Ako prežiť dni s malým dieťaťom s pokojom?
🪷 Otázka pre vás, milé mamy: Zaujímala by vás takáto téma na bezplatný webinár?
Zaujímala by vás takáto téma na bezplatný webinár?
💬 Webinár: Ako prežiť dni s malým dieťaťom s pokojom – bez chaosu a kriku
☕ Objavte jednoduchý rámec, ktorý vám pomôže zvládnuť viac – aj keď máte málo času, neustále prerušovania a dni plné povinností.
Má vám priniesť viac pokoja, rovnováhy a priestoru pre seba – bez výčitiek.
👉 Páčila by sa vám takáto téma na webinár?
@buduciotec nie
@anonym_20e8d2 A čo by vás zaujímalo? 🙂 Viete priblížiť tému?
@buduciotec Napísané je to pekne, ale každé dieťa a každá mama je tak neuveriteľne iná a individuálna, že si neviem predstaviť to zovšeobecniť do "jednoduchého rámca". Čo by ma zaujalo vo všeobecnosti, tak to je odbornosť, čiže nie samozvaní koučovia, nech by popis znel akokoľvek lákavo. Ale aj tam preferujem formu podcastu, či literatúry, ku ktorým sa dostanem kedy mám ja čas a chuť.
@buduciotec Napísané je to pekne, ale každé dieťa a každá mama je tak neuveriteľne iná a individuálna, že si neviem predstaviť to zovšeobecniť do "jednoduchého rámca". Čo by ma zaujalo vo všeobecnosti, tak to je odbornosť, čiže nie samozvaní koučovia, nech by popis znel akokoľvek lákavo. Ale aj tam preferujem formu podcastu, či literatúry, ku ktorým sa dostanem kedy mám ja čas a chuť.
@anonym_fddfe5 Ďakujem vám veľmi pekne, že ste to takto úprimne napísali 🙏
Máte úplnú pravdu – každá mama aj dieťa sú jedineční a univerzálne návody často nefungujú.
Náš zámer práve nie je dať „recept pre všetkých“, ale skôr ponúknuť rámec, ktorý si každá mama prispôsobí sebe – podľa svojho tempa, povahy dieťaťa aj denného rytmu.
Ak by ste mi dovolili spýtať sa –
👉 čo by podľa vás musel taký webinár obsahovať, aby pre vás mal zmysel?
@buduciotec nie, nezaujímalo, nemám rada tieto väčšinou ničím nepodložené rady, navyše každé dieťa je iné a dnes si nájdem info aj bez webinárov a samozvaných odborníkov, webináre ma celkovo nezaujímajú, pokiaľ sa netýkajú mojej profesie a nevedie ich odborník
@buduciotec nie, nezaujímalo, nemám rada tieto väčšinou ničím nepodložené rady, navyše každé dieťa je iné a dnes si nájdem info aj bez webinárov a samozvaných odborníkov, webináre ma celkovo nezaujímajú, pokiaľ sa netýkajú mojej profesie a nevedie ich odborník
@anonym_9d9105 Ďakujem, že ste napísali takto otvorene 🙏
Rozumiem vám – veľa webinárov je dnes povrchných a často chýba odbornosť, čo potom odradí aj tých, ktorým by to inak mohlo pomôcť.
Aby som lepšie pochopila, čo by malo pre vás hodnotu –
👉 ak by sa niekedy riešila téma s podporou odborníka (napr. učiteľky, ktorá má viac ako 9 rokov praxe s detmi) bola by pre vás zaujímavejšia?
Alebo vás skôr oslovuje, keď niekto zdieľa reálne skúsenosti rodiča z praxe?
@buduciotec za mna zbytocne tahanie penazi z mamiciek . Kazde dieta je ine aj matka .
@anonym_9d9105 Ďakujem, že ste napísali takto otvorene 🙏
Rozumiem vám – veľa webinárov je dnes povrchných a často chýba odbornosť, čo potom odradí aj tých, ktorým by to inak mohlo pomôcť.
Aby som lepšie pochopila, čo by malo pre vás hodnotu –
👉 ak by sa niekedy riešila téma s podporou odborníka (napr. učiteľky, ktorá má viac ako 9 rokov praxe s detmi) bola by pre vás zaujímavejšia?
Alebo vás skôr oslovuje, keď niekto zdieľa reálne skúsenosti rodiča z praxe?
@buduciotec čo sa týka výchovy detí, tak nič, vystačím si bez webinárov, tak ako si bez nich vystačili naši rodičia a doma bol kľud a pohoda a o ten čas by ma práve tie webináre oberali
@anonym_fddfe5 Ďakujem vám veľmi pekne, že ste to takto úprimne napísali 🙏
Máte úplnú pravdu – každá mama aj dieťa sú jedineční a univerzálne návody často nefungujú.
Náš zámer práve nie je dať „recept pre všetkých“, ale skôr ponúknuť rámec, ktorý si každá mama prispôsobí sebe – podľa svojho tempa, povahy dieťaťa aj denného rytmu.
Ak by ste mi dovolili spýtať sa –
👉 čo by podľa vás musel taký webinár obsahovať, aby pre vás mal zmysel?
