Knihy pre 21-mesačné dieťa s obrázkami a textom
Ahojte moj maly rad pozera knizky avsak tie co mame doma su uz opozerane. Chcela by som zaobstarat nove poradte pre 21 mesacneho knizky s kratkym textom a obrazkami. Pekne opakuje niektore slova nieje to zatial nic extra ale snazi sa. Ked sa ho opytam kde je na obrazku napriklad auto, kvietok, slnko pekne ukaze prstom.
Skuste "Kamarat Kubko", je to seria pribehov, sice pre deti od 3 rokov ale mojho maleho strasne bavia tak od 1,5 roka. Odporucam napr. Kubko sa hneva, ta je synova oblubena este stale ☺️ (zaciatkom leta bude mat 3 roky). Skvele su aj knizky od Silvia Serreli o dievcatku menom Tea napr. A čo keď to nedokážem?
Naša obľúbená bola Spinkaj tíško stavenisko. Zvieratká z abecedy alebo séria o Kubkovi sú fajn. Ak chceš popri krátkych príbehoch aj niečo na ukazovanie, popozeraj sa po nejakom obrázkovom slovniku - nemusíš syna učiť cudzí jazyk, ale bývajú tam obrázky bežných vecí, alebo zvierat, takže mu môžeš pekne budovať slovnú zásobu v slovenčine.
@cyberk autorka vyzerá, že chce dieťatu čítať, nie strčiť mu do ruky elektronické zariadenie, aby mala od neho pokoj.
Suhlasim s @annm81, u nas boli v tomto veku uz velmi popularne aj rozne obrazkove encyklopedie a ilustrovany sprievodca napr. tieto dve su nase oblubene stale.
svojtka hocico
@oceanahory Dakujem ano od Kubka mame o nocniku tak pozriem aj ine
@annm81 toto snáď nemyslíš vážne? Že má na dieťa zlý vplyv prehnané množstvo obrazoviek sa vie a nech sa každý podľa toho aj zariadi, ale robiť tu zo žien pomaly krkavčie matere, ktoré sa chcú zbaviť svojho dieťaťa, ak mu dajú albi pero je úplne prestrelené. Kúzelné čítanie je vo všeobecnosti super, majú tam knihy, ktoré sú lepšie, ale aj horšie, treba selektovať. Ja si s dcérou bežne tie knihy pozerám aj bez pera a pýtam sa jej, čo je kde alebo počúvame odtiaľ pesničky (lebo predstav si, že majú knihy aj s piesňami, napr. Spievankovo). A to, že nejaké dieťa má albi pero absolútne neznamená, že si s ním rodičia nečítajú knihy. 🙄
@autorka - moja dcéra v takom veku milovala knihy o zvieratkách. Konkrétne Rozprávky o zvieratkách, Psík Bobi na farme, obrázkové knihy, kde boli pomenované predmety z bežného života, ale aj zvieratá, čítali sme krátke knihy Kde je Nina?, Dobrú noc, edícia kníh o Kubkovi. 🙂
Brumko Rozumko
U nás sú veľmi obľúbené knizky ako potulky jarou, letom atd..nie je tam text len veľmi detailne obrázky..krásne sa na tom učia slovíčka a predstavivost lebo si môžete sami vymyslat príbehy..mozte skúsiť v kníhkupectve, ale dcerka ich ma najradšej..

vsak kup uz albi, je dost velky a bude ho to bavit 🙂