icon

Aké obdobie rodičovskej dovolenky je najlepšie?

6. nov 2023

Bavíme sa o jednom dieťati, ked ste sním doma plne 3 roky. Lebo poviem to na plnú hubu a kľudne ma ukamenujte keď chcete -ale novorodenecke obdobie bol pre mňa horor. Plač, kolíky, hore dole s fľašami, nešlo mi kojiť tak UM, vsetko sterlizovat, neskôr variť separe prikrmy, dieťa často plakalo len tak, ešte som ho nevedela "prečítať", ťažko sa niečo hlbšie zahrať, baliť tonu veci, prenášať vynášať vo vajku atď.. Teraz máme 2 roky a až teraz si to sním začínam užívať, uz dačo rozumie, trosku spolupracuje, neplace random len tak, papa to co my, mlieko už len raz denne večer.. Aj vy to tak máte? Už teraz mi je ľúto ze dieťa rastie, začína z neho byt fakt partak a budem musieť odísť do prace.. Aj vonku sam pobeha, len dozerám, nepadá ako hruška, no proste viete čo myslím ci? 🙂

dadis
6. nov 2023

Medzi 2-3 rokom. Nikdy by som si toto obdobie nedala vziat a ist do prace.

jessy8911
6. nov 2023

@dadis suhlasim ☺️

autor
6. nov 2023

Plus ešte doplním ďalší veľký atribút a to sú spánky.. A bábätkom riešiť spánku, prevozy, cestovanie, tak aby to sedelo na spánok, spanie 10x co 3x za deň má dosť limitoval, hlavne keď sa pri zastavení kočíka hneď budil s huronskym plačom.. Bože teraz je to zrazu aká pohoda keď zje obed, ľahne a spi aj 1,5h, a viem ze bude spať cca takú chvíľu, môžem si ľahnúť alebo porobiť doma co treba, potom sa zobudí, ta jeho vôňa 🥹🥹 a iďme von alebo sa hráme, to je fakt úžasné už teraz 😍
@dadis napodobne ☺️

kristinka92
6. nov 2023

za mna presne ako hovoríš. tiež sa nejdem hrať na to ako je novorodenecke obdobie pekne…áno pomojkat si babatko, ovoniat, to je pekne….. ale nespavosť, koliky, reflux… nejdem na to ani radšej spomínať. stačí keď niekto v okoli bude mat babatko, rada sa pozriem, pomojkam ale s radosťou aj vrátim mamke nech si to užije 😅

barbora0308
6. nov 2023

Moj ma 17 mesiacov a aj napriek jeho temperamentnej povahe mam pocit, ze je to kazdym mesiacom lepsie, je vnimavejsi a rozumnejsi, mnoho veci uz pochopi on aj ja. Ja som prvy pol rok iba prerevala spolu s dietatom, ktore iba grcalo kvoli refluxu...takze ta plme chapem 😁. A teda tesim sa na toto leto, myslim si a teda pevne verim, ze bude jedno z mojich najkarsich.

autor
6. nov 2023

@kristinka92 anooo ten nedostatok spánku ☹️☹️☹️

kkovacovak
6. nov 2023

Áno súhlasím. Síce vie byť dieťa okolo 2 rokov pekný parchant ale utrasie sa to a je dobre 😀

hortenziaj
6. nov 2023

Počkaj na obdobie vzdoru, budeš ešte rada za novorodenca :p

basulaak
6. nov 2023

Od 2,5 roka. To uz vnima deti ako kamaratov a nie ako veci. Vie sa vynahanat a pohrat. To je super. Zas tie ich vzdory a preferencie v 2-3 rokoch ma tiez nebavia. Ale skolka ciha za rohom tak uz je dobre. Aj ruku poda ked ideme aj aj aj. Zase prd zje lebo ma uz svoje chute. Ale novorodenci su smrrrrt. 🙈😂

hortenziaj
6. nov 2023

Ale za mňa, novorodenci to bolo horor, prvý v pohode, ten prespal, len sme chodili kočíkom von na spanky, noci v pohode, čiže tam som sa nestazovala. Druhý des, v noci hore aj dve tri hodiny, a cez deň tiež Moc nepospal. Chvala bohu ze vyrástli, a veľmi som sa tešila kedy začnú chodiť, to bol taky míľnik pre mňa že už bude lepšie

