icon

Ako sa vzdelávať počas materskej dovolenky?

27. apr 2025

Ahojte. Mamy, ktoré ste mali pred tehotenstvom kariéru, čo ste robili, aby ste cítili, že počas materskej nestagnujete čo sa týkalo myslenia? Snáď sa tu nájde niekto, kto ma pochopí, chýba mi pracovať ,,hlavou", všetko sa zúžilo len na starostlivosť o dieťa a debaty o dieťati a keďže som pred materskou doslova žila prácou a stále sa učila niečo nové, tak mi to je dosť také seknutie materská a chýba mi to skrátka... Čítavam si aj o starostlivosti o dieťa samozrejme, ale myslím niečo mimo toho, aby som sa znova cítila ako ja... Skúšali ste nejaké vzdelávacie videá alebo niečo ak ste mali čas? Snáď ma tu neukameňujete za túto tému, hádam ste to tak mali viaceré.....

michaelam2
27. apr 2025

Ja sa snazim podcasty (ekonomicke, politicke atd) a mam v plane ked uz teraz bude vonku pekne a mala bude spat vonku tak vezmem so sebou ucebnicu cudzieho jazyka a zacnem zas oprasovat jazyk co som kedysi dost dobre ovladala. Taky je plan, ci vyjde to neviem 😂

black_wolf
27. apr 2025

Isla som po par mesiacoch naspat na skrateny uvazok :D ucenie doma cez matersku bol len zbozny sen, minimalne ja osobne som sa nedokazala ucit nic mimo starostlivosti o dieta a cim je starsi, tym menej spi a viac aktivit/pozornosti potrebuje, teraz by som nemala cas absolutne na nic..

katica06
27. apr 2025

Aké staré máš dieťa?
Už pred md som si.vola.vedomá.toho,že kebyže sedím doma.3 roky,.tak kvôli neustáleeciacej sa legislatíve.budú moje.vedomosti zastaralé. Tak som už mesiac po pôrode sedela za Pc(namiesto mojej mamy)a pracovala aspoň hodinu za týždeň aby mi mozgove závity nezhrdzaveli. A potom postupne viac a viac. Potom máme takú skupiny kde sa riešia problémy z bežnej praxi, čo som si často čítala. Po roku a pol som pracovala už na full tíme.

lauriik
27. apr 2025

Ja som vela podcasty pocuvala (popri kocikovani). Aby som sa netocila len v temach okolo deti ale bola som schopna sa vyjadrit aj k niecomu inemu. Chodila som na kurz anglictiny. A teraz ma caka moja tretia materska a chystam sa na rekvalifikacny kurz.

milanemila
27. apr 2025

Vela citam (nie o starostlivosti o dieta 🙈) aj odbornu literaturu v oblasti v kt pracujem aj v cudzom jazyku…bola som v prahe aj na tyzdennim skoleni v oblasti, kt zasahuje do mojej prace a vie ma posunut dalej…inak nic specialne ale ano na oboch materskych mam pocit akoby mi zlenivel mozog, resp funguje inak a ked sa chcem vratit k tym analyticko/logickym veciam, tak ma to niekedy az boli 🙈😂 ale po prvej materskej ked som nastupila do prace, tak do 3m som to uz zas bola ta povodna ja :D

veronikah96
27. apr 2025

Keď kočíkujem sama ,tak podcasty. Malá pekne spí,takže pred spaním beriem do ruky ešte knihu. A keďže som pred dieťaťom vždy bola dosť akčný typ, ostalo mi to aj teraz a cez denne spánky malej si dávam takú polhoďku-45min lekcií taliančiny na duolingu, povedala som si,že už keď som doma, prečo nie :D úprimne mne by asi preplo, keby som už hľadala len informácie/knihy a pod. len čo sa týka materstva. U mňa to chce aj vypnúť a prestaviť hlavu na bežné veci a činnosti čo som robila aj predným a sama na sebe vidím, že mi to pomáha byť v pohode a nemať pocit, že idem v jednej rutine dookola 🙂

autor
27. apr 2025

Ďakujem 👍 dieťa má 3mesiace, plánujem sa vrátiť do práce keď bude mať rok, aspoň na čiastočný úväzok, ale teda som nečakala, že až takto veľmi mi bude chýbať práca už teraz, a presne taký pocit, že mi mozog lenivie, a to som neni ani tak dlho doma 🙄

autor
27. apr 2025

Podcasty skúsim dnes rovno pri kočíkovani

taktotedanie
28. apr 2025

Snazim sa ostat v obore v ktorom pracujem, cize citam clanky a podcasty v danej oblasti ale je to tazke no 😂

milanemila
28. apr 2025

Inac je to tak, ze tie prve mesiace ak ti doetatko dobre spi a je zdrave, tak su lahoda pohoda a clpvek ma naozaj vela volneho casu, potom neskor ked uz bude male potrebovat viac tvojej pozornosti, tak budes viac vytazena 🙂