Bábätko a psík v procese odčervenia
Máme doma šteniatko, ktoré momentálne odčervujeme a kedže je ešte malé v noci sa vykakalo v byte. V stolici som našla škrkavku. Úplne ma naplo, kedže som k tomu aj tehotná a momentálne mi je tak zle, že ani nedokážem triezvo uvažovať. Hneď ma chytá paranoja, že moje bábätko sa mohlo tiež nakaziť. Synček má 11 mesiacov a so šteniatkom sú veľkí kamoši. Psík ho stále olizuje, malý ho hladká. Jasné, že mu vždy umyjem rúčky, ale niekedy nestihnem, kedže má obdobie dávať si do úst všetko. Ako sa u detí prejavujú parazity? Malý sa v noci budí s mrnčí, ale nepripisovala som to tomu. Existujú nejaké preventívne metódy ako zabrániť nakazeniu? Čo robiť?
@kockopes2206 Naozaj? Dakujem. Hovienka sa urcite nedotkol a ja si umyvam zakazdym ruky az po lakte. Velmi si ma upokojil(a)
@kockopes2206 no len psik si olizuje riť a následne dieťa.
Treba dezinfikovat podlahy/kľučky/plochy a umyvat ruky. Je to nestastne riesenie taky pes v byte s dietatom, ale zas my sme oblizovali mačky a psov v detstve a sme tu.
Pokial viem, sirup pre deti sa už nepredáva roky. Na predpis je Vermox a ešte voľnopredajná emulzia (no tá moc nezaberá).
Ja mam psa vonku, pravidelne odcerveného, pieskovisko vlastné a mrle 🤢 sme uz riesili. Na verejnych ihriskach su také šmakociny.
@gbgb citala som, ze na skrkavku nezabera a i dezinfekcia. Dezinfikujem vsetko. :(

Existuje sirup na odcervenie aj pre deti