icon

Aké sú obľúbené knihy pre tretiakov?

19. feb 2025

Ahojte. Chcela by som sa opýtať hlavne tých, čo majú doma momentálne tretiakov. Píšu si čitateľské denníky? Ak áno aké knihy čítajú, od akých autorov. Vedeli by ste mi aj povedať či majú nejakú aktivity s knihami?
Ďakujem za info, určite mi každá pomôže, pretože hľadám knihy vhodné pre tieto deti.
Ďakujem vám 🙂

euka210
19. feb 2025

Nie, moji nemali a nemaju povinne citanie.
U nas v takom veku la aj neskor letela autorka G.Futtova s jej knihami.

bozenas
20. feb 2025

Naši mali povinné čítanie v druhom ročníku, ale nerobili si čitateľský denník. Zvykli chodiť do knižnice a tam im pripravili kvíz o prečítanej knihe. Teraz si čítajú podľa seba čo majú doma, z knižnice, alebo z triednej knižnice. Väčšinou čítajú počas hodiny čítania.
Ja som synovi založila "čitateľský " denník, ale zapisuje si len čo prečítal, žiaden obsah atď.... Kreslím mu vždy nejaké obrázky k tomu, tak aj to ho trošku motivuje 😀

lenka2710
20. feb 2025

Moja tam ma prvú knihu Harry Potter a kamen mudrcov, potom majú mimocitankove čítanie aj v škole, tak aj z toho si majú napísať, plus obrázok k tomu! Dcéra chodi aj do knižnice, tam čítala denník odvážneho bojka, a teraz číta Lottie Brooksovu

vivuska666
20. feb 2025

Moj je velky citatel. Ako tretiak miloval Herryho Pottera, Dennik odvazneho bojka, Narniu…a potom nejake knihy o greckych Bohoch ci co to bolo.

bozenas
20. feb 2025

A ku knihám a autorom- tiež Harry Potter, Denník odvážneho bojka, Klub záhad, Malý Mikuláš, knihy od D. Walliamsa (Babka Gaunerka....), aj od G.Futtovej, občas prestrieda s komiksom.