Ako prekonať strach po rozvode a byť silná?
Ako prekonať strachy? Som rozvedená a mám dve deti. Viem sa o nich postarať aj sama. Mám aj nejakú finenčnú rezervu a aj zdravotne som na tom ešte celkom tak že sa dokážem postarať aj tak sa bojím budúcnosti. Bojím sa ako to zvládneme a čo s nami bude. Nie som žiadna troska ale ten stres mi ničí zdravie. Ničí mi aj život lebo z toho stresu sa vrhám do vzťahov o ktorých viem že nebudú asi fungovať ale potrebujem aspoň na začiatku cítiť oporu a že má niekto o nás záujem. Stále dúfam že sa už o všetko nebudem musieť starať ja aj tak to dopadne tak že vlastne po čase sa aj o toho muža vlastne starám ja. viem sa postarať o všetko len už nevládzem. Viem mi naložíte že mám ostať sama a venovať sa deťom. Možno ma niekto pochopí a poradí ako sa nebáť ako byť silná pre tie deti. Asi nieje čo radiť viem Ja som pre nich silná a snažím sa, ale ten strach mi ničí zdravie. Neviem čo mám robiť. Potrebujem byť zdravá aby som to zvládla ale už nevládzem. Cítim sa tak sama. viem že si tu prídu do mňa kopnúť chuderky ktoe to nevedia pochopiť. Aspoň som sa vypísala.
Je smutné, že nazývaš iné ženy chuderkami.
Ale k veci, ak nie si šťastná a spokojná keď si sama s deťmi, nebudeš ani s partnerom. Nemysli si, že ženy, ktoré sa rozviedli a zostali im deti, nemajú podobné pocity a strach z budúcnosti. Aj ja som mala. Ale musíš sa prekonať, aj kvôli deťom, aj sebe. A chcieť partnera preto, aby si mala oporu, záujem, a zo strachu, aby sa postaral...nie je to správne. A asi aj preto tie vzťahy potom tak dopadnú.
@anonym_autor tvoje pocity sú úplne prirodzené a prežíva ich po rozvode veľa žien. Neviem, či máš okolo seba rodinu, rodičov, súrodencov, priateľov, kolegov, ale určite nie si na tomto svete sama. Keď máš nezaopatrené deti, tak si ešte mladá, ak máš obavy a nemáš poistku, tak si ju daj, budeš kľudnejšie spávať, ak budeš mať poistené kritické choroby, úraz a pod. Porovnaj si ponuky v rôznych poisťovniach. Do žiadneho vzťahu sa teraz nevrhaj, musíš byť vyrovnaná sama so sebou a so situáciou, inak priťahuješ takých mužov, o ktorých o pár rokov ani nezakopneš. Neváhaj navštíviť pdychológa. Držím ti palce, aby si nadobudla stratenú rovnváhu a našla znovu radosť zo života. Neber rozvod ako koniec, ale ako nový začiatok
@anonym_autor prišla si sa posťažoval alebo kopnúť do ďalších mamičiek?
Len taký prípad z môjho najbližšieho okolia. Kamarátka sa po rozvode tiež cítila veľmi sama, našla si jedného, boli spolu iba krátko keď vážne ochorela, následne zomrela. Po jej smrti chlap šupol deti na internátu školu a do roka mal doma druhú a ďalsí rok aj bábo. Obmieňal si partnerky, o dom sa nestaral. Tento rok už dospelé deti vyhodili chlapa z domu a začali dávať do poriadku
@anonym_autor sama vieš, že ďalší chlap nič nevyrieši...na chvíľu ta teší jeho prítomnosť a pocit, že nie si sama....ale rýchlo to pominie...väčšina chlapov sa nebude starať o cudzie deti...veľa otcov sa nestará o svoje vlastné deti. Skús sa zamerať na svoje deti...neviem aké sú staré, ale to, že je u vás doma stále nový "ujo" asi ani im nepridáva na pohode. Určite svoje deti miluješ len si nešťastná a chcela by si partnera, ktorý by ti pomohol...no vidíš sama, že to akosi nevychádza..daj si pauzu od hľadania a možno časom niekto príde sám kto za to bude stáť, alebo zistíš, že nie si sama...lebo máš svoje deti, ktoré ťa ľúbia 🍀
Ak ti mozem poradit z vlastnej skusenosti. Spoliehaj sa iba na seba. Stastna bud za svoju malu rodinku. Nejaky cas chlapov neries a ries az vtedy, ak stretnes niekoho, do ktoreho sa zalubis. Moj strach, ako zvladnem zit po rozvode bol ovela vacsi, nez skutocny zivot. Sme silnejsie, nez sa zdame.
