Ako kyslé potraviny ovplyvňujú zubnú sklovinu?
Môže mi nejako ublížiť ak jem viac kyslého? Teda ja som v poslednej dobe začala jesť mandarínky a pomaranče častejšie kvôli tomu že mi chýbali vitamíny a potom som začala piť aj pomarancove šťavy a podobne ale neškodí mi to na sklovinu? Po umytí ani pred umytím zubov si nič nedávam ale tak počas dňa občas si dám džús občas nejaký pomaranč alebo citrónovú šťavu a podobne. Len sa bojím že mi to nejako ponici sklovinu. Môže sa za kyslim potom niečo jesť ? Alebo ako to funguje ja tomu moc nerozumiem len som počula veľa krát že kyslé nejako zmkcuje zubnú sklovinu.
Áno kyslé veci narúšajú sklovinu. Najskôr 30 min po jedle si môžeš umyt zuby. Ked vypijem pomarančovú stavu, tak v ústach to neustále pôsobí na zubnú sklovinu. Odporúčam vždy ústa vyplachnut čistou vodou. Tak to robím ja a poradila mi dentálna hygienická.

Ano mozu casom poskodit zubnu sklovinu *ak casto pijes*.Kyselina docasne zmekcuje povrch skloviny, tym je nachylnejsia na poskodenie ale ak budes pit cez slamku bude mensie riziko....