icon

Pomohol vám nejaký kolagén?

12. dec 2025

Ahojte, za svoj život som užívala veľa kolagénov s rôznou silou. Drahé, aj trochu lacnejšie. Avšak nikdy som nemala pocit, že mi to na niečo pomáha - na vlasy, na pleť, na kĺby, na nič. Minule som pozerala video s dvomi lekármi, ktorí obaja potvrdili, že je to absolútna práčka peňazí a ženy platia za placebo v podstate. Neublíži, ale ani nepomôže a zbytočne je to drahé. Máte skúsenosť, že by vám nejaký morský alebo hovädzí kolagén naozaj pomohol? A tým teraz nemyslím chondroitín sulfát na kosti, ale riadne tie kolagény.
Ak vám pomohol podľa vás, tak v čom? Lebo mne v ničom... len že som o stovky, ak už nie tisícky ľahšia.

Ďakujem.

Strana
z2
jeltica
19. feb 2026

@anonym_407062 tak kolko ludi tolko nazorov, aj ja som pozerala tie studie. Ale ako hovoris, zalezi aj, na aku oblast to potrebujes. Mam kamosa, co tvrdi, ze pokial jes normalne a vsetko, ziadne taketo doplnky netreba 😒

izabellik
20. feb 2026

@jeltica no lenze ono to tak celkom nie je, nakolko sa ten kolagen uz z tela od urciteho veku vytraca a troska tomu predsalen treba pomoct 🙂

jeltica
20. feb 2026

@izabellik ja si to tiez myslim, hlavne na zenach to vidiet. Ako starnu, ta tvar sa zacne rychlo menit, kedze jej chybaju vitaminy celkovo.

grolmulina
24. feb 2026

za seba mozem odporucit tento.. skusala som ich viacero a nevidela som vysledky pri ziadnom, pri tomto sa mi zlepsila kvalita vlasov aj nechtov. strasne sa mi lamali, vlasy boli riedke, teraz je to 100 a 1.

pielka
24. feb 2026

@grolmulina príchuť vyzerá fajn, to sa normálne rozpúšťa vo vode, či aké je užívanie?

grolmulina
9. mar 2026

@pielka ano, je to prakticky nasackovane, takze jeden sacok si pekne vysypes do pohara s vodou a rozmiesas. pekne sa rozpusta. 👍

jeltica
9. mar 2026

@grolmulina mne to pride aj skvele v tom, ze ak idem niekam na vikend, nemusim brat cele balenie nejakeho produktu, alebo si odsypat. Vyberem potrebny pocet sackov a je to. Toto sa mi paci, lebo predtym, ked som takto nieco uzivala, tak to odsypanie potrebneho mnozstva ma vobec nebavilo.

manqua
13. mar 2026

@jeltica To suhlasim, tiez som mala iba taketo, liezlo mi to pekne na nervy 😂 A vlastne preto som aj prestala s uzivanim. Teda bol to jeden z dovodov, no 😅
@grolmulina a ako dlho ho uzivas?

grolmulina
18. mar 2026

@manqua no tak ak ti ani k nicomu nepomaha a este je aj blbe, neprakticke davkovanie, tak to je potom jasne 😂 uz nejake dva mesiace cca.

jeltica
18. mar 2026

@manqua ja som ten svoj douzivala, lebo nevyhodim do smeti predsa peniaze, ale povedala som si, ze to uz nekupim viac. Tieto naporcovane su ovela pohodlnejsie. Skoda, ze nevyrabaju aj v inych prichutiach len ten multivitamin.

izabellik
19. mar 2026

@grolmulina mne to popravde vydrzalo asi dva tyzdne najviac. neviem sa donutit uzivat ten kolagen dlhsie 🙈 ked mne to proste velakrat ani nenapadne.

truthy
19. mar 2026

@izabellik to je len o zvyku, musis si to zadelit do dennej rutiny ako umyvanie zubov 😂

manqua
26. mar 2026

No ja som na to nezabudala jedine v tom pripade, ak som si ho dala rano po ranajkach....Ak som to nestihla doobeda, tak potom uz pocas dna som si na to nespomenula ale ze vobec 😝

jeltica
26. mar 2026

@manqua takto som si to aj ja nastavila, rano som si vsetko zarobila. A ked som to nahodou aj nestihla vypit hned, tak aspon som to mala na ociach pocas dna.

grolmulina
7. apr 2026

@jeltica takto zarobene to na teba cakalo pol dna? 😀 to by som ja osobne teda asi nedokazala vypit, to treba do seba supnut hned, najlepsie vsetko naraz, nie to pochlipkavat cely den 😀 ja to mam aj v ramci pitneho rezimu a jednoznacne je to takto lepsie spravit.

wevin
8. apr 2026

@grolmulina To, ako a kedy ho vypiješ, je podľa mňa na tebe, len to počas toho dňa proste musíš dostať do seba 😂

pielka
8. apr 2026

@grolmulina to je parádne praktické na cestovanie a dovolenky 😉

manqua
13. apr 2026

@pielka Aj mne sa to paci.
Ale teda spotrebujes toto jedno balenie a dost?

kahh
13. apr 2026

Pozeram na to zlozenia a celkom fajn to vyzera. Je specialne na nieco zamerany, ci to ma celkovo posilnit plet a nechty?

Strana
z2