Môže sýrsky škrečok trpieť kolikou?
Prosím viete poradiť máme asi 3 a pol mesačného škrečka a v pred dvoma dnami sa mu začalo zväčšovať bruško vyzerá ako ježko keď lezie po zemi ,bojím sa o ňu lebo toto nie je normálne máme aj chlapčeka sýrskeho a on už má vyše roka a pol ale toto nikdy nemal, jedia to isté ale každý má svoju klietku, to bruško jej nafuklo za posledné dni a má aj hnačku,bojím sa aby to nebolo to že sa jej poplietli čreva 🥺🥺 mali ste skúsenosti?Ďakujem
@zojanka nie ,však je to ešte bábätko ma 3 a pol a oni majú svoje klietky nikdy neboli spolu nikdy sme ich ani nedali ani nechceme dať
Tri a pol mesačný škrečok nie je bábätko, ale dospelý jedinec schopný rozmnožovania. Škrečky pohlavne dospievajú vo veku dvoch mesiacov. Najskor budete mať doma kopu malých škrečkov uz čo nevidieť.
@uhnakova isto nič nečaká ako by mohla keď sme ju kupovali mala asi 2-3 týždne bola posledná od maminky sme ju poslednú brali a odvtedy je len bud v svojej klietke alebo ju necháme po izbe pobehať ,okrem svojej mamky a súrodencov nebola v kontakte s inými škrečkami. Ten náš druhý ten si tiež len vo svojom kráľovstve žije 😊 a keďže už je starší skoro celý deň aj noc prespí iba sa zobudí na jedlo a šup ustele si a zase spinká. Oni nikdy neboli spolu ani jeden o druhom nevie😄
@bambieblue smer veterina. Moze byt ze odniekal spadol, z vyssej vysky a ublizil si, moze mat nejake vnutorne krvacanie, alebo ine poskodenie...neviem aku ma kietku ale staci ak ma v klietke nieco vyvysene, pripadne liezol po mreziach ak mate mrezovanu klietku a odtial spadol a mohol spadnut na iny predmet, ktory mu ublizil
3 a pol mesacny skrecok moze byt s kludom kotny, oni sa rychlo rozmnozuju.
@klementinka58 áno v prípade keď sú samček a samička spolu ale naša bola jedine so svojou mamkou keď sme ju kupovali a mala 3-4 TT odvtedy je sama bez kontaktu iného škrečka smiešne to napíšem no je ešte panna😄 a aj ňou ostane my nechceme aby ani mala
@malebiele nespadla ,skôr sa bojím že keď liezla po izbe čosi našla a spapala

@bambieblue nemôže byť kotná?