icon

Ako sa zmenili po deťoch vaše požiadavky na ideál muža?

25. aug 2023

Ahojte, nedávno tu bola diskusia, kde slečna požadovala od partnera VŠ a strašný lynč sa na ňu začal. Ja som ju aj chápala, tiež som toto mala ako jedno z kritérií, aj preto, lebo u mojich rodičov to robilo zle - otec inteligentný a rozhľadený človek, ale mal zo svojho nižšieho vzdelania komplex. Teraz ale mám rodinu, klasický život s malými deťmi a tak rozmýšľam akým vývojom som rokmi a príchodom detí prešla. Napíšem úprimne, že môj výber manžela nebol zlý, ľudsky a záujmami si rozumieme, ale celkovo to až taká sláva nie je. V práci je 10 hodín denne, rozumiem, že to aj remeselník, ale ten môj tam 10 hodín sedí, čo je všetko iné, len nie zdravé. Večer príde psychicky vyčerpaný, keď uložím deti, tak ho vždy "bolí hlava". Keď odloží mobil, tak namiesto ženy vezme do rúk knihu. Tiež som nadšená čitateľka, ale aj iné sa mi vo dvojici žiada. Kedysi ako bezdetní každú chvíľu divadlo, klubové kino, hipsterčiny, no čo z toho, keď deti nám nemá kto strážiť a doma ho ani tie filmy nebavia, čo je jasné, keď 10 h pozerá do monitoru. V dome nie je ľavý, nábytok zloží, spolu sme vymaľovali, ale tam to asi končí. V rámci tej spomínanej diskusie mi napadlo či by mi aj nebolo lepšie s chlapom, čo sa cez deň rozhýbe, aj manuálne zručný je a večer má chuť na sex 🙂 viem, že toto nie je rovnica, prosím berte s nadhľadom, no mám pocit, že tá nechuť u mužov často súvisí práve so sedavým zamestnaním a PC, produkuje sa vraj menej testosterónu. Čiže mne sa asi rokmi kritériá zmenili alebo aspoň "rozkolísali".

Strana
z2
fallon1
Odpoveď bola odstránená
simik22
25. aug 2023

@fallon1 vidno ... Že ste jednoduchi ;) čítaj poriadne

fallon1
Odpoveď bola odstránená
simik22
25. aug 2023

@fallon1 ja nie som autorka príspevku, ja len reagujem na to , že napísala , že aj remeselník je 10 hodín v robote. Nie že jej manžel je remeselník ;)

fallon1
Odpoveď bola odstránená
sense
25. aug 2023

Mam partnera ktorý nepozerá celý deň do monitoru, ale ani nie je remeselník, ma v podstate sedavu prácu a náročnú na psychiku. A teda nemám pocit žeby mal menej testosterónu. Ale teda pokiaľ by nemusel tak doma neobsedi. Ale teda možno po 10-20rokoch vzťahu bude mať tiež radšej knihu ako ženu
Ak nemá kto po strážiť deti z rodiny tak treba nájsť babysiterku. A síce je pekne byt rodičom ale dôležité je ostať aj partnerom

autor
25. aug 2023

@fallon1 to si zle prečítal, píšem, že môj je ten intelektuál, ktorý celý deň sedí pri PC 🙂 a že aj ten manuálne pracujúci môže byť dlhé hodiny v práci, ale asi je to možno lepšie, keďže sa tam aspoň rozhýbe 🙂 pravdaže som s mojím mužom viackrát preberala, čo by sme mohli v našom spolužití zmeniť. Ale to je jedno, nechcela som konkrétne riešiť moje manželstvo, to bol len príklad, že ja som asi rokmi zmenila niektoré náhľady.

fallon1
Odpoveď bola odstránená
doriiis
25. aug 2023

Možno ta nechuť u niektorých mužov súvisí skôr s ich nevdacnymi,ufnukanymi ženami.
Autorka....aj ty pracuješ 10 hodín? Že tak strašne vieš,aké to je?

autor
25. aug 2023

@sense čiže by si vyberala podľa rovnakých kritérií aj dnes? To je to čo ma zaujíma, len podiskutovať o tom ako a či sa meníme, nechcem sa konkrétne zamerať na moje manželstvo, to bol len príklad.

autor
25. aug 2023

@doriiis pred deťmi som pracovala aj viac a vždy chuť bola. Teraz už menej, lebo dvojkariérové manželstvo sme nezvládli, moje ambície ustúpili. Ale toto ozaj nebola otázka. Ty by si po rokoch vyberala rovnako alebo sa niečo zmenilo?

autor
25. aug 2023

@fallon1 ako to myslíš? Píšem o sebe, lebo som zadávateľka otázky, ale určite aj môj muž kadečo vidí inak 🙂

hederamonstera
25. aug 2023

Ja som sa napr zmenila tak, ze kedysi som plakala, ze som sama a teraz by som to obcas prijala😁 uzila by som si zivot osamote, takto mam pocit, ze som uz len niekoho sluzka v domacnosti😞
Lenze clovek vzdy chce to co nema, ako aj ty. Naucila som si vazit co mam a uzivat si to, samozrejme, ze obcas pridu myslienky “co by bolo keby”, ale celkovo som spokojna

fallon1
Odpoveď bola odstránená
doriiis
25. aug 2023

@autor......podľa mňa tento tvoj pohľad je divný.Akoze teraz,keď máš deti by si si svojho muža nevybrala za partnera? Samozrejme,ľudia sa menia,priority sa menia....ale láska nie je o tom,že ja chcem takto a keď to nemám tak ľutujem,že som ťa stretla.To nie je láska.
My sme si s mužom preskákali aj 3 ročné odlúčenie,ale vždy sme sa k sebe vracali a vrátili.Nie,nevybrala by som si inak.Pretoze tak ako aj tvoj muž,si sa zmenila aj ty.A možno miesto neustáleho pindania,prečo není taký ako predtým,by si sa mohla zamyslieť či aj ty nie si iná ( možno tiež trošku horšia) ako si bola predtym

autor
25. aug 2023

@hederamonstera áno, presne toto som mala na mysli :D svojho ľúbim, ale občas asi mnohým napadne "čo by bolo..."