Iné ženy nazyvas Chuderky a sama máš psychiku rozbitú, to seba nazves ako?
Urážať a ponižovať iných ktorí ti nič neurobili to je čo?
Tá psychologicka čo ti tu odporúčajú je užitočná rada
Ja ťa pochopiť viem. Zazival som niečo podobné. Celých 12 rokov som sa staral o manželku a 2 deti a cítil som to po rozvode rovnako. Dokonca ma samota bez partnera úplne ničila a ten strach z budúcnosti som vnímal rovnako. Ale nič sa neboj. Našiel som si konečne ženu, ženu čo mi umožnila byť opäť chlapom. Skvelo sa dopĺňame. Ona je žena, čo robí teplo domova a ja zasa chlap, čo ju robí šťastnou. Vymanifestoval som si ju a ona sa mi po dvoch rokoch od manželstva zhmotnila🙂 a to ze úplne do detajlu. Neboj sa...určite si silná žena. V budúcnosti bude všetko úplne v poriadku aj s deťmi a aj s tebou. Držím ti palce...
Jasne same chudery tu, co nemaju nic ine na praci, nez ist riesit tvoj zivot...ale tak aspon si sa vvypisala.
Chuderky ti odporúčajú psychológa. Potrebuješ ho zjavne veľmi. Tým že sa budeš vrhať od jedného vzťahu do druhého deťom len škodíš, a je úplne jedno aké sú staré. Potrebujú vyrovnanú matku, nie zúfalú trosku
@anonym_autor keby nebolo v príspevku v poslednej vete písané o tých chuderkach, aj by som ti napísala z vlastnej skúsenosti, čo pomohlo mne po ťažkom rozvode, ale tu každá rada zbytočna
Chudera si akurát tak ty. Vrhaj sa ďalej do nesprávnych vzťahov a všetko bude v pohode, nie?
@anonym_autor chápem ťa, prežila som ale ja som neriešila mužov . Riešila som v prvom momente ako to dám , prežijem ako sa dostanem z manželových dlhov atď, ako poriešim aby som mala deťom čo na chlieb a do školy, ako opravím starší dom , udržím firmu v chode atď. Muži nech nie sú zmyslom tvojho života, nech si tam ty a tvoje deti .
Dopraj sebe čas , knihu , prechádzky s deťmi , koníčky finančne nenáročné. Snaž sa presunúť zodpovednosť aj na biologického otca detí ak sa dá.
@anonym_autor Keď si to doteraz zvládla aj s ex, tak ti bude lahsie, keďže sa už nebudeš musieť starať o 3deti, ale len o tie dve svoje 🙂 zo začiatku si myslím, že normálne pocity a postupne sa v tom naučíš chodiť
@anonym_autor chapem tiez som po rozvode a fakt mi chyba niekto kto by ma podporil a s kym by som zdielala svoje obavy a radosti. S kym stravit vikend nie vsetko planovat a tahat, rozhodovat. Som uplne sama s nulovou podporou...kazdy iba prizeral ako sa topim. Zvykla som si ze takto to proste mam. Cim dalej nachadzam silu ktoru som netusila ze mam. Velmi som sa zocelila. Vratilo sa mi sebavedomie ktore uz bolo mrtve. Akurat na vztah nemam odvahu, nieco tak priserne by som uz nedala. Baby maju pravdu musis sa naucit byt stastna tak ako si....

@anonym_autor Objednaj sa k psychologičke na terapie, potrebuješ to v sebe spracovať.