Ako s dvoma deťmi?
Dobrý deň, chcem sa len vyrozprávať a mozno poradiť sa, mam dve detí, dievčatá., jedna čoskoro uz 3r - zlatíčko, teraz ma asi vzdor akurát ink bola od narodenia tiché a zlaté dieťa, ani sme nevedeli ze ju mame zozaciatku. Teraz pribudlo uz 1 mesačne dievčatko. Trosku opak, plače od narodenia, koliky nema, narodila s v 39tt spontanne,zato prvá bola vyvolavana v 42tt a nechcelo sa jej aj tak 😀 či môže byť rozdiel aj v tom.. ja uz bývam zúfalá, babatko nam plače vzdy ked sa zobudí, napapa sa ,prebalim a chcw hned buvať ďalej (celý deň takto) uz ma chvíle kedy pozerá potichu a je kľudná na zachvilu uz sa mračí a začne plakať,uspavanie trvá dlhooo, ked sa podarí, zachvilu je hore zas a zas kolobeh, dokým zaspí... Nemam vôbec cas venovať sa druhej keď to takto je. Je to normálne ze sa takto bábätká nevedia utíšiť a stále plaču? Fakt pri prvej som to nezažila tak neviem porovnať. Je táto druhá jednoducho len náročnejšia ? Da sa nejak pomôcť? Ideme kúpiť fitloptu ..na uspavanie. V kočíku nechce spať ,iba na rukách.. prechádzky môžeme absolvovať k jedine ze malu doma uspim a tak ju preložím do kocara .inak keď sa vonku zobudí rak rev az domov.. na ciciku jje najlepšie , tam sa ukľudní no nemôžem ju mat cely den tak. Satkovanie tiež pomáha niekedy,ale zase potrebujem sa aj umyť a porobiť rak ju nemôžem vláčiť na sebe celý deň.
U nás to bolo to isté,žiaľ neprešlo to. Ja som musela staršie dieťa dať do škôlky. Ináč by som sa zbláznila a starší tiež nezvládal že naňho nebol čas.
@ludinka no to ma nepotešilo, škôlku som neriešila tento rok skrz koronu a plus choroby ze by nosila k bábätku. A celkovo , Chcela som si užiť obe spolu aby si zvykli na seba.
Ja sa trápim najmä z toho, seoje druhé tehotenstvo bolo také nevesele,boli rodinné problémy, často som plakala, bola nervózna, hnevala sa., smutná.. ci to mohlo zanechať stopy na malej? 😔 Mám výčitky z toho
To su obdobia, deti spia rozne, meni sa im rezim. Nerob si vycitky, ze za to mozes ty, lebo si mala zle obdobie. Mozno by to bolo to iste, nevies, neovplyvnis. Hlavne treba byt teraz v klude. Deti to vycitia a podla toho sa chovaju. Kym dieta spi, treba sa venovat starsej. Je to tazke, jasne,ze starsie je trosku odstrcene,lebo je samostatnejsie a male potrebuje viac opatery. Drzim palce aby sa to dalo do poriadku co najskor.
Skusala si aj biely sum na youtube to je, pripadne nejake uspavanky baby lullaby je ich kopec tiez pri uspavani, prip.vselijake meditacne melodie na ukludnenie, pri uspavani..prip jej skus aj ty zaspievat daku, dudlik ma ? Viem, ze nasa dcera aj metal pocuvala, prip. vysavac, to ju uspavalo, oni v tom brusku maju nie ticho tam su rozne sumy, preto by som skusila tou cestou. 3 rocna do skolky uz chodi, necakaj..bo mas malinke, musis sa venovat jemu a muz nech sa viac teraz stara o 3 rocne. Tak sme to my riesili.
Nesatkovala by som, ale skúsila nosič. Rishino napr majú od narodenia. Nie samozrejme celý deň, ale keď si s druhou. Ja mam dvojičky, bez dvojitého nosica a doma hojdačky by ma porazilo. Takto sa staršej venujem naplno vonku a 90% doma. Ma 2,5r teraz.
Nie nemoze to byt z toho, aj ja som mala problemy cez druhe tehotenstvo a dcerka nic, lepsie nez syn, ten mal zase reflux atd.
