icon

Ako postupovať, keď dieťa odmieta mäso?

stela567
Dnes o 17:54

Ahojte baby. Moja 2 rocna je vegetarián. Nezje absolútne nič od masa. Skúšala som maso aj rozmixovat do omacok ale hneď to poznala a proste to nezjedla. Bielkoviny jej dávam vo forme vajec tie zje. Ale asi denne jest vajcia tiez nie je dobre. Varím jej bez masa. Len neviem ci robím chybu ked jej uz maso ani neponukam lebo ked som ponúkala proste nechcela. Nechce ani ochutnať. Skúšali sme s mužom ze budeme všetci traja jest ze možno ale ani to nepomohlo. Ako mam postupovať prosim? To isté mame so syrovou zeleninou. Nechce ju. Dakujem moc rady.

domkakvet
Dnes o 17:59

@stela567 vela deti nechce jest maso ani zeleninu, tak ze si nemyslim, ze je vegetarian, skor ze ju to casom prejde, ale kto vie, ja by som nenutila.

kacenka1302
Dnes o 18:06

Mala som takeho starsieho syna.Nalozila som mu vzdy vsetko jedlo a povedala,ze ked tak nech zje to co chce.Po case zacal jest vsetko.Nikdy som ho nenutila jest nieco co nechcel.Ale zas som ani nevyvarala len bezmasite

ljmmm
Dnes o 18:26

preco by nemohla vajcia kazdy den? deti vyberaju. normalka. niektore vobec nejedia. pri tretom dietati ti to bude jedno 🙂 ale spat k teme. Skuste ju motivovat, ze jedno male masko a po obede dostane odmenu/ hru. Ale v konecnom dosledku netrap sa, vela detisa rozpapaju az koncom skolky by som povedala

sense
Dnes o 18:41

Ani moja nechcela, ja som ponukla nadalej. Vo svojich 13 rokoch stake tomu masu mic neda ale Co to zje. Bielkoviny ma z bielkovin, mozzareli a jogurtu a ryb

simsalabim
Dnes o 18:43

@stela567 ja som ako dieta vacsinu masa odmietala. Zjedla som ryby, chude kuracie a chude udene. A hydinovu sunku. Nic ine. Od 18r som vegetarianka, zdrava a spokojna, maso som v zivote nevarila. Ryby sem tam zjem.

anonym_544526
Dnes o 18:45
@simsalabim

@stela567 ja som ako dieta vacsinu masa odmietala. Zjedla som ryby, chude kuracie a chude udene. A hydinovu sunku. Nic ine. Od 18r som vegetarianka, zdrava a spokojna, maso som v zivote nevarila. Ryby sem tam zjem.

@simsalabim tak potom nie si vegetarianka 🙂

simsalabim
Dnes o 18:48
@anonym_544526

@simsalabim tak potom nie si vegetarianka 🙂

@anonym_544526 neries blbosti. Ale ak ta to potesi, som teda pescatarianka.

andulka220989
Dnes o 19:05

Fašírky si skúšala? Nejaké placky do ruky. Klasické nugetky? Čo sa týka zeleniny ak má problém len so surovou a varenú zje neriešila by som.

anonym_829a7f
Dnes o 19:17

Nenútila by som, ale ponúkala... podstrčila na tanier malé množstvo (samostatne) s inými vecami, ktoré už pozná a má rada a zbytočne to nekomentovala rečami, nech ochutná aj mäsko atď 🙂 keď nezje nič sa nedeje, keď ochutná super

anonym_6183e3
Dnes o 19:26

@stela567 to len teraz si jej začala dávať mäso? Tak sa nečuduj, už si dávno mala zvyknúť.

michaela329
Dnes o 19:30

Bielkoviny vieš nahradiť, no pozor na železo..inak by som nevarila nejak extra, ponúkala stále, no nenutila. Toto sa vie zmeniť v kolektíve- veľakrát som v škole zažila deti, čo mi pekne jedli všetko - pričom rodičia sa sťažovali, že doma špekulujú 😀 Mne syn teraz tiež štrajkuje so zeleninou - tak stále nukam a to, čo ľúbi, davam častejšie.

marianarem
Dnes o 19:45

@stela567 Niekomu maso od prirody nejde. Moja mama ho napriklad nikdy nemala rada. Ked som v puberte prisla s napadom, ze budme vegetariani, hned sa toho chytila. Ja som z toho mala anemiu, takze mi to neostalo, ale jej uz vyse 30 rokov ano. Kolega je vegetarian od detstva, sam od seba, tiez mu maso neslo. Je jeden z najzdravsich ludi v mojom okoli.

anonym_6244d1
Dnes o 20:20

Maso nie je kyslik. Da sa zit v pohode aj bez neho.

anonym_8089a1
Dnes o 21:30

@stela567 Davaj jej aj strukoviny. Ani ja som nechcela jest maso od babatka. Bola som ochotna si tak dat parky, kusok chudeho kuracieho prsa, fasirky a tym to haslo. Z ostatneho ma napinalo. Az v puberte som konecne presvedcila nasich, ze maso jest nebudem vobec. Dovtedy boli mnohe obedy pre mna nocna mora. Teraz som schopna obcas si dat vo vyvare kusok chudeho, naozaj chudeho masa a prisla som na chut slanine.

Prosim, nenut ju!!! Ona sama, ked bude chciet, pride tomu na chut. Mozes jej ponuknut ochutnat, ale viem aj pri mojej, ked nechce, nechce. Az ako starsia bola ochotna ochutnat. A povedat,.ci chuti alebo nie. Ale ju som nenutila a teraz zje vselico mozne. Ale ona zas masko lubi, odmietala ine...😁

lalenka33
Dnes o 22:33

Nejem červené mäso od malička. Železo mám ukážkové. Zjem iba kuracie prsia, ani ryby nezjem. Sem tam zjem šunku a malokarpatskú salámu ( inú nie) , a čo zjem pár krát za rok je proschuto.