doriiis
25. aug 2023

@autor....čo by bolo,keby si si nevybrala svojho muža? Nemala by si tie deti a také deti aké máš a nemala by si taký život.Vola sa to motýli efekt

autor
25. aug 2023

@doriiis ale vidíš, sama píšeš, že aj odlúčení ste boli. Takže asi si v istej fáze nejaké pochybnosti mala. Len to dobre dopadlo, čo je super.

autor
25. aug 2023

@doriiis máš pravdu, keď vidím svoje deti, tak mi napadne, že nesmiem pochybovať, lebo oni konkrétne by tu neboli (hoci by možno boli iné, ale to si ani predstaviť neviem a nechcem). No nechcem tu riešiť takéto vážne veci, skôr sa zamyslieť tak všeobecne ako plynie čas a my sa meníme.

fallon1
Odpoveď bola odstránená
ckocka
25. aug 2023

Odpoveď pravdepodobne bude záležať od toho nakolko je žena v manželstve spokojná.

reanda
25. aug 2023

tak partnera si mas 'vybrat', pretoze ho lubis a nie podla nejakych kriterii.. najhorsie, ked vyberas podla toho, co by si nechcela, ako napr. ze tvoj otec bol nespokojny bez vs, tak ty chces muza s vs, lebo to ma akoze zabezpecit, ze on nespokojny nebude.. zivot nefunguje podla takejto jednoduchej logiky.. ak sa s niekym vzajomne lubime, vazime si jeden druheho, pozname sa, aki sme a chapeme sa, tak vieme neskor riesit aj situacie, ked sa nieco zmeni, niekto napr. zmeni pohlad na zivot, alebo kriteria toho, co ho robi spokojnym.. a riesime to s laskou.. ked si niekoho vyberies len ako tovar v obchode, tak ked ti prestane sluzit, mozes len vymenit, insie s tym nevies urobit

lauriik
25. aug 2023

Ja som si vybrala mojho muza lebo bol vtipny, pozorny, pracovity, vzdy vedel zarobit peniaze a nalezite si ich aj uzit. Dalej preto, ze mame podobne zaujmy, podobne nazory, podobne hodnoty. Toto sa nezmenilo ani po prichode deti a ja som strasne rada, ze som si ho vybrala. Nikdy nerozmyslam, co by bolo keby.
Keby som si druhy krat mala vybrat tak idem do toho znova 😉

diewcatqoo
25. aug 2023

Neviem, ci prave po detoch.. asi skor vekom pribudlo jedno kriterium: vediet spolocne frflat alebo aspon suhlasne pritakavat na frflanie toho druheho 🙂

milanemila
25. aug 2023

Ja by som si svojho muza vybrala znovu a odkedy mame deti a vidim ako sa o ne stara, tak v mojich ociach iba stupol. Jasne nic nie je dokonale a ani ja nie som dokonala, aby som vyzadovala dokonalost od partnera.
Jedna z veci, kt ma na muzovi pritahuje je aj intelekt, takze aj ked to mozno vyznie blbo, ale nezakladala by som si rodinu s niekym s ucnovkou, lebo zial neviem si predstavit ake by sme mali spolocne temy a ako by sme uzivili deti, keby som mala vacsinu rodinnej kasy tahat iba ja.

kusoribbu
Odpoveď bola odstránená
sense
25. aug 2023

Ex manžela nie, terajšieho partnera áno aj keď s ním dieťa nemám ale mam dcéru z prvého manželstva

andrejka1974
25. aug 2023

A myslíš že ten človek čo robí remeslo nie je unavený večer tak si na veľkom omyle mám doma manžela čo už 30 rokov robí stolára a vermi je už soft vyčerpaný robí bežné od pondelka do štvrtka od 6.00 do 17.00 a počas víkendov chodíme robiť na dom takže oddychu je menej a to sme zvládli päť detí ale hlavne nájdeme si stále čas na seba aspoň sa porozprávať každý deň a to je veľmi dôležité

mikadooo
25. aug 2023

Pri výbere partnera som mala jediné kritérium, nech sa mu páčim a nech sa on páči mne. Viem, malicherné, ale v tej dobe som chcela toto. A ešte jedno bolo pre mňa dôležité, ako sa správa k svojej matke a sledovala som jeho vzťahy a komunikáciu k ženám všeobecne. Obstál. Sme spolu vyše 20 rokov, pravdupovediac, neviem si predstaviť byť s nejakým iným chlapom 🤷.

bets
25. aug 2023

Ja som bola veľmi náročná. A neľutujem. Manželstvo funguje aj po viac ako 20 rokoch. Kritériá by som nemenila. Jedno z kritérií bol aj vysoký intelekt a vysoký s výškou🙂 tych kriterii bolo ovela viac (vyzor, povaha, spravanie), az som si dlho myslela, ze som narocna a nemam sancu niekoho najst. Prečo som tak náročná vyplynulo z nevydareneho manželstva mojich rodičov.

Strana
z2