Moja prva dcera bola presne ako tvoja druha 😁🤦♀️ plac, nekonecne uspavanie (s tym je problem doteraz a to uz ma 2,5r) a akurat cakame druhe takze verim ze to druhe bude ako tvoje prve 😁🙈 mne velmi pomohla satka. Tam sa vedela vzdy ukludnit aj zaspat. Tie hrizne place prestaki okolo 3m. Babatko si prve 3m zvyka na zivot mimo bruska a potrebuje velmi citit svoju maminku (niektore deti viac ako ostatne) takze ja verim ze je to len obdobie a coskoro bude lepsie 🙂 drzim palce 💪🍀❤️
Mám 4rocnu a 1a pól vôbec to u dcéry neprešlo keď chodí do škôlky tak je taká spokojnejšia obaja si vyžadujú veľa pozornosti a nedarí sa mi to skĺbiť aby som sa obom venovala maly skôr je taký lezec stále na linke na stole skáče na posteli tak musím dávať pozor a dcera je z toho nešťastná že len za ním behám je ti o hubu už veru mne jenpotom ľúto že sa nevenujem riadne ani jednému 😔ale zasa začne škôlka bude lepšie
Su deti a deti, niektore v pohode, niektore vela placu. U nas naopak...prvy bol narocny, druhy spachtos. Aj u nas pomahala manduca. Ja som mala podozrenie ci nema tichy reflux. Tiez bol najradsej na prsniku, ciste psycho. Casom u nas lepsie, len maaalo spal cez den, tie klasicke pol hodky. Ale okolo roka uz zlate dieta, ze som chcela dalsie 🤣🤣🤣
Veď píšeš, že plače napapa sa a spí ďalej...ja by som loptu nekupovala a nehupala sa.Naco mesačné bábätko uspavas?keď nie je hladná, nemá tichý reflux, neboli bruško tak utíšiť, popestovat, prihovárať sa...nemá cumlík?mojej to veľmi pomohlo a kojila som vyše 2r.Babatka plaču nič si nevyčítaj...moja práveže stále spala asi si len zvyknúť, že je iná ako prvorodena
Ja som neuspavala na rukách, ale ležala vedľa nej, držala ju, či kočík a hojdat, ale chápem, že človek spraví čokoľvek nech neplače.Ale nechcela som, aby si zvykla, že sa zaspavs na rukách, lopte to si potom otrok dieťaťa.Vacsinou zaspala rovno pri kojeni
Každé dieťa je iné.. My mame tretie bábätko, teda už skôr batoliatko 14 mesačne a von sa prakticky nedostaneme vôbec. 20 minút vydrží v kočíku a rev.. Skúsili sme korytko, klasický sed a všetko nanič. Chodiť tak aby šiel za ručičku po svojich ešte nevie, nosiť ho nevládzem so svojimi 50 kilami 😁 teda von chodíme v podstate len keď môže ísť s nami muž ktorý ho polku prechádzky nosí. Doma musím byť nonstop pri ňom keďže nemáme byt ideálne zariadený tak aby mohol byť coilen chvíľku bez dozoru, na starších čas mam minimálny a to mam najstaršieho ZTP. Celkom slušná psychiatria u nás 😆 ešte aj keď spi musím byť pri nom lebo každú chvíľu kontroluje či som pri ňom a ak nie je po spánku 🤪 pri tých 2 starších dokopy som nebola taká vyčerpaná ako som teraz 🤪 už len dúfam že malý čím skôr začne stabilne chodiť nech sa aspoň konečne von normálne dostaneme lebo nás už chytá všetkých doma ponorka 😄
@luccija nie že spi ďalej, ale že chce.. zmoli si oči, a je unavená.. sama nezaspi, musim ju jednoducho uspávat. 😔
@tianna na jednej strane mi je ľúto že to takto máte, na druhéj mi odľahlo ze v tom niesom sama čo chodí minimálne von s detmi.. mala som výčitky ze mala je malo vonku 😀
Poteším ťa aj nepoteším - moja mala extremne koliky, plakala nonstop , keď sme to ako tak ustali začali rasť zuby 😀 nevydržala sedieť ani v kočíku, stále rev, v noci stále hore...trvalo to cca do 1,5 roka a potom už neviem, nespomínam si ani kedy a ako sa to napravilo a zrazu bola užasná a stále je, rozumná, všetko si dá vysvetliť, na všetko sa na nu možem spolahnuť, lepšiu dceru som si nemohla priať 🙂
Cumlík nechce, iba cicik.. no niekedy uz aj na nom nervaci. Cim viac sa nedarí uspať tym horšie potom a potom uz ju nechám damu lebo nezvládam ten plač, to reve az je bordova, tak zas čičikam az ju nakoniec vypne. Najhoršie je večerný spánok, to vieme dlhoo uspávat, ale ked zaspí uz tak spi krásne,budi sa iba na kojenie a spi ďalej. Do 6-7 mam klud, takže sa aspoň vyspím
Poteším ťa, prejde to 😉
@sarinka2012 verim ze babo s kolikami je level 1000... Ja by som asi skočila z okna uz. 😀
😁 ja som na tom rovnako, je mi ľúto keď to má niekto podobne, ale som aj rada že v tom nie sme sami 😄
Nasa mala bola hrozne urevane bábätko, tiez mavala koliky, no katastrofa prve mesiace. Uz má tri roky, no neviem si predstaviť mat teraz druhe, keby malo byt take iste a venuj sa aj starsej
Je to len obdobie, mam 2r.rozdiel a mladsia velmi vela plakavala. Ja som ju ale mavala v nosici aj a tak som sa hravala so starsim ci upratovala. Aj nosic von, ked zaspinkala, sla.do kocika. Asi 3-3,5 m.to trvalo, potom bolo uz dobre. Mne aj chodila dost aj mama, lebo starsi je dost zive dieta ( doteraz 😁). Ale boli dni co hodiny, kedy som bola sama a plus, ak mama bola s malym, malunsom mala ja, takze prip.upratovanie s nou bolo takto. Aj nakup, ona v nosici, kocik predo mnou a tak. Zoparkrat ma kvoli revu ludia aj pustili dopredu s kocikom v obchode 😅.
