icon

Je chemická kastrácia pre psa bezpečná?

28. máj 2024

Ahojte boli sme u veterinára s 4 ročným psíkom chceli sme ho dat klasicky vykastrovat no odporučil nam chemickú kastraciu a klasickú až po 7mom roku kvôli zdraviu... Prosím vás to vážne sa nemôže 4 ročný pes klasický vykastrovat? Naozaj mu to nejak uškodí zdravotne alebo bude mať vyššie riziko nejakých ochorení? Ďakujem

syslik81
28. máj 2024

zmen zvelolekara a daj vykastrovat klasicky - lepsie ako pchat chemiu do psa .. a samozrejme ze sa da klasicky kastrovat akykolvek pes po dovrseni dospelosti

colsami
28. máj 2024

Moze a neuskodi.
Prave naopak, kastracia ako prevencia zo zdravotnych dovodov je tym efektivnejsia, cim skor je vykonana (samozrejme po nadobudnuti dospelosti psa). Je k tomu aj milion studii a faktov, tu sa nejedna o moj osobny nazor. Hoc moj nazor a skusenosti su rovnake 🙂

Takze zle sa mi to pise, ale toto co Ti povedal nie je pravda. Uz len logicky - akekolvek zmeny napr v suvislosti s prostatou ci semennikmi treba podchytit vcas, a nie cakat kym uz prepuknu a nebude sa s tym skoro nic dat robit.

autor
28. máj 2024

@syslik81
@colsami ďakujem vám krasne❤️aj mne to prišlo zvláštne pretože už len v názve ze chemická mi niečo nesedelo
Takže som rozhodnutá a dám klasický vykastrovat
Pekný deň

colsami
28. máj 2024

Ani ta chemicka kastracia nie je zla, v urcitych momentoch ma svoje opodstatnenie, toto nehovorim.
Reagovala som na tie ostatne nepravdy 🙂

migino
13. jún 2026

Chemicka kastracia blokuje tvorbu testosteronu, robi sa to, ked sa chcete rozhodnut, ci date psa trvale kastrovat alebo nie, kedze je to docasna zalezitost, teda reverzibilna. Podla mna bezpecna je a slovo "chemia" neznamena len zlo, ako si niekto mysli. Lieky, ktore beriete (hoci aj od bolesti, ci na ukludnenie) su "chemia" a poniektori to jedia ako cukriky...