19mmm71
6. nov 2023

ja som milovala obdobia medzi 10-15m

julie19
6. nov 2023

Za mňa od cca 1,5 roka do nástupu do škôlky 😅 odkedy je v škôlke tak si domov doniesla nové “maniere” a tie poznámky 🙄🤦‍♀️

saxana000
6. nov 2023

Je to uz 7 rokov.a o chvilu ma.to caka znova.prve tyzdne dcera len spala a.jedla ziadne preplakane dni si nepametam..mozno som to vytesnila 😉 pre mna bolo najnarocnejsieho poslednehp pol roka strasna ponorka a dcera uz potrebovala kolektiv..

rorino
6. nov 2023

Mne sa páčilo všetko od narodenia,vychutnala som si každé obdobie,lebo sú to neustále a veľmi rýchle zmeny,na všetko spomínam s láskou,💜

4stanka4
6. nov 2023

U mňa bolo super obdobie od narodenia do 1 roka. Mala bola vzorové bábätko-spala, jedla a kakala. Inak kľudne pohodove, vysmiate dieťa. Od roka do skoro 3 to bol zaberak-mala na háku co jej hovorím, utekala vždy opačným smerom, driapala sa všade kde nebolo treba. Teraz mala 3 a už je to super- boli sme aj na dovolenke už rozumie co chceme od nej, keď niečo zakázeme snaží sa to rešpektovať, povie co chce, vieme sa dohodnúť.

slavomira236
6. nov 2023

U mna pri dcere praveze ked sa narodila. Bola ako anjel neolakala spala cele noci..neskor tiez. Zmenanastala ked mala 2roky vzdor strasny no niekedy som si a poplakala. Uplna zmena akoby ju vymenili

ivangeline
6. nov 2023

Od 18m

amonet
6. nov 2023

škôlka😅

angeli121212
6. nov 2023

Tak veľa záleží od dieťaťa u nás bol ťažký asi prvý týždeň keď som nemala dosť mlieka malý bol hladný a nevedela som to no potom som začala dokrmovať a už pohoda sice som kopu kráť kojila a dokrmovala ale zas dosť veľa mi spal.alebo sme sa len tak túlili spal mi na kolenách ešte v zavinovačke a ja som pri tom oddychovala. Zatial má malý 10 mesiacov a áno viec sa za ním naháňam ale zas je s ním väčšia sranda 😊 a mne spal od mala dobre dva krát sa v noci budil a to je všetko. Teraz sa občas zobudí aj viac ale nič hrozné ja si to zatiaľ celkom užívam aj keď veľa nestihnem 😊😊

mtn112233
7. nov 2023

Presne ako píšeš.. ja mám 2 ročného a je to už úplne o niečom inom.. rozprava sa s nami ako dospelak, rozumie, hráme sa.. celkovo asi tak od toho 1,5 roka si to aj užívam.. novorodencke obdobie hrôza to mam cele v akejsi hmle 🙂

kristinapetronela
8. nov 2023

Každé jedno..ale súhlasím s ostatnými od tých dvoch rokov je už parťák

zuzi0911
9. nov 2023

Od narodenia si to užívam ...boli sme aj v nemocnici aj kolíky aj reflux aj regresie,štrajky a neviem čo ešte ,ale každy ten deň mál svoje čaro . Teraz má 7m a je to dokonalé . Fascinuje ma ako každý deň niečo nové vie ,ako sa snaží ,aký je parťák ,spolu varíme ,papame atď . Naozaj by som to za nič nemenila . A to sme ešte pred dvoma dňami boli v noci hore každé 2 h alebo každú chvíľu či len tak 3h hore ....
Nehovorím ,že je to vždy ľahké ,lebo niekedy je naozaj nervózny ,uplakany a len na rukách . Ale tak tie lepšie dní prevažujú a ja si konečne" materskú" užívam . Mám ešte dve dcéry a to som bola v akomsi stále strese atď ....

lujza123
9. nov 2023

Úprimne? Absolútne ziadne. Ja som si to začala užívať až ked mala dcéra 4 roky a teraz v puberte je to najviac super. Co ma všetci strašili ake to bude hrozne tak je to perfektne. Moja dcéra je úžasná, múdra, vtipná so správnou dávkou sarkazmu, samostatná …proste partacka moja najväčšia, už som aj zabudla ake uvrieskane bábätko to bolo