Čo dávať deťom na posilnenie imunity?
Baby,prosím Vás, čo dávate detičkám na posilnenie imunity?Syn ide prvý krát do škôlky, tak premýšľam, čo mu dávať. Vitamín D dávam. Ďakujem za odpovede.
Zas sa na mňa budete hnevať! Vitamínmi neposilujete imunitu, ale organizmus, aby prípadné choroby zvládol. Na posilnenie imunity stačia tie viry a baktérie, čo dostane od spolužiakov. Dobré je otužovanie, prípadne plávanie. Ešte jedna vec je dobrá. Kúp mu Nebilizer napríklad na Allegro. Väčšinu zlých hostí dostane dýchacími cestami. Ak povie, že niekto v školke má dýchacie problémy, treba začať inhalovať. Čo tam dáš je tvoja vec. ( Ja tam dávam fyzioligický roztok (môže byť aj Vincentka), Trošku H2O2 (peroxid vodíka 3 % - menej ako polovica) a buď poctivý alkohol, alebo Lesanu. Prípadne tam daj niečo na rozpúšťanie hlienov.) Treba minimalizovať následky, keď už niečo dostane. Nauč ho poriadne umývať ruky a dávať pozor v jedálni. Preštuduj si všetko o očkovaniach a podľa zváženia ho nechaj maximálne doočkovať, ak si niečo zanedbala. Netvrdím že očkovať za každú cenu, ale očkovať proti nebezpečným chorobám, ktoré by zanechali veľmi vážne následky a s ktorými sa prípadne môže v školke a potom v škole stretnúť. Veľmi nebezpečné sú dovolenky v zahraničí, ale tam ti ja neporadím. Nauč ho pravidelne cvičiť a chodiť na čerstvý vzduch, aby nebol počítačový domased. Je to viacej záťaže na teba, ale neskôr sa ti to oplatí. Ak je pestrá strava, tých vitamínov stačí málo. Preháňať je nebezpečné kvôli obličkám a močovým cestám.
Záver. Riaď sa vlastným rozumom a vedz, že nie som odborník, len onkologický pacient a to bezdetný. Pozri si moje fotky na:
https://www.modrykonik.sk/blog/ipsa646/album/brodil-som-hron-fcjm9n/
Najlepšia by bola prírodná strava našich starých rodičov, ale to sa dnes skoro nedá.
Tak veľa šťastia a zdravia tebe a aj synovi.
Rada na záver. Kúp si nejakú poriadnu zahraničnú knihu/dve o chorobách, ich predchádzaní a ľudskom tele. Do rodiny je to potrebné.
Dávam deťom imunoglukán, ako mi odporučilo viacero lekárov. Dáva sa buď ráno na lačno, alebo večer pred spaním. Ja dávam večer. Ale mal by sa podávať dlhšie obdobie, kým podporí imunitu, alebo je tam aj možnosť krátkodobého zvýšenia dávok na posilnenie imunity skôr. Ja dávam deťom dlhodobo. Dcérka, ktorá chodila do škôlky bývalá potom menej chorá, podľa mňa..
Kvalitny spanok, vela pohybu na cerstvom vzduchu.ziadne umeliny mu netreba .
Imunitu ma ,ta sa buduje chorobami. Cim starsi bude tym menej bude chory .
Dávam deťom imunoglukán, ako mi odporučilo viacero lekárov. Dáva sa buď ráno na lačno, alebo večer pred spaním. Ja dávam večer. Ale mal by sa podávať dlhšie obdobie, kým podporí imunitu, alebo je tam aj možnosť krátkodobého zvýšenia dávok na posilnenie imunity skôr. Ja dávam deťom dlhodobo. Dcérka, ktorá chodila do škôlky bývalá potom menej chorá, podľa mňa..
