icon

Zvládne korela cestu 6 hodín bez stresu?

7. jún 2026

Zdravím. Veľmi sa mi páčia korely, na nete som sa dočítala, že si rýchlo privyknú na človeka a ani tá starostlivosť mi neprišla ako nezvládnuteľná pre začiatočníka. Mám ale otázku: vydrží korela cestu 6 hodín? Som z východu a párkrát do roka tam potrebujem zájsť. Keďže v Bratislave nemám nikoho, musela by som ju vziať so sebou. Zvládla by to alebo by bola vo veľkom strese? Určite ju nechcem trápiť, preto sa pýtam - ak je to pre ňu nezvládnuteľné, nezaoberám si ju.

anonym_b1bf53
7. jún 2026

@anonym_autor zvládla, keď bude mať normálne podmienky v aute prečo nie

martinmmartin
7. jún 2026

kup si dve prosim. Vsetci budu stastnejsi. Je to krdlovy vtak.

Cesta nebude priblem ak ich budes prepravovat v klietke co poznaju a tym padom v cudzom prostredi budu mat hned "zakladnu" kde budu moct zhodit trochu stresu

anonym_5c04ea
7. jún 2026

Jednu urobte nie. Bude sa sama trápiť. To sú papagáje ktoré žijú v kŕdľoch, niečo ako naše vrabce. Nikdy nie samé
Naozaj ak chceš byt dobrý chovateľ, tak kúp párik.

Cestu zvládne, alwbo 1-2 dni vydržia aj samé s dobrou zásobou vody a semienok. Inak sú veľmi milé a učenlivé.
Treba kúpiť aj nejakú sépiovu kosť na brzdenie zibacika, dať sem tam surovú mrkvu aby mali robotu, polovicu jabcka, sálatove listy, nejaké preliezky do klietky

anonym_b1bf53
7. jún 2026
@anonym_5c04ea

Jednu urobte nie. Bude sa sama trápiť. To sú papagáje ktoré žijú v kŕdľoch, niečo ako naše vrabce. Nikdy nie samé
Naozaj ak chceš byt dobrý chovateľ, tak kúp párik.

Cestu zvládne, alwbo 1-2 dni vydržia aj samé s dobrou zásobou vody a semienok. Inak sú veľmi milé a učenlivé.
Treba kúpiť aj nejakú sépiovu kosť na brzdenie zibacika, dať sem tam surovú mrkvu aby mali robotu, polovicu jabcka, sálatove listy, nejaké preliezky do klietky

@anonym_5c04ea ak chce aby bol ten vtak naviazaný na ňu tak to partner moc nevyrieši. Ak nemá na ne čas 2 korely budú spokojnejšie.

chrobak7
7. jún 2026

@anonym_autor Je to ako u každého zvieraťa. Treba ju na také podmienky navyknúť.
My keď sme kúpili psa, tak po ceste domov (20 km) sa 2x povracala. Potom so s ňou jazdil krátke trasy, stávalo sa, že jej prišlo nevoľno. Ale zvykla si tak, že teraz je z nej pes - cestovateľ. Rada sa vozí v aute a v pohode vydrží aj stovky km cestu.

S korelou to bude podobné. Najprv s ňou absolvuj kratšie trasy. na začiatok by možno aj bolo lepšie klietku, v ktorej bude, prekryť bielou plachtou, aby ju neiritovali podnety mimo auta. Potom môžeš skúsiť, či by sa jej páčilo pozerať von oknom. Ak bude nekľudná, tak ju znovu zakry.

autor
7. jún 2026

@anonym_autor Ďakujem vám za rady a pripomienky ♥️