icon

Ako reagovať na vety o podobe dieťaťa?

5. apr 2024

Dobry den, ako odpovedat na vetu, - vase dietatko je cela vy. Ci sa len usmiat? A tiez ako odpovedat na vetu, vase dietatko je cely tato. Velmi poprosim iba mi poradte ako na tieto 2 vety reagovat, a neurazajte ma ako tu je zvykom za pomaly kazdu otazku urazat.

Strana
z2
moonlight1210
5. apr 2024

Kedze deti nam priroda a genetika "podelila", co sa vzhladu tyka vcelku vyrazne, tak ked je to na mna, poviem ze veru, je to cela nasa rodina. Ked hovoria, ze sa podoba na mm, ta sa vzdy smejem, ze veru ten by ich nezaprel, ani kedy velmi chcel.

masinka
5. apr 2024

ja som zvykla odpovedat ze ano, robili sme ho cez kopirak

sense
5. apr 2024

Doteraz som počúvala celá táto, ten by ju nezaprel, teraz počúvam celá mama v mladšom vydaní. Nereaguje žiadno, max áno? Ani som si nevšimla a inak viac nereagujem

vroni
5. apr 2024

No, moje dieťa je celá moja svokra. Vzhľadom aj povahou. Minule sa nejaká babička u svokry na dedine prezehnala, keď okolo nej puberta prešla (svokra pred 9 rokmi zomrela). Ešte šťastie, že moja svokra bola super ženská. Inak na podobné prupovidky odpovedám "veď je moja/jeho" . Ale sa bežne dozvedám, ako sa na mňa podobajú chlapovi chalani, s ktorými biologicky nemám spoločne vôbec nič, takže ani podobne reči dáko vážne neberiem..

gladys_07
5. apr 2024

“Cela mama” - “no chudak chlapec”
“Cely oco” - “a tak kym sa mu horsie nestalo”
“Nejako sa na vas ani na jedneho nepodoba” - “ja neviem cie dieta som to zobrala z porodnice”

Ale je to podla mna bezna konverzacna veta, asi ako “ako sa mas?”
Zisiel by sa kontext, kto sa ta pyta, ci ta to obtazuje, alebo len nevies ako reagovat…

mimikarol
5. apr 2024

Celá mama - ďakujem
Celý otec - že? Tiež si myslím

oli18
5. apr 2024

Autorka, bez urazky, ved nemusis odpovedat 🙉

danielittar
5. apr 2024

Na moju malu kazdy vravi, ze je kompletne cela po tatovi. Ja na to ze vieme, uz len cakame, kedy pipil dorastie 😀 alebo ze vieme, po mne ma iba to, ze je dievca

danica2711
5. apr 2024

keď si hrdá, tak to povedz tým dotieravým ľuďom a máš životný problém vyriešený. To je ako keby si sa pýtala, ako máš odpovedať, keď sa ťa niekto spýta "ako sa máš?"

matkahelka
5. apr 2024

my sme si s muzom dcery podelili. starsia je cela jeho kopia, mladsia moja kopia. a ludia to presne tak aj konstatuju. ja vzdy poviem "dakujem, viem".

zuzitko74
5. apr 2024

Ja som zvykla hovoriť, že ich máme naklonovaných. Alebo keď niekto skonštatoval, že je dieťa celý manžel, tak som vravela: ,,áno, on je ako živý test otcovstva".

greywolf
6. apr 2024

Preco by si mala na to odpoved? Je to konstatovanie nie otazka.

saxana000
6. apr 2024

Ano mate pravdu dala.som si spravit klon..
Ale je to take otazne hlavne pri babetkach v nasej dcere vidi muzova rodina jeho ked bol maly a ta moja zase mna. Su obdobia kedy je viac na neho potom.zas dva roky viac na mna a stale sa meni

senta_sofia
7. apr 2024

Odpovedam tak, ze kazdy podvedome hlada nieco ine… moji znami hladaju v detoch mna, manzelovi jeho. Spolocni to uz vidia inak. A mne to uplne jedno, na koho sa podobaju, vieme, ze su nase.

Strana
z2