@buduciotec ešte som len mama v očakávaní, takže neviem povedať, či a čo by pre mňa bolo využiteľné, zatiaľ verím, že si budem vedieť poradiť. Ale zaujímavé by to mohlo byť možno z pohľadu psychickej pohody matky a celej rodiny, vrátane muža, podaná skutočným odborníkom z odboru psychológie. No ako vravím, webinár by pre mňa určite nebol preferovaná forma, tých sa zúčastňujem vrámci práce, nie osobného rozvoja.
Mňa takéto webinare ohľadne vychovy a nájdenia času v tom chaose zaujímajú. Súhlasím však, že je to veľmi individuálne a tam kde tieto rady fungujú, inde nemusia a není to chyba matky ani dieťaťa. Objavte "jednoduchý rámec" - toto by som brala ako dobre znejúce klišé..... Jednoduché to je málokedy a nekonstantne, to hovorím ako mama 2 detí.... Takže pre mňa toto by bolo neprofesionálny výrok, reklamný ťah ktorý podvedome posúva rodičom, že robia niečo zle, keď ani takú jednoduchú vec nezvládnu sami.... Keby to bolo bezplatne, možno by som pozrela.
A keďže zadarmo ani kura nehrabe, tak ešte by ma zaujímalo, kam to bude smerovať. Tipujem, že to bude len úvod k nejakej platenej appke, službe?
@buduciotec podla mna by bolo fajn rodicov edukovat v oblasti vychovy, ako najst balans medzi prilis volnou vychovou a medzi prilis prisnou vychovou. Ako vychovavat s laskou, ale pevnymi mantinelmi.
Naucit rodicov, ako komunikovat a spolupracovat so skolou, ako naucit deti plnit si povinnosti a ked to nejde, ako postupovat.
Na toto su najviac kontroverzne nazory tu na modrom koni.
@buduciotec popravde by som nešla na webinar k niekomu, kto si úvodný text napíše cez ai 😊
@buduciotec ty nevis písať text bez Ai?
podobnych webinarov je uz vela.
Mna by zaujimalo podobne:
Tvorenie s detmi
Etika
podobnych webinarov je uz vela.
Mna by zaujimalo podobne:
Tvorenie s detmi
Etika
@oslo1 Môžem sa spýtať ? Zaujímalo by vás tvorenie skôr ako forma rozvoja (napr. jemná motorika, reč, sústredenie) alebo ako spoločný relax a prežitie času s dieťaťom?
Radi by sme vedeli, čo vás na tom najviac baví, aby sme podľa toho prispôsobili aj ďalšie webináre.
Mňa takéto webinare ohľadne vychovy a nájdenia času v tom chaose zaujímajú. Súhlasím však, že je to veľmi individuálne a tam kde tieto rady fungujú, inde nemusia a není to chyba matky ani dieťaťa. Objavte "jednoduchý rámec" - toto by som brala ako dobre znejúce klišé..... Jednoduché to je málokedy a nekonstantne, to hovorím ako mama 2 detí.... Takže pre mňa toto by bolo neprofesionálny výrok, reklamný ťah ktorý podvedome posúva rodičom, že robia niečo zle, keď ani takú jednoduchú vec nezvládnu sami.... Keby to bolo bezplatne, možno by som pozrela.
@bolarazjedna Úplne súhlasím, že výchova nie je nikdy jednoduchá ani jednotná a nechcem, aby sa niekto cítil, že „nezvláda jednoduché veci“. Skôr hľadáme spôsob, ako mame uľahčiť dni, nie ju poučovať.
Môžem sa spýtať – keby sa táto téma spracovala inak, čo by vo vás vyvolalo pocit, že to je profesionálne a dôveryhodné? alebo: Čo by ste od takého webinára očakávali, aby vám skutočne pomohol?
Ja by som bola uplne v pohode za taky seminar, ze ako prezit dni s dietatom v pokoji a bez kriku. Ale aby to bolo pre deti. Bez rodicov. Lebo ja to prezit viem, ja sa spravam normalne a nebyt toho, ze dieta neposlucha, su nase dni pokojne a bez kriku. Takze ten seminar realne potrebuje dieta, nie ja 🙂
Ja by som bola uplne v pohode za taky seminar, ze ako prezit dni s dietatom v pokoji a bez kriku. Ale aby to bolo pre deti. Bez rodicov. Lebo ja to prezit viem, ja sa spravam normalne a nebyt toho, ze dieta neposlucha, su nase dni pokojne a bez kriku. Takze ten seminar realne potrebuje dieta, nie ja 🙂
@diewcatqoo Ďakujem, toto ma úprimne pobavilo — a zároveň úplne chápem, čo tým myslíte! Mnoho rodičov to cíti rovnako: „Ja by som bola pokojná, keby to dieťa spolupracovalo.“
Práve preto sa na webinári chceme pozrieť nie na to, ako „napraviť“ deti, ale ako pochopiť, čo sa v nich deje, keď neposlúchajú – a čo s tým môžeme urobiť, aby sa situácia nezmenila na boj.
