icon

Pomohol vám nejaký kolagén?

12. dec 2025

Ahojte, za svoj život som užívala veľa kolagénov s rôznou silou. Drahé, aj trochu lacnejšie. Avšak nikdy som nemala pocit, že mi to na niečo pomáha - na vlasy, na pleť, na kĺby, na nič. Minule som pozerala video s dvomi lekármi, ktorí obaja potvrdili, že je to absolútna práčka peňazí a ženy platia za placebo v podstate. Neublíži, ale ani nepomôže a zbytočne je to drahé. Máte skúsenosť, že by vám nejaký morský alebo hovädzí kolagén naozaj pomohol? A tým teraz nemyslím chondroitín sulfát na kosti, ale riadne tie kolagény.
Ak vám pomohol podľa vás, tak v čom? Lebo mne v ničom... len že som o stovky, ak už nie tisícky ľahšia.

Ďakujem.

Strana
z2
jeltica
19. feb 2026

@anonym_407062 tak kolko ludi tolko nazorov, aj ja som pozerala tie studie. Ale ako hovoris, zalezi aj, na aku oblast to potrebujes. Mam kamosa, co tvrdi, ze pokial jes normalne a vsetko, ziadne taketo doplnky netreba 😒

izabellik
20. feb 2026

@jeltica no lenze ono to tak celkom nie je, nakolko sa ten kolagen uz z tela od urciteho veku vytraca a troska tomu predsalen treba pomoct 🙂

jeltica
20. feb 2026

@izabellik ja si to tiez myslim, hlavne na zenach to vidiet. Ako starnu, ta tvar sa zacne rychlo menit, kedze jej chybaju vitaminy celkovo.

grolmulina
24. feb 2026

za seba mozem odporucit tento.. skusala som ich viacero a nevidela som vysledky pri ziadnom, pri tomto sa mi zlepsila kvalita vlasov aj nechtov. strasne sa mi lamali, vlasy boli riedke, teraz je to 100 a 1.

pielka
24. feb 2026

@grolmulina príchuť vyzerá fajn, to sa normálne rozpúšťa vo vode, či aké je užívanie?

Strana
z2