Ako prestať myslieť na rodičovské zlyhanie?
S priateľom sme od začiatku vedeli že chceme jedno dieťa ... Našťastie nám to vyslo na prvý krát a je to úžasná krásna slečna ❤️ a ďakujem bohu za ňu ❤️..Ako sa narodila bola dobre bábätko veľa spinkala papala nemala koliky nič, potom keď začala chodiť a trebalo sa jej venovať viacej nastal kameň úrazu , začali sme sa kôli nej veľmi hádať nikto sa jej nevládze venovať, nastastie veľmi pomáha moja mama ale veľmi ma mrzí že to takto dopadlo pred tehotenstvom som si rozprávala ako sa jej budeme venovať rozvíjať ju a nakoniec sa vôbec na to nehodime ....ako na to prestať myslieť a trápit sa preto ?
@anonym_autor nevladzete sa dvaja venovat rocnemu? No ze sedim.
@anonym_autor A neocakavate od seba velmi vela ? Nie je to skor tak ze chcete byt absolutne vkuse v pozore pri dietati? Treba mat aj zdravu mieru v dobrom zmysle , trosku ju nechajte samu nech sa pohra , atd … Ste na seba len prilis prisni podla mna 🙂 uz len uvaha ze sa tak ohodnotite je hlupost , ste urcite skveli rodicia . Trosku sa uvolnite
@anonym_autor obaja pracujete 18h denne? Či prečo?
Čo to je za obhajobu, že nehodíme sa na to? A teraz čo?
čo podľa teba znamená "venovať sa" ročné dieťa nemusí mať animátora 24/7.
@anonym_autor
Vypnut facebook, instagram, kde ti nahovoria, ze ako musis strasne rocne dieta rozvijat. Rocne dieta nepotrebuje 5 kruzkov, 20 montessori aktivit denne, zaklady anglictiny, ani spolocne pecenie kolacov kazdy den. Normalne nauc dieta, ze sa moze aj nudit a vsetko bude vpohode.
nevladzete? akoze ste unaveni? ci ste sa v tom nenasli? ci v com je problem vlastne?
Nezvladate alebo Vas to len nebavi ? Len si nespravte druhe ak sa na to necitite. Je to v poriadku
Preco sa nevladzete venovat rocnemu dietatu? Mas pocit, ze zdrave a bezproblemove rocne dieta potrebuje nieco extra specialne co vy dvaja nezvladate?
@viestta ja neviem viest domacnost variť viem len jednoduché jedlá, je to na mna veľmi veľká zodpovednost pred MD som varila po robote a mali sme svoj kľud cez víkendy sme chodili na výlety alebo sme si objednali jedlo no proste život gombička v rodine nemáme žiadne deti takže som to nemala s kým porovnat a nikto mi nepovedal že to je také náročné ,..ale dosť ma to mrzí
Nezvladate alebo Vas to len nebavi ? Len si nespravte druhe ak sa na to necitite. Je to v poriadku
@ivik4 nebaví nás to sme proste nastaveny len sa venovať sebe ...každý mi hovoril keď budeš matkou ten materinsky cit pride sám no nepriškel ....
@anonym_autor Ja ta chapem. Nie vsetci sa v materstve vyzivaju, hoci svoje deti lubia. Mna nebavilo sa s detmi hrat (lego, s babikami, autami), ani s nimi pozerat rozpravky. Brala som ich tam, kde to bavilo mna, robila som s nimi veci, ktore som musela tak ci tak robit. Nemusis byt vyborna matka, rozpravat na nu pp anglicky, ucit ju pocitat a citat, hrat sa len montessori hry.. bud sama sebou.. co ta bavi? to rob aj s dietatom. Ja rada citam, otvorila som nam knihy vsetkym 3, trochu som im poukazovala v knizke obrazky a nechala som ich citat, kym som citala ja. Mmch obaja citaju knizky uz od 1.triedy.. Hrali smr s nimi spolocenske hry, ktore bavili aj nas. Lego ma nebavilo, to sa hrali sami. Bicykel ma bavil, futbal nie..tak ten som s nimi nehrala. Rodicovstvo nie je len o obete, potozmyslaj, ako ho sklbit s tvojim zivotom pred dietatom. Uplne to nepojde, ale zase vycitky nemaj, ze nie si dost dobra. Mna to matesrtvo v tomto velu absolutne nenaplnalo.
