icon

Ako sa zmieriť s obavami o bábätko s refluxom?

13. nov 2023

Ahojte, potrebujem asi par povzbudivych slov... Mam doma 8 tyzdnove babo s refluxom. Nevracia vela, zato sa jej vracia mlieko do ust aj po 2 hodinach od jedenia a ona sa zajakava, hika, dusi, aj pri kojeni jej casto zabieha. Vsetky opatrenia dodržiavam, dostáva Gastrotuss. Boli sme u pediatricky pre neutichajuce chrapcanie v nose. Vraj z refluxu. Treba vyrast. Zeny ja som zúfalá. Citim na sebe vyhorenie. Je to moje 2. Dieta a prve s tymto problémom. Citim sa zle. Stale som v strehu. Bojim sa o nu. Ked mala 3 tyzdne skončili sme na týždeň na detskom pretoze po odgrgnuti jej vybehlo mlieko aj nosom a nenadychla sa. Bola u nas rychla. Odvtedy sa neviem uvoľniť. Uzit si den. Vkuse jz sledujem. Cakam kedy sa cosi stane. Uz mi z toho sibe. Strasne sa bojim ze prestane dychat, tak jej v tom nose chrci. Sem tam vytiahnem jeden soplik a dalej chrci. Prosim ze v tom nie sme sami?

barbora0308
13. nov 2023

Jasne ze nie 🙂 urcite je tu vela mamiciek s dietatom co mali alebo maju reflux a maju rovnake, ci podobne pocity ako ty. Syn mal velmi silny reflux, grcal prudom, pediater nas poslal aj na gastro sono na Kramare kvoli tomu, ci je to naozaj iba reflux, lebo on grcal fakt ako z kohutika. 🫤 Narodil sa o mesiac predcasne, tak bolo nutne, aby priberal, tak som ho furt vazila, ci vobec nieco v nom ostane...prerevala som asi cely prvy pol rok, az kym sa nezacal ten reflux zlepsovat. Poradit tazko poradim, strach som mala aj ja stale, ale napr. ja som davala hned pod maleho ked spal monitor dychu, neviem ci ho mas, ak ano ber ako bezpredmetne ☺️. No a v sufliku v nocnom stoliku som mala vytlacenu A4, co mi davali este v nemocnici, ako postupovat, ak by ten monitor zacal pipat, co odsledovat a ako resuscitovat v pripade, ak by prislo na najhorsie (chvalabohu som ho nikdy nevyuzila). Drzim palce, nech z neho mala rychlo vyrastie 🤞!

simona92101
13. nov 2023

Na gastre ste neboli?lebo tichy reflux a chrcanie je aj priznak ABKM,aspon u nas sa to takto prejavovalo.kojit som musela prestat,lebo vela potravin reflux este zhorsovalo,a pri kojeni som nevedela vylucit potraviny,kt.najviac skodili.gastrotuss nezaberal,mala z neho koliky.
Presli sme na specialne mlieko z gastra na predpis,a ten tichy reflux eliminoval.

autor
13. nov 2023

@simona92101 boli sme v tom case ked sme boli hospitalizovani a vtedy sono neukazalo nic...

simona92101
13. nov 2023

Ale alergia sa na sone neukaze,treba testy

diaszoky
13. nov 2023

My
Mame chrapkanie z refluxu a na ten chrapot si musis zvyknut. Nam gastrotuss po jedeni nezaberaˇl davam ho medzi. Plus odhrgnut a daku dobu drzat hore. Plus mame klinovy vankus vybysenapoloha je samozrejmost.Ak malej ide fomtana z nosteka a hrozne pri tom trpi ☹️Fukame do tvare ine nam neostava len vyckat kym pridu prikrmy. Neuvazujes dokrmovat umelym arkovym? Snad by si mala aj pokoj

autor
15. nov 2023

@diaszoky ja neviem a co s tym mojim mliekom keď ho mam tolko...

maryetta
15. nov 2023

Mala som to pri prvom. Trvalo to pol roka kym nezacali prikrmy. On zvracal prudom zakazdym. Odgrgnut si nevedel. Vzdy rovno “fontana”.
Druha dcerka to uz bolo lepsie. A napr treti on uz v porodnici. Vkuse bol doslova zaliaty mliekom. Vkuse vracal. Jemu to cez nos. Cez oci islo 🙈
Davala som vzdy do polohy na bok. Ze ked nieco vytecie mu to z pusiny. Z nosteka. Ale jasne ze vkuse som sledovala vkuse v strehu.

autor
15. nov 2023

@maryetta a nikdy ste neriešili ze sa tým mliekom dusil pripadne zapal pluc?

maryetta
15. nov 2023

Tak stalo sa parkrat ze im zabehlo to je jasne. Ale to ze som ozaj bola vkuse v strehu. Ak som pri dietatu nebola bol polohovany. Takze som videla ze ano mliecko vytieklo nabok.

diaszoky
15. nov 2023

Porad sa s dr napr. Ja som sama
Mlieko zmenila a nelutujem. Na tvojom mieste skusom ar mlieko pomedzi dojcenie a ked bude zlepsenie nieje o com. A mlieko by som odstrekovala. V takom pripade ked sa dcerka nemadychla by som skusala vsetko