Môžem sa opýtať – keby ste si mohli vybrať, čo by ste chceli, aby sa dieťa naučilo alebo pochopilo, aby boli vaše dni pokojnejšie? (napr. rešpektovať hranice, zahrať sa chvíľu samo, vedieť sa upokojiť...)
@buduciotec za mna zbytocne tahanie penazi z mamiciek . Kazde dieta je ine aj matka .
@anonym_d98f39 Máte pravdu. Veľa podobných projektov sklamalo rodičov práve preto, že sľubovali zázraky a potom nepriniesli reálnu hodnotu.
My sa na to pozeráme trochu inak – chceme mamičkám ušetriť čas a energiu tým, že majú všetky hry, aktivity a podnety na jednom mieste.
Ale úplne súhlasím, že každé dieťa aj mama sú iní – preto sa vždy snažíme, aby si každá rodina mohla veci prispôsobiť podľa seba.
Môžem sa spýtať – čo by ste od podobných projektov očakávali, aby ste mali pocit, že to nie je len ťahanie peňazí, ale skutočná pomoc?
@buduciotec popravde by som nešla na webinar k niekomu, kto si úvodný text napíše cez ai 😊
@anonym_4d20a9 Úplne chápem, že AI dnes v ľuďoch vyvoláva zmiešané pocity – aj ja vnímam, že niektoré texty pôsobia neosobne.
V našom prípade však texty vždy vznikajú z mojich vlastných skúseností – AI používam len ako pomocníka na formuláciu myšlienok, gramatiky - nie na ich tvorbu.
@diewcatqoo Ďakujem, toto ma úprimne pobavilo — a zároveň úplne chápem, čo tým myslíte! Mnoho rodičov to cíti rovnako: „Ja by som bola pokojná, keby to dieťa spolupracovalo.“
Práve preto sa na webinári chceme pozrieť nie na to, ako „napraviť“ deti, ale ako pochopiť, čo sa v nich deje, keď neposlúchajú – a čo s tým môžeme urobiť, aby sa situácia nezmenila na boj.
Môžem sa opýtať – keby ste si mohli vybrať, čo by ste chceli, aby sa dieťa naučilo alebo pochopilo, aby boli vaše dni pokojnejšie? (napr. rešpektovať hranice, zahrať sa chvíľu samo, vedieť sa upokojiť...)
@buduciotec ale ved ja som len zartovala 🙂
@anonym_4d20a9 ja mam pocit, ze nielen uvodny prispevok,, ale vacsina odpovedi je cez filter AI
@anonym_4d20a9 ja mam pocit, ze nielen uvodny prispevok,, ale vacsina odpovedi je cez filter AI
@midka Nebojte sa nie všetko je AI. A žiadny filter nepoužívame. A prečo si myslíte, že je to cez AI? 🙂
Varenie, pecenie. Sitie.
Fukanie dude na bicykli, montovanie kolobezky. Sadenie v zahrade
Kto ste "vy"? Pišeš v množnom čísle, tak napíš niečo o vás. Kto ste, aké vzdelanie a prax máte.
@midka Nebojte sa nie všetko je AI. A žiadny filter nepoužívame. A prečo si myslíte, že je to cez AI? 🙂
@buduciotec lebo to tak pôsobí ako cez ai filter. Odpovede na štýl "stále ti dám za pravdu a nikoho neurazim", ďalej také vatovité odpovede, že síce je to dlhé ale nič podstatné a hlavne pomlčky, emotikony, odseky, príklady, zátvorky všetko je to znak ai. Nevravím, že v tom niesu vaše myšlienky, ale každý kto aspoň trošku využíva ai, tak hneď príde na to, že je to vygenerovaný text.
@buduciotec absolutne nie
@buduciotec lebo to tak pôsobí ako cez ai filter. Odpovede na štýl "stále ti dám za pravdu a nikoho neurazim", ďalej také vatovité odpovede, že síce je to dlhé ale nič podstatné a hlavne pomlčky, emotikony, odseky, príklady, zátvorky všetko je to znak ai. Nevravím, že v tom niesu vaše myšlienky, ale každý kto aspoň trošku využíva ai, tak hneď príde na to, že je to vygenerovaný text.
@anonym_4d20a9 Aha to chápem. Takže, keď to poznáte, takto podrobne, tak to používate aj vy potom, keď to takto super ovládaťe. Ja vychádzam z mojich copywriterských skúseností, kde viac ako 10 rokov píšem články, blogy, posty a podobne. Takže buď ja kopírujem alebo AI kopíruje copywriterov. 🙂
Zase som človek, ktorý berie do úvahy, že aj druhá strana môže mať pravdu - svoju pravdu. 🙂
@buduciotec mne by sa páčilo vidieť nejaký webinár s návodom ako si aspoň trochu oddýchnuť a načerpať aj pri malých deťoch aby človek nevyhorel.
Môj muž pracuje na smeny a času pre mňa ostáva minimum. Veľmi by som sa chcela nejak naučiť napĺňať svoje základné potreby aj počas dňa s deťmi, lebo inak na mňa čas nikdy neostáva.

@buduciotec nie