@viestta ja neviem viest domacnost variť viem len jednoduché jedlá, je to na mna veľmi veľká zodpovednost pred MD som varila po robote a mali sme svoj kľud cez víkendy sme chodili na výlety alebo sme si objednali jedlo no proste život gombička v rodine nemáme žiadne deti takže som to nemala s kým porovnat a nikto mi nepovedal že to je také náročné ,..ale dosť ma to mrzí
@anonym_autor Koľko máš rokov?
Ber to pozitívne, teraz máš na domácnosť a varenie celý deň - si doma s dieťaťom, nemusíš do práce
Na výlet môžete aj s kočíkom alebo nosičom. budete spolu ako rodina
Hlavne sa upokoj, občas daj dieťa mame a spravte si pekný deň alebo večer
nevladzete? akoze ste unaveni? ci ste sa v tom nenasli? ci v com je problem vlastne?
@pralinka25 nenašli sme sa nebaví nás to tak ako je všade prezentované na soc.sietach ...sledujem napr.Dianuhvolkovu alebo adriBuchard a oni sa tak pekne venujú tým malým deťom ...ja to proste nedokážem radšej idem do fitka alebo s kamoškou von
@anonym_autor mna ak nieco NAOZAJ MRZI, tak sa snazim chybu napravit. Co cakas od komentarov tu na MK? Ze sa budes citit lepsie?
Nie,nebudes...prestan sa lutovat a rob to co povazujes za spravne. Ak svoju dceru lubis a chces mat s nou pekny vztah,tak ju prijmy do zivota, rob veci s nou,rozpravaj vysvetluj,proste s nou zdielaj cas. Deti netreba neviem akymi aktivotami rozvijat, treba pekne zit a oni sa pridaju ;) k nasim kazdodwnnym cinnostiam.
@pralinka25 nenašli sme sa nebaví nás to tak ako je všade prezentované na soc.sietach ...sledujem napr.Dianuhvolkovu alebo adriBuchard a oni sa tak pekne venujú tým malým deťom ...ja to proste nedokážem radšej idem do fitka alebo s kamoškou von
@anonym_autor tak. A teraz si uvedom ze to dieta to z vas citi. Prijemne mu to musi byt ze?
@anonym_autor takze ty nezvladas ine povinnosti, a samu seba, nie venovat sa dietatu. Iste je, ze pri detoch prideme o svoje pohodlie, to je jasne kazdemu.. Myslim si, ze si treba sadnut, porozpravat sa co je a co nie je dolezite, rozdelit ulohy medzi obidvoch rodicov a potom ich aj plnit. Nehadate sa kvoli tomu, ze nezvladate starostlivost o dieta, ale kvoli tomu, ze vam nefunguje chod domacnosti. Nemusi byt jazdy den navrene, nemusis varit len ty. Nemusi byt kazdy den utrety prach a umyte dlazky, Na vylety sa da chodit aj s dietatom, sice treba sa mu prisposobit, ale kludne mozte z domu vypadnut. A ked mate na pomoc babicky, tak ju vyuzite pre vas dvoch, babicka strazi, rodicia su niekde spolu.
Jednoznacne si treba stanovit priority, podla toho sa zariadit. Vyplakavanie vam ani jednemu nepomoze. Riesenie je vo vasich rukach, v nikom inom. Tak na tom makajte aby ste boli spokojni a aj dieta malo vsetko co potrenuje
Čo to je za obhajobu, že nehodíme sa na to? A teraz čo?
@anonym_a2ee25 vrátia ju 😏
@anonym_autor prestom sledovat kraviny na socialnych sietach. Kym nevidis co robia tie "celebrity" 24 hodin denne a 365 dni v roku, stale vidis len parminutovy vysek z ich zivota a to vobec nie je smerodajne. Do hlavy ti bol nainstalovany rozum, tak ho zacni pouzivat. Je najvyssi cas.
