icon

Ako si užiť čas bez detí?

7. júl 2025

Nikdy som nechapala, co sa mysli tym, ze zena sa strati v materstve a asi som to teraz pochopila. Mam dve malinke deti a raz za cas(ako teraz) zacinam mat nejaku hodinku “volno”. A ja sa neviem do nicoho pustit. Ano, vedela by som ist upratovat ci varit ale to nechcem, chcem opat citat knihy a malovat (to su moje 2 top hobby) ale akokeby sa mi do toho nechcelo, hned pocitim taky divny pocit, podobny uzkosti, ze ked zacnem nieco robit co ma bavi, tak uz budu deti spat doma a v najlepsom ma prerusia. Mali ste niektora takyto pocit? Takze svoje volno zabijam blbym scrollovanim socialnych sieti, to jedine mi neprinasa uzkost. Ako sa uvolnit, ponorit do svojho hobby?

autor
7. júl 2025

Alebo chcem robit aj to aj to aj to a akoby sa zaseknem na mrtvom bode a nepustim sa do ziadnej aktivity

domkakvet
7. júl 2025

@anonym_autor citanie knihy sa da urcite aj prerusit a ked ta prerusia v tom najlepsom, tak to budes mat ako ked dakedy skoncila telenovela v tom najlepsom a museli sme cakat do dalsieho dna ako to bude pokracovat a ma to svoje vyhody clovek sa stale na nieco tesil, lebo vsak mali vzdy minimalne 200 casti.

marianarem
7. júl 2025

@anonym_autor Poznam ten pocit. Kreslenie som na nejaky cas uplne zanechala :( Ale knihy citam, to je prave nieco, co sa da hocikedy prerusit.

pieksamaki
7. júl 2025
@anonym_autor

Alebo chcem robit aj to aj to aj to a akoby sa zaseknem na mrtvom bode a nepustim sa do ziadnej aktivity

@anonym_autor vitaj v klube

deedol
7. júl 2025

tiez to tak obcas citim. poradit neviem, len sa pridavam, ze to tak asi ma viacero z nas. aspon knihy som zacala znova citat, ked syn trocha podrastol, aj ked teda este stale je to obcas tak prerusovane 🙂

autor
7. júl 2025

No dala som si 15min meditaciu a zacala citat a su spat😏😏

reanda
7. júl 2025

pockaj par rokov 😀
a za ma to nie je 'stratenie v materstve', podla mna su tieto pocity pri malych detoch uplne normalne.. ono by aj bolo divne, keby sa mama stale citila ako ked deti nemala.. preco stale so vsetkym bojovat a hladat za vsetkym problem? tak si nejaky cas uzivaj
'blbe scrollovanie', aj to ma svoje caro 😝

bielasovicka
7. júl 2025

@anonym_autor a aké malé sú tie "malinke" deti?

autor
7. júl 2025
@reanda

pockaj par rokov 😀
a za ma to nie je 'stratenie v materstve', podla mna su tieto pocity pri malych detoch uplne normalne.. ono by aj bolo divne, keby sa mama stale citila ako ked deti nemala.. preco stale so vsetkym bojovat a hladat za vsetkym problem? tak si nejaky cas uzivaj
'blbe scrollovanie', aj to ma svoje caro 😝

@reanda 2 a 3 roky

kristinka92
7. júl 2025

@anonym_autor Mám deti v rovnakom veku s teda keď náhodou niekam idu, neviem čo skôr. Vsade kde pozriem nejaka robota. Skôr mám problém že kde začať, oddýchnuť si kvôli tomu neviem lebo som z toho potom nervózna, že som ten čas nevyužila aby som toho mala menej..

autor
7. júl 2025
@kristinka92

@anonym_autor Mám deti v rovnakom veku s teda keď náhodou niekam idu, neviem čo skôr. Vsade kde pozriem nejaka robota. Skôr mám problém že kde začať, oddýchnuť si kvôli tomu neviem lebo som z toho potom nervózna, že som ten čas nevyužila aby som toho mala menej..

