Aké je to mať vlastné dieťa?
Ahojte uz budem mat pomaly 28 rokov dieta nemam ale uz nad tym velmi rozmyslam ale je tam ten strach z rodicovstva z porodu ze stratim tu moju slobodu ktoru milujem ale ja uz by som to dieta aj chcela viem ze to je velmi narocne ale dookola to len odkladam a rozmyslam nad tym ...nazory dievcata ze ake to je poprosim ❤️ inak niesom ten typ ze sa roztapam nad detmi ale svoje viem ze by som milovala
@janababana neviem ci sa mi chce cakat este 2 roky 😅😅😅
Jasne ze necakaj ,ked chces dieta teraz, maj ho teraz . Tvoj zivot 😇
ja keď toto čítam pripadám si niekedy ako z iného sveta. Ja som prakticky vychovala 6 detí , ostalo mi 5. Nikdy som nemala takéto myšlienkové pochody, jednoducho deti prišli , vychovávala som ich , pracovala , podnikala , na dovolenky chodila, starala sa , prala , učila angličtinu . Také niečo ako že som prišla o slobodu som nikdy neriešila. Keď som chcela išla som , bol tu muž , opatrovateľka, kamarátka , najstaršia dcéra. Naďalej robím to čo ma baví , pracujem . Nie som mama ktorá sa nad cudzími rozplýva , svoje milujem, v rodine mám rada a cudzie tolerujem . Ale v materskej škôlke by som pracovať nechcela.
Sama musis vediet a citit,ze na to mas vhodne prostredie,zazemie,partnera,financie,fyzicke aj psychicke schopnosti. Dopredu ti nikto nepovie ake budes mat dieta,ci bude zdrave a ako sa zivot vyvinie. Ja som mala tiez sa da povedat svoju slobodu pred dietatom,ale nevnimam to tak ze som o nu prisla,skor ze sa zmenila. Zena co uz ma dieta zvacsa najprv rozmysla ako v ten den obstara to dieta,co bude varit,kam pojdu,ci mu nieco nechyba...az potom uvazuje nad sebou. Tazko sa to vysvetluje pokial nemas dieta. Proste potreby toho dietata budu pre teba urcitu dobu prvorade,ale postupne to bude lepsie a lepsie.
Náročné ale najkrajšie čo môže byť na tomto svete..ja sama to vnímam ako dar😍 keď sa starší narodil som si vždy vravela juuj mohla som ťa aj skôr mať🙂🥰
Po deťoch som extra netúžila, hoci mam dve po 30 tke. Deti sú môj život, nechýba mi nič z predošlého života , ale ten strach o ne ma neskutočne ubíja.
Ako sa vravi že " najväčšiu lásku svojho života si musí žena porodiť " je podľa mňa úplne trefné. U mňa to teda platí aj keď je to niekedy dosť náročné ale nič čo by jedna mama nezvládla ❤. Keď ťa tvoje dieťa objíme, dá ti pusinku a povie ako ťa ľúbi tak v ten moment aj zabudneš ako ťa 5min.do zadu vytočilo a aj na všetko zlé a povieš si že aj tak to všetko čo preň robíš stojí za to a nemenila by si 😅.
To je krasne ❤️ ale predsa v niektorych matkach sa nepreberie ten cit a su uplne sproste na svoje deti
Keď som citoval humor Ricka Gervaisa príspevok bol vymazaný, skúsim John Cleese (Monty Pythons). 🙂
"To je tá vec na deťoch - sú zodpovedné za väčšinu trápenia na svete. Idete sa zblázniť zo strachu o ne, stoja celý majetok, a stanú sa obrazom svojej matky. (má dve dcéry - pozn. prekl.) Keď na javisku robíme takýto hrubý humor o deťoch, vždy sú to starší ľudia kto prikyvuje a usmieva sa. Je to absurdné však, nikdy sa o ne neprestanete strachovať."
To je pocit ,ktorý sa nedá opísať,dieťa je dar

Deti su rozne - ja mam maleho energetickeho zmykaca a ked spi dlhsie ako bezne tak mi uz chyba - tolko k materstvu 😀😀 skus este pockat, pocestuj si, a po 30ke niekedy pozvolna na to vhupnite 🫶