Ako si užiť čas bez detí?
Nikdy som nechapala, co sa mysli tym, ze zena sa strati v materstve a asi som to teraz pochopila. Mam dve malinke deti a raz za cas(ako teraz) zacinam mat nejaku hodinku “volno”. A ja sa neviem do nicoho pustit. Ano, vedela by som ist upratovat ci varit ale to nechcem, chcem opat citat knihy a malovat (to su moje 2 top hobby) ale akokeby sa mi do toho nechcelo, hned pocitim taky divny pocit, podobny uzkosti, ze ked zacnem nieco robit co ma bavi, tak uz budu deti spat doma a v najlepsom ma prerusia. Mali ste niektora takyto pocit? Takze svoje volno zabijam blbym scrollovanim socialnych sieti, to jedine mi neprinasa uzkost. Ako sa uvolnit, ponorit do svojho hobby?
@anonym_autor citanie knihy sa da urcite aj prerusit a ked ta prerusia v tom najlepsom, tak to budes mat ako ked dakedy skoncila telenovela v tom najlepsom a museli sme cakat do dalsieho dna ako to bude pokracovat a ma to svoje vyhody clovek sa stale na nieco tesil, lebo vsak mali vzdy minimalne 200 casti.
@anonym_autor Poznam ten pocit. Kreslenie som na nejaky cas uplne zanechala :( Ale knihy citam, to je prave nieco, co sa da hocikedy prerusit.
Alebo chcem robit aj to aj to aj to a akoby sa zaseknem na mrtvom bode a nepustim sa do ziadnej aktivity
@anonym_autor vitaj v klube
tiez to tak obcas citim. poradit neviem, len sa pridavam, ze to tak asi ma viacero z nas. aspon knihy som zacala znova citat, ked syn trocha podrastol, aj ked teda este stale je to obcas tak prerusovane 🙂
No dala som si 15min meditaciu a zacala citat a su spat😏😏
pockaj par rokov 😀
a za ma to nie je 'stratenie v materstve', podla mna su tieto pocity pri malych detoch uplne normalne.. ono by aj bolo divne, keby sa mama stale citila ako ked deti nemala.. preco stale so vsetkym bojovat a hladat za vsetkym problem? tak si nejaky cas uzivaj
'blbe scrollovanie', aj to ma svoje caro 😝
@anonym_autor a aké malé sú tie "malinke" deti?
pockaj par rokov 😀
a za ma to nie je 'stratenie v materstve', podla mna su tieto pocity pri malych detoch uplne normalne.. ono by aj bolo divne, keby sa mama stale citila ako ked deti nemala.. preco stale so vsetkym bojovat a hladat za vsetkym problem? tak si nejaky cas uzivaj
'blbe scrollovanie', aj to ma svoje caro 😝
@reanda 2 a 3 roky
@anonym_autor Mám deti v rovnakom veku s teda keď náhodou niekam idu, neviem čo skôr. Vsade kde pozriem nejaka robota. Skôr mám problém že kde začať, oddýchnuť si kvôli tomu neviem lebo som z toho potom nervózna, že som ten čas nevyužila aby som toho mala menej..
@anonym_autor Mám deti v rovnakom veku s teda keď náhodou niekam idu, neviem čo skôr. Vsade kde pozriem nejaka robota. Skôr mám problém že kde začať, oddýchnuť si kvôli tomu neviem lebo som z toho potom nervózna, že som ten čas nevyužila aby som toho mala menej..
@kristinka92 toto som si uz prenastavila, upratujem s nimi alebo len minimum volna venujem upratovaniu, ale teda ja ho mam fakt malo, tak 2-3x do tyzdna a to teda nebudem venovat upratovaniu
@anonym_autor keď hodina iba pre seba, tak buď kúpeľ, zmrzka niekde na terase, káva a iba tak čušať, byť iba ničotne v tichu alebo splynúť v priestore, že si niečo vychutnám - pohľad na okolie, výhľad na nejakú panorámu alebo ľudí okolo. Takto barbarský si hodinu užiť iba tak..... 👣
Necítim to tak. Ani pri 5tich deťoch. Keď ma kniha zaujme, za 3 dni je prečítaná. Málokedy si kreslim ale nájdem si čas.. kebezy veľmi chcem.. úzkosť mám skôr, keď dlhšie ten čas pre seba nemám alebo sa neviem pre nejaký problém uvoľniť a vychutnať si čas.. či s deťmi, bez nich, s partnerom..
Necítim to tak. Ani pri 5tich deťoch. Keď ma kniha zaujme, za 3 dni je prečítaná. Málokedy si kreslim ale nájdem si čas.. kebezy veľmi chcem.. úzkosť mám skôr, keď dlhšie ten čas pre seba nemám alebo sa neviem pre nejaký problém uvoľniť a vychutnať si čas.. či s deťmi, bez nich, s partnerom..
@ivangeline ake velke mas deti, a využivas služby pestúnky alebo bývaš s rodinou ktorá ti deti stráži? Lebo premna je vrcholne nepredstaviteľné,si pri 5tich malých deťoch (bavime sa o veku všetkých do 10rokov), vediet citat.. Ci optimisticky a s ľahkosťou prehlásiť, ze aj kreslenie by bolo možné. Neexistuje.
Bud máš už deti vyrastene 10+ co si dokážu utriet zadok a spravit niečo ľahké jesť, alebo máš doma pomoc.
Ja čítam ked deti na obed spia. Potom pokračujem večer ked deti zaspia . A uuuuplne bez vycitiek. P.s. potom to nocne citanie s nimi tyzden cez obed dospavam😂
@ivangeline ake velke mas deti, a využivas služby pestúnky alebo bývaš s rodinou ktorá ti deti stráži? Lebo premna je vrcholne nepredstaviteľné,si pri 5tich malých deťoch (bavime sa o veku všetkých do 10rokov), vediet citat.. Ci optimisticky a s ľahkosťou prehlásiť, ze aj kreslenie by bolo možné. Neexistuje.
Bud máš už deti vyrastene 10+ co si dokážu utriet zadok a spravit niečo ľahké jesť, alebo máš doma pomoc.
@galadriel90 alebo mám režim a medzi 13 až 15 je ticho a deti v izbách a večer mám tiež čas bez nich. ;D
@galadriel90 alebo mám režim a medzi 13 až 15 je ticho a deti v izbách a večer mám tiež čas bez nich. ;D
@ivangeline koľko majú rokov tie tvoje deti?
Alebo chcem robit aj to aj to aj to a akoby sa zaseknem na mrtvom bode a nepustim sa do ziadnej aktivity
@anonym_autor je to depresia..opisujes to presne.. co radiť? Jedine riesenie je uvedomit si to a spravit si plán činnosti na každy deň - hocico co chces alebo musis spravit a potom ho reálne plnit.. zacni aj malickostou - napr. potriedit si fotky, urobit fotoknihu pre tvoje dieta, upratat šuflík, skusit nový recept, prihlasit sa na nejaku skupinovu aktivitu - šport, tanec - čokolvek, vsetko pomaha z tohto začarovaneho kruhu von - postupne objavis znova samu seba a spoznas sa a mozes si začať plnit svoje sny
@ivangeline koľko majú rokov tie tvoje deti?
@galadriel90 5 a pol, 6 a pol, čoskoro 4, 2 a 1. ;)