icon

Učíte deti zakrývať si ústa pri kašli?

Dnes o 08:49

Ahojte dnes som bol s malou u doktorky a bol tam chlapec mohol mat tak 6-7 rokov. Mal tam babku aj mamu, obe ruska a chlapec nic a na celu cakaren kaslal prskal bez jedineho zakrytia ust alebo dat si vreckovku pred usta. Bola som tam 25 min a ani raz, tak som tu mamu na to upozornila pekne. Ja mam dieta 3 rocne a snazim sa ho ucit aby nekaslala tak ze prska naokolo ale da si bud vreckovku alebo do loktu. Ako to mate vy? Lebo ja som ostal trochu v soku ze dve dospele zeny a ani jedna nevedela chlapca upozornit…a naokolo kopu ludi a deti 🙈

anonym_377fb6
Dnes o 08:50

Zas nepreháňaj že si v šoku. To určite nie. Normálne si mala matku upozorniť a hotovo

xsuzannex
Dnes o 08:51

Jasne, ze ucim. Aj v skolke ich to ucia. Podla mna zaklad

anonym_22c152
Dnes o 08:54

Ucim. Ucila som odmalicka. Ma 9 rokov a aj tak niekedy kasle tak, ze pluje na 2 metre. Snad aspon v dospelosti mu to nejak trkne v hlave a bude vediet kaslat distingvovane.
A kedze ma moje dieta uz 9 rokov, naucila som sa neriesit inych. V zivote sa este stretnes s ovela sokujucejsimi vzorcami spravania, nez to, ze si nedava dieta ruku na usta pri kaslani a nikto ho na to neupozorni.

anonym_60dd79
Dnes o 08:55

@anonym_autor mal mat aj on rusko, a priznam sa teraz k dr bez ruska ani nevleziem do cakarne. ja nemam chut vylihovať tyzden v posteli a platit za pirule

anonym_9a7c14
Dnes o 09:04

6 rocne dieta si da vreckovku pred usta ked kasle? 😂 Tak to som este v zivote nevidela 😂😂

anonym_3c51f6
Dnes o 09:05

@anonym_autor áno, učím, ale ešte sa stane, že keď náhle zakašle, kýchne, ani nestihne dať ruku pred ústa. A napríklad v škôlke ich učiteľka učí, alebo lepšie povedané, zakazuje kýchať naplno, musia si zapchať nos aj ústa. Čo ja zase neuznávam . Radšej nech kýchne do ruky a umyje, ako zastaviť.

anonym_630141
Dnes o 09:05

Niektoré matky neucia svoje deti ani poďakovať a pozdraviť, takze ruku pred ústami nečakaj 💁‍♀️

anonym_7bf8bd
Dnes o 09:29
@anonym_9a7c14

6 rocne dieta si da vreckovku pred usta ked kasle? 😂 Tak to som este v zivote nevidela 😂😂

@anonym_9a7c14 pozvem ta k nam? Náš ma 5 a keď kašle, tak bud si zakryje rukou a ide sa umyť, ked ma po ruke vreckovku kasle do tej. Ucime ho k tomu,tak sa snazi

monane
Dnes o 09:29

samozrejme, že deti učím takéto veci. je to základný rešpekt a slušnosť voči ostatným. ale viem, že niektorí rodičia na to zvysoka kašlú a nechávajú deti vyrastať len tak halabala. lebo to je teraz in.

anonym_7b9c27
Dnes o 09:35

@anonym_autor ano samozrejme.

anonym_7b9c27
Dnes o 09:35
@anonym_630141

Niektoré matky neucia svoje deti ani poďakovať a pozdraviť, takze ruku pred ústami nečakaj 💁‍♀️

@anonym_630141 take plodia jedna radost. a maju na haku

anonym_9a7c14
Dnes o 09:47
@anonym_7bf8bd

@anonym_9a7c14 pozvem ta k nam? Náš ma 5 a keď kašle, tak bud si zakryje rukou a ide sa umyť, ked ma po ruke vreckovku kasle do tej. Ucime ho k tomu,tak sa snazi

@anonym_7bf8bd bola som v X skolkach a v zivote som nevidela dieta kaslat do servitky. Ale dobre 😂 A do ruky, ked kasle to je uplne zbytocne, v skolke si ju neumyje hned, pochyta tym vsetko a uz su dalsie deti chore.

marienka1989
Dnes o 09:55
@anonym_7bf8bd

@anonym_9a7c14
@anonym_7bf8bd u nás veľmi podobne, doma kašle do bavlnenej plienky, k lekárovi berieme vreckovku a kašle pekne do nej. Neviem, čo je na tom také nepredstaviteľné....

zuzinka888
Dnes o 09:57

Ucim na laket.

kafedame
Dnes o 09:59

Ja bohužiaľ vidím veľa dospelých,ktorí zakašlú v obchode,v čakárni,ide oproti na chodníku..a len tak " do vzduchu" takže tak😩 postaví sa za teba,dobre že nie na tvoju hlavu pri pokladni a kašle ti do ksychtu
Nečudujem sa,že potom sa všetko šíri

anonym_a5fb89
Dnes o 10:02

@anonym_autor nie ruka sa dáva pred ústa maminka, ale do lakťa sa má kašľať. Tak keď ideš učiť cudzie deti, nauč najprv to svoje správne.

michaela329
Dnes o 10:04

@anonym_autor ja to učím aj cudzie deti a obcas aj cudzích dospelých 🤷

slavomira236
Dnes o 11:12

@anonym_autor ano ucim ze maju kaslat do rukava nie do dlane..a robia tak.