icon

Kto zodpovedá za zákaz fajčenia na ihrisku?

27. máj 2026

Ahojte, dnes som ostala trochu zaskočená na detskom ihrisku 😕

Sedela tam pani a normálne fajčila priamo pri deťoch. Úprimne som jej nič nepovedala, lebo som sa nechcela hádať, ale dosť mi to vadilo.

Začala som potom rozmýšľať, či by tam nemali byť aspoň nejaké cedule so zákazom fajčenia. Na našom ihrisku nie je nič.

Neviete, kto toto rieši? Obec? Máte to niekde normálne označené?

motylik2559
27. máj 2026

@anonym_autor Ahoj, na detskych ihriskach je prisny zakaz fajcenia aj ked tam nie je cedula. Je na to aj zakon. Takze nabuduce kludne pani poziadaj, aby tam nefajcila, ze je to prisne zakazane a ak by mala blbe reci, tak kludne mozes volat aj policiu, oni si uz s nou poradia.

anonym_139b44
27. máj 2026

@anonym_autor obec alebo mestska cast. U nas su na kazdom ihrisku informativne tabule a su tam uvedene aj cinnosti, ktore su zakazane

anonym_836162
27. máj 2026

@anonym_autor myslim ze na ihrisku ci autobusovej zastavke je fajcenie zakazane! , ale fajciari su neohladuplny aj tak. Smrad na 100 metrov, mala ist aspon za plot. Cim jednoduchsia tym neohladuplnejsia 😒

autor
27. máj 2026
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, na detskych ihriskach je prisny zakaz fajcenia aj ked tam nie je cedula. Je na to aj zakon. Takze nabuduce kludne pani poziadaj, aby tam nefajcila, ze je to prisne zakazane a ak by mala blbe reci, tak kludne mozes volat aj policiu, oni si uz s nou poradia.

@motylik2559 Nevysmejú ma, keď zavolám políciu kvôli cigaretám? Na obci nemáme políciu, teda štátnu?

autor
27. máj 2026
@anonym_139b44

@anonym_autor obec alebo mestska cast. U nas su na kazdom ihrisku informativne tabule a su tam uvedene aj cinnosti, ktore su zakazane

@anonym_139b44 Presne takéto som myslela.

patrike
27. máj 2026

Nabuduce odid bokom, zavolaj mestsku policiu a cakaj.

motylik2559
27. máj 2026
@anonym_autor

@motylik2559 Nevysmejú ma, keď zavolám políciu kvôli cigaretám? Na obci nemáme políciu, teda štátnu?

@anonym_autor A mestska by k vam do obce neprisla? Kto by ta vysmial? Je to prisne zakazane. Alebo teda, ak byvas na dedine, skus ist za starostom sa opytat, ci by tam nemohli taku cedulu osadit. Aj toto je moznost.

anonym_4e2eef
27. máj 2026

Ja som fajciarka, tiež sme chodievali so synom na ihrisko ale nikdy by mi nenapadlo fajčiť tam. Keď už som si chcela zapáliť tak som išla úplne bokom nie žeby to nebolo cítiť ale aby ma nebolo ani vidieť a normálne som napominala ľudí čo tam fajčili bez hanby.

martinmmartin
27. máj 2026
@motylik2559

@anonym_autor A mestska by k vam do obce neprisla? Kto by ta vysmial? Je to prisne zakazane. Alebo teda, ak byvas na dedine, skus ist za starostom sa opytat, ci by tam nemohli taku cedulu osadit. Aj toto je moznost.

@motylik2559 To je cesta do pekla lebo to da automaticky debilom vyhovorku - vsak tu cedula nieje a tam som cedulu uz raz na ihrisku videl takze tu je to dovolene......
Tak isto ako nepotrebujes cedulu ze vrazdenie zakazane nepotrebujes na hocijaky iny zakon. Inak sa tu ocedulujeme zhora zdola

anonym_e057fc
27. máj 2026

No a naj je ked aj psov si dovedu😅

anonym_a93051
27. máj 2026

skor by som napisala spravcovi ihriska nech tam tú tabulu dá
to je zo zákona

komir63
27. máj 2026

@anonym_autor Zákon o ochrane nefajčiarov.

motylik2559
27. máj 2026
@martinmmartin

@motylik2559 To je cesta do pekla lebo to da automaticky debilom vyhovorku - vsak tu cedula nieje a tam som cedulu uz raz na ihrisku videl takze tu je to dovolene......
Tak isto ako nepotrebujes cedulu ze vrazdenie zakazane nepotrebujes na hocijaky iny zakon. Inak sa tu ocedulujeme zhora zdola

@martinmmartin Ine moznosti nevidim, nech skusi upozornit a ked nepomoze, bud skusi doriesit cedulu, alebo zavola mestskych policajtov. Mas snad nejaky iny lepsi navrh? Podla mna uz ine nie je. Takze sa budes zbytocne rozhorcovat o ceduli a vrazdeni🤷‍♀️

anonym_7a1197
27. máj 2026
@anonym_e057fc

No a naj je ked aj psov si dovedu😅

@anonym_e057fc no presne toto, to len chorej hlave moze napadnut, normalne o pieskovisko sa minule suchal jeden obrovsky hunaty pes, mala som dost, ale ja uz sa bojim aj ozvat lebo tak arogantne ako len fajciar a psickar vie cloveka odbit na upozornenie, to je sila 🤷‍♀️