Prejde to, ani sa nenazdas. Len vyuzivaj tu satku, tak sa da pekne hrat aj so starsou.
Ja by som práveže chodila von, čerstvý vzduch je čerstvý vzduch,ale nie s kočíkom, keď to nechce. Respektíve, keď jej začne v ňom byť zle, prehodis do nosiča. Plakať by som nenechala. Moje prvé dieťa 6 mesiacov som ju nemohla prakticky položiť ani raz, lebo by plakala. Zvládli sme to a postupne to bolo lepšie a lepšie, až od 3 rokov prakticky je moja pomocnícka a život s ňou je ľahší než bez nej. Zato druhý bol ako bábo jednoduchy a v jeho 2,5 rokoch mám pocit, že je náročnejší než predtým. Takže z dlhodobého hľadiska sa možno môžeš tešiť
Ahoj, ja si nemyslím, že Tvoja malá chce potom, ako sa zobudí, napapá a prebalí, zase spať. Veď aj píšeš, že ju potom dlho uspávaš. Neuspávaj ju, len sa tým vynerváčiš, lebo ona je evidentne vyspatá (lebo ak aj zaspí, tak spí krátko). Nechaj ju nejaký čas hore. Len teda, ak ona celý ten čas trávi plačom, tak to už neviem, čo by som poradila. Držím palce, nech je to len obdobie, ktoré rýchlo pominie.
Och, píšeš o mojom synovi. On teda nechcel byť ani v šatke alebo nosiči, len na prse alebo plakal. Tak sme prvé dva mesiace prežili s dieťaťom na prse, všetko som robila jednou rukou 🤷 tiež som myslela, že sa nedá, no muselo sa dať, ina možnosť nebola. Teraz má skoro 4 mesiace, uspavanie stále strašne dlhé, spánky krátke, už občas vezme na milosť kočík a občas nosič, ale stále je najradšej na rukách aj vonku. Akurát už má dlhšie fázy bdenia, kedy je spokojný, takže sa to výrazne zlepšilo. Ja som stále nenašla recept na neho, ty možno nájdeš, ale ak nie, tak to proste len preži, deň po dni, ono sa to začne postupne zlepšovať 🙏
@h2 Vieš čo, môj tiež chcel stále spať, ale nevedel ako a ja som mu nevedela pomôcť, tak nie a nie zaspať, ale od únavy plakal. A čím unavenejsi bol, tým horšie uspavanie a kratší spanok. Keď sa raz za čas podaril dlhší spánok, zmena bola očividná, na chvíľu bol ako vymenený.
Hojdačka?
Skús ešte kúpiť hojdatko, mne to baby vždy upokojilo. A asi je aj viac kontaktná, ze potrebuje cítiť mamu. Škoda, ze si neriešila škôlku, to si urobila dosť veľkú chybu, lebo je jastné, ze na staršie už nebude toľko času pri malom bábätku. Kamoska takto mala dve doma a mladšiemu nemala čas sa venovať tak ako sa kedysi venovala staršiemu, dosť ho nechávala samého štvornozit po dome a nech si žije vlastným životom a neskôr bol veľký problém s rečou, nedokázal sa jej rozhovorit.

Baby povedzte ze to je len obdobie a ze to čoskoro prejde, uz ma ide klepnúť z toho večného uspavania.