icon

Montessori knihovníčka

anjetta
29. nov 2020

Ahojte, chcela by som pre chlapceka (2 roky) peknu knihovnicku do detskej izby.
Knihy ma velmi rad, pozna abecedu a pomaličky začina čitať... No problem je, že najradšej ich má vystavené (na kozube, v obyvacke, oprete o stenu) tak, aby videl celu prednu stranu. Spociatku mi to bolo divne a knihy som mu zakladala ale on si ich stale vyložil - tym padom zaberaju vela miesta.
Až nedavno som zistila, že male detičky by mali mat knihy vystavene tak, aby videli na celu titulnu stranu a zacala som patrat po knihovničkach... no prešla som vela stranok a nic som nenasla... jedine na pintereste pekne napady/inspiracie.
Viete mi poradit, z coho by som mu tu knihovnicku mohladat vyrobit? chcela by som nieco lahke - nejaky hrubsi karton by stacil - aby sa to dalo lahko prenašať.

Dakujem za kazdu radu.

Montessori knihovníčkaMontessori knihovníčkaMontessori knihovníčkaMontessori knihovníčka
ninusa221
29. nov 2020

Keby je na spodku neaka doska a spravit z tvrdého papiera tie záložky kvazi? Alebo z kartónu a potom ho namaľovať?

andreatytler
29. nov 2020

@anjetta Ak urobis z kartonu taku poschodovu tak sa ti to bude prevracat, lebo knihy budu tazsie ako stojan. Muselo by to byt stale oprete o stenu.
Ikea ma prenosny stojan ale nie je poschodovy. Ja idem namontovat take uzke policky na stenu vo vyske dietata. Nebude to prenosne ale to nevadi... bude to pri citacom kutiku.