá strava v granuliach a kapsičkách, kde je namiešané všetko, čo potrebujú. Myslím v kvalitných.
@lb1984 Skús ešte kúsky hovädzieho mäsa. Ale musí to byť nejako premrazené, kvôli baktériám.
Niektoré mačky budú jest iba granule, niektoré aj inú stravu, šunku mu určite nedávaj, môže mať problém s obličkami. Co ti povedala vet na jeho váhu? Naša hovorí, že pri plnej miske žiadna mačka ešte od hladu neposla😆😆😆😆😆
@laurika999 granule a kapsičky sú najväčší sajrajt aký môže byť už to do neho nechcem trepať.... každopádne druhý dôvod je ze som prešla na normálnu stravu u psa, dôjde k nám stena v auguste to bude mať tiež normálnu stravu tak chcem aby sa popri nich zviezol....
@veselo_neveselo nemá nízku váhu ale čo som videla druhých ragdollov krása z môjho kosti trčia. Každopádne mala som v živote len jednu vyberavu macku ta bola na tom ako on zhodou náhod tiež chovna perzska. S mixnutymi som nemala problém (mala som ďalšie 3 a tie normálne krásne jedli aj normálnu stravu) 😔
@som_realistka on ma v pohode váhu aspoň podľa veterinára, len keď neje grca 😪 čiže moja snaha skončí ze tie granule musím dať.
@laurika999 myslíš ze je lepšie mu zabezpečiť prechod na surové mäso? Ja svojim varím zvlášť nech nemajú koreniny, barfovali sme cca pol roka u nášho malamuta ale veterinár ma upozornil ze nemusíme zničiť mrazenim bakteriu v mäse tak radšej obvarim vždy....
Ja davam surove, premrazene, nasa najradsej panenku, rybu z Lidl,
kuracie sem tam, to moc nechce, asi je take kvalitne, ani my doma kuracie nejeme.
A ako doplnok granule a kapsicky. Ono, to maso je lacnejsie, ako kapsicka.
Este pojeda trojuholnikovy syr karicka a macacie mlieko, aj kusok sunky, ale tu len tak raz za dva tyzdne

@lb1984 ja to ale ako problem nevidim, ked chce a zerie granule, tak mu ich nechaj.
Vetetinar potvrdil, ze ma nizku vahu a treba s tym nieco robit?
Nasa schudla pol kila pri nemoci a vtedy sme ku granuliam pridali macacie mlieko (whiskas) a organicke kapsicky (bez konzervantov). Do par mesiacov nabrala trochu naspat tak sme stastni 🙂
Sunku atd by vobec nemali jest, to im nedavaj. Pamlsky tiez nie, to je vsetko junk food pre macky - bud rada ze to nechce 🙂