@domi0258 😂👍🤦♀️
Moja nastupila ako 2.5r do škôlky potom dosiel covid takze do 5r skoro vobec v škôlke nebola vydrzala tam 2 max 3dni 2 tyzdne doma a tak kolobeh vitamíny som vyskusala rozne kvalitne atd nic nepomahalo.len musela vyrast.....od 5r jej davam uz.len arkodefenses kids kazdy mesiac na výplatu kupim od maja/juna ma pauzu a od augusta opat zaciname brat.ma 8.5r a tento rok klop klop uz bolo lepsie resp minulý rok uz bola menej a zvladla skolu v pohode
Takze spanok je dôležitý na tom trvam doteraz ci chce spat ci nie musi pocas skoly spat do 21 cez leto aj o 23🙈🙈
@domi0258 😂👍🤦♀️
@anonym_a5d9a6 Samozrejme že treba deťom vyváženú stravu a čerstvý vzduch, dostatok pohybu.. to je hádam samozrejmosťou.. 🙂 ale sú deti a deti. Niektoré deti bývajú častejšie choré a neplatí na je všetko.. ja tiež nechávam deti hrať sa v piesku a nevychovávam ich len doma, v ,,bubline", ale keď viem že je moje dieťa náchylnejšie a môžem mu pomôcť ľahšie to prekonať, prečo nie? Dávam vitamíny, len vtedy, keď viem, že sú viac potrebné. Keď viem že je dieťa náchylné na choroby, radšej mu dám vitamíny, ktoré viem, že mu neublížia, ako lieky na predpis, ktoré majú v organizme detí oveľa väčší dopad.
@anonym_a5d9a6 Samozrejme že treba deťom vyváženú stravu a čerstvý vzduch, dostatok pohybu.. to je hádam samozrejmosťou.. 🙂 ale sú deti a deti. Niektoré deti bývajú častejšie choré a neplatí na je všetko.. ja tiež nechávam deti hrať sa v piesku a nevychovávam ich len doma, v ,,bubline", ale keď viem že je moje dieťa náchylnejšie a môžem mu pomôcť ľahšie to prekonať, prečo nie? Dávam vitamíny, len vtedy, keď viem, že sú viac potrebné. Keď viem že je dieťa náchylné na choroby, radšej mu dám vitamíny, ktoré viem, že mu neublížia, ako lieky na predpis, ktoré majú v organizme detí oveľa väčší dopad.
@domi0258 sak davaj co chces … su to vyhodene peniaze ak nema lekarom potvrdene ze ma slabu imunitu .
Ja viem ,matku to ukludni ze dope dieta a aspon lekarne maju na kom zarabat.
Ja viem ako imunita funguje , v zivote nemala vitaminy a neviem ani ake vit ABCD ,od 2 r v jasliach, klasika 2-3x rocne chora , od 5r bol sopel len .bude mat 8r .
Jeden cas pravidelne brali imunoglukan, teraz som spokojna s Dracim sirupom...su aj ine druhy od Myco medica, druhemu synovi davam na nosnu mandlu
@katka269 okrem déčka by som pridala Rybí olej s omega3 + každý deň zjesť niečo fermentované s probiotikami domáci kefír, kvasenú zeleninu, bryndzu... podporujú imunitný systém a potláčajú zápaly. Pridala by som potraviny s vyšším obsahom vitamínu C, céčko podporuje vstrebávanie minerálov a vitamínov do tela a výborným liekom na silnú imunitu je poctivý kostný vývar 🙂 + vyššie spomenuté otužovanie, dostatočný spánok, minimum stresu, naučiť dieťa dobre si umývať ruky...
@domi0258 sak davaj co chces … su to vyhodene peniaze ak nema lekarom potvrdene ze ma slabu imunitu .
Ja viem ,matku to ukludni ze dope dieta a aspon lekarne maju na kom zarabat.
Ja viem ako imunita funguje , v zivote nemala vitaminy a neviem ani ake vit ABCD ,od 2 r v jasliach, klasika 2-3x rocne chora , od 5r bol sopel len .bude mat 8r .
@anonym_a5d9a6 Snažili sme sa, ale niekto viac verí dobrej reklame, ako pravde. Proti tomu sa ťažko bojuje.
@katka269 viem Vám poradít nám pomáhajú sirupy ktoré su ovocné, rôzne príchute rozmiesavaju sa s vodou alebo do jedla, do kaše alebo len samostatne . V balení je 21 ks. Stojí to nejakých 11€

Céčko v kvapkách som dávala, občas d-viť tiež tekutý.