@anonym_autor s kamoškou von budeš chodiť až keď bude dieťa staršie… proste to tak ber - mám dieťa, mám menej času a nič sa s tým nedá robiť. čím skôr si to uvedomíš, tým lepšie pre vás obe…
@anonym_autor s ročným dieťaťom sa nedá chodiť na výlety? To je pre mňa novinka.
A ale ked panicku nebaví vlastne dieťa
Keby ste mali psa asi by bol už na ulici
Chapem
Vela rodicov to ,,nebavi" , len nie vsetci si to priznaju. Ja som rada ze moj syn ma uz 10, mna to obdobie maleho dietata ( hranie sa, plac, choroby, aktivity) ubijali. Ale sla som do materstva s tym, ze s tym pocitam. Nastastie moj muz sa rad hral 😃. Ja som sa zas v tom obdobi starala o vsetko ostatne co bolo treba a to bolo fajn. Uz je velky a od takych 7rokov je fakt ze parťák
Co uz , musis vydrzat a nech to dieta z Vas neciti
@anonym_autor v prvom rade dospieť.Dieta je tu a treba sa postarať.Co by si robila bez mamy?A to si ešte gratuluj, že bola prvý rok dobrá.IG a hlupostami sa nezaoberaj, ale ži svoj život so svojou rodinou
Je mi ľúto toho dieťaťa
Autorka to myslela s tymi vyletmi asi tak, ze s dietatom ich tie vylety moc nebavia lebo si asi neoddychnu na nich. Aspon ja to tak chapem
@anonym_autor Neboj, je takych kopa, akurat sa to boja priznat.
Nemas uz vsak na vyber, dieta sa na svet nepytalo, slobodne ste sa pren rozhodli, musite teraz prevziat zodpovednost a robit to tak, ako najlepsie viete. Nie kazdemu je dane byt nazhavenym rodicom, je to proste fakt.
A čo tak si to dieťa začať užívať? Veď s ňou nemusíš 12 hodín denne stavať kocky. Môžeš ju brať ako malú parťáčku. Môžete spolu na výlety, turistiku, len tak na prechádzku, cestovať. Jasne že treba prispôsobiť program. Ale veď sa celý život naše priority a schopnosti menia. Prispôsobujeme sa zdravou, veku, zimnému obdobiu, počasiu,...
Dieťa nie je povinnosť 24 hodín denne. Len si to treba v sebe inak nastaviť.
Avšak prijať i svoju zodpovednosť za vlastné rozhodnutie to dieťa mať.
@ivik4 no presne, za mna mozem povedať ze sa mi nechcelo nebavilo ma to absolútne, do 3 rokov som trpela, teraz je to uz super ovela lepsie ako je väčší aj hranie a vytváranie s nim ma bavi, ale aj presne pre to obdobie na zaciatku druhé rozhodne nebude.
@ivik4 nebaví nás to sme proste nastaveny len sa venovať sebe ...každý mi hovoril keď budeš matkou ten materinsky cit pride sám no nepriškel ....
@anonym_autor
Nemusis nic vysvetlovat, aj nasa nevesta nesla vobec na matersku pokracovala v kariere a mala bola od 6 mesiacov v jasliach teraz v skolke a mala je happy, tym ze nesedela s bio matkami na internete, ale robila teraz chodia 3 krat tento rok 4 krat k moru .
Kým bolo dieťa malé, bol to aj pre mňa hrozný boj, s povinnosťami, časom, so sebou. Celý svet sa otočil, niekedy som mala pocit, že proti mne. Otca má úžasného a skutočne robil koľko mohol, ale predsa väčšina je na tom, ktorý ostáva na rodičovskej. Keď je dieťa staršie už sa ukazuje povaha, a vtedy to začalo byť lepšie, až vtedy som začala mať pocit, že to dieťa naozaj k niečomu vediem a nie len kŕmim s prebaľujem. Musím sa ale priznať, že niekedy by som najradšej preskočila všetky tie ďalšie roky a teším sa ako odíde z domu a začne vlastný život. Bez ohľadu na to, neľutujem že ho mám, a nikdy by som nemenila.

Preco sa nevladzete venovat rocnemu dietatu? Mas pocit, ze zdrave a bezproblemove rocne dieta potrebuje nieco extra specialne co vy dvaja nezvladate?