@kristinka92 toto som si uz prenastavila, upratujem s nimi alebo len minimum volna venujem upratovaniu, ale teda ja ho mam fakt malo, tak 2-3x do tyzdna a to teda nebudem venovat upratovaniu

mam1na
7. júl 2025

@anonym_autor keď hodina iba pre seba, tak buď kúpeľ, zmrzka niekde na terase, káva a iba tak čušať, byť iba ničotne v tichu alebo splynúť v priestore, že si niečo vychutnám - pohľad na okolie, výhľad na nejakú panorámu alebo ľudí okolo. Takto barbarský si hodinu užiť iba tak..... 👣

ivangeline
7. júl 2025

Necítim to tak. Ani pri 5tich deťoch. Keď ma kniha zaujme, za 3 dni je prečítaná. Málokedy si kreslim ale nájdem si čas.. kebezy veľmi chcem.. úzkosť mám skôr, keď dlhšie ten čas pre seba nemám alebo sa neviem pre nejaký problém uvoľniť a vychutnať si čas.. či s deťmi, bez nich, s partnerom..

galadriel90
7. júl 2025
@ivangeline

Necítim to tak. Ani pri 5tich deťoch. Keď ma kniha zaujme, za 3 dni je prečítaná. Málokedy si kreslim ale nájdem si čas.. kebezy veľmi chcem.. úzkosť mám skôr, keď dlhšie ten čas pre seba nemám alebo sa neviem pre nejaký problém uvoľniť a vychutnať si čas.. či s deťmi, bez nich, s partnerom..

@ivangeline ake velke mas deti, a využivas služby pestúnky alebo bývaš s rodinou ktorá ti deti stráži? Lebo premna je vrcholne nepredstaviteľné,si pri 5tich malých deťoch (bavime sa o veku všetkých do 10rokov), vediet citat.. Ci optimisticky a s ľahkosťou prehlásiť, ze aj kreslenie by bolo možné. Neexistuje.
Bud máš už deti vyrastene 10+ co si dokážu utriet zadok a spravit niečo ľahké jesť, alebo máš doma pomoc.

kikusenka1
7. júl 2025

Ja čítam ked deti na obed spia. Potom pokračujem večer ked deti zaspia . A uuuuplne bez vycitiek. P.s. potom to nocne citanie s nimi tyzden cez obed dospavam😂

ivangeline
8. júl 2025
@galadriel90

@ivangeline ake velke mas deti, a využivas služby pestúnky alebo bývaš s rodinou ktorá ti deti stráži? Lebo premna je vrcholne nepredstaviteľné,si pri 5tich malých deťoch (bavime sa o veku všetkých do 10rokov), vediet citat.. Ci optimisticky a s ľahkosťou prehlásiť, ze aj kreslenie by bolo možné. Neexistuje.
Bud máš už deti vyrastene 10+ co si dokážu utriet zadok a spravit niečo ľahké jesť, alebo máš doma pomoc.

@galadriel90 alebo mám režim a medzi 13 až 15 je ticho a deti v izbách a večer mám tiež čas bez nich. ;D

galadriel90
8. júl 2025
@ivangeline

@galadriel90 alebo mám režim a medzi 13 až 15 je ticho a deti v izbách a večer mám tiež čas bez nich. ;D

@ivangeline koľko majú rokov tie tvoje deti?

lacibo
8. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je to depresia..opisujes to presne.. co radiť? Jedine riesenie je uvedomit si to a spravit si plán činnosti na každy deň - hocico co chces alebo musis spravit a potom ho reálne plnit.. zacni aj malickostou - napr. potriedit si fotky, urobit fotoknihu pre tvoje dieta, upratat šuflík, skusit nový recept, prihlasit sa na nejaku skupinovu aktivitu - šport, tanec - čokolvek, vsetko pomaha z tohto začarovaneho kruhu von - postupne objavis znova samu seba a spoznas sa a mozes si začať plnit svoje sny

ivangeline
8. júl 2025
@galadriel90

@ivangeline koľko majú rokov tie tvoje deti?

@galadriel90 5 a pol, 6 a pol, čoskoro 4, 2 a 1. ;)