Ako sa vyrovnať s rozhodnutím nemať tretie dieťa?
Ahojte,
ako sa vyrovnať s tým, že tretie dieťatko už nebude ?
Ja to nejak neviem prekusnúť. ťaží ma to.. že to už nenažijem..
Miesto by bolo, aj financie, ale manžel sa obáva že to nebudeme zvládať časovo - voziť do školy škôlky, na krúžky, atď.. a vidí ma veľakrát unavenú - áno som, ale to asi každá mama má horšie aj lepšie dni...
Nie je to 100% rozhodnuté, ešte sa o tom veľa rozprávame, ale nechcem ho do toho tlačiť....
Sem sa pridam, prezivam nieco podobne…akurat u nas je hlavny dovod, ze manzel sa uz citi stary na dalsie dieta
Tiež som chcela tretie, lenže okrem manžela mi to tak trochu neumožňuje ani zdravotný stav. No ja som si začala všímať tie menšie deti okolo nás a nejak ma to prešlo, lebo pri spomienkovom optimizme som zabudla na to zlé 😅. Zamerala som sa viac na seba a na šport, užívam si, že synovia sú väčší a máme viac času aj na randíčka, víkendové wellnessy atd 🙂. Veľmi mi pomohlo odkloniť moju myseľ na iné veci.
Správne, netlač ho do toho. Je to skúška pre vzťah a podľa mňa len silní jedinci obstoja. Mám 3 a manžel chcel viac ako ja tretie... Nakoniec bolo náhodou po 8 rokoch. Je zlatá, bystrá, učenlivá, ale výchova dá poriadne zabrať... Mne by boli stačili ak dve. Nie každý sa na to cíti.
a je naozaj take nevyhnutne mat v dnesnej dobe 3 deti, ked uz s dvomi nevladzes? nemyslim to v zlom, manzel asi vidi, ze "vsetko" je na tebe, ked je on v praci....
Môj muz tiež nechcel, nakoniec zauradovala náhoda. Za mňa to bolo najkludnejsie tehotenstvo aj materstvo, s každým ďalším dieťatom to bolo ľahšie, už neriešis somariny ako pri prvom. Chlapci už boli väčší, najstarší mal 10 rokov, pomáhal mi, obaja sestru zbožňujú a veľa sa jej venujú. Aj manžel si to už dnes nevie vynachváliť. Všetko sa dá zvládnuť, ak su samozrejme podmienky pre dieťa.
Nebude tak nebude naco tlacis na pilu na co sa zaoberas vecami ktore ani niesu a ani nebudu, venuj sa sebe muzovi a detom a nie nejakej bludnej predstave v tvojej hlave
Ja som sa dokonca rozhodla mat jedno dieta a nelutujem

Najst si pozitiva a byt vdacna z toho co uz mas, plne sa tomu venovat, popripade najst si nejake srdcove hobby