icon

Ako skĺbiť aktívny život s bábätkom?

19. feb 2024

Ahojte mame aktivny zivot a konecne som tehotna po 2 rokoch snazenia. Nechcem sa vzdat nasho aktivneho zivota tak vas skusene mamicky ziadam o pomoc. Ja viem ze sa nam zivot zmeni na ruby a ze sa budeme musiet prisposovat babatku a krmeniu a spankom ale sem tam pocujem strasne optimisticke mamicky ze sa netreba prisposovat babatku ale ze babatko sa prisposobi nám 😀. Ked pocujem inych rodicov ze napr nemozu sa dohodnut sa stretnut s niekym na čas lebo sa to s babom nedá tak len krutim hlavou ako je to mozne? Ze prisposobia cely zivot babu a nemaju ziadny zivot??? Alebo ze nemozu ist na nejake nove miesto lebo to ich dieta to tam nepozná? …

Prosim o rady, nechcem tak dopadnut ze mi dieta bude dirigovat zivot takymto stylom 🥰 dakujem

Strana
z2
cookie29
19. feb 2024

@simsalabim paradoxne, ja som mala prve narocne a druhe s refluxom, kde som prala viac krat denne a radsej to refluxove ako to uvrestane... neviem si to predstavit dokopy

A tiez, s uvrestanym deckom ma zastavila nejaka starsia pani s komentarom "hladne je pravda" skoro ma vystrelo... hej ja koza sprosta sa tu premavam po parku s uvrestanym deckom namiesto aby som sla domov a nakrmila ho, ze mi to nenapadlo skor

sticker
katarinka89
19. feb 2024

Keď budeš mat náročné dieťa, neurobíš nič.....

stannkal
19. feb 2024

zavisi to aj od dietata ale nie len, aj clovek sa sam zmeni ked sa stane rodicom, jeho hodnoty a priority v zivote sa upravia, u niekoho radikalnejsie ako u ineho. A prisposobovat sa vzdy musia do urcitej miery obidve strany, nemusis sa nechat "dirigovat" dietatom ale urcite nechces byt ani despoticky rodic, ktory zaveli a tak bude. Proste je to o kompromise a respektovani potrieb toho druheho. Uvidis ked to dieta budes mat ci este budes krutit hlavou. Samozrejme, ze to rodicia nemyslia doslova, ze sa neda s nikym sa dohodnut lebo maju dieta len proste im to zato nestoji, lebo mozno vedia ze dieta to bude znasat zle a koniec koncov by z takeho vyletu nemal zabavu nikto - to len ako priklad. To ale neznamena, ze su odkazani sediet doma na zadku, ale skratka idu von v case ked vedie, ze aj dieta bude spokojne a ked to vedia zosuladit s jeho potrebami.

darkswan
19. feb 2024

Urcite si nic neplanuj v hlave a nestavaj vzdusne zamky, nech nie si sklamana, tiez som mala plno reci ako sa dieta ma prisposobit a ano mala som taku prvu, druha je presny opak a viac chapem ostatnych rodicov☺️

beky223
19. feb 2024

To ani tak nie je o tom.... Kľudne môžeš raziť teóriu, že dieťa sa prispôsobí rodičom a môžeš s ním ísť obrazne aj na Everest, len otázka je, za akú cenu? Keď sa ti narodí a zistíš, že vďaka režimu je kludnejsie, nepočúvaš celý deň rev za uchom a keď sa bábätku prispôsobíš ty, tak budeš mať viac času si vydýchnuť... Lebo počúvať rev svojho dieťaťa je veľmi stresujúce a málokto to chce robiť dobrovoľne... Tak možno úplne zmeníš priority a povieš si, že ti to za to nestojí 🙂

belllinka
19. feb 2024

Máš to tam napísané: “ze sa budeme musiet prisposovat babatku a krmeniu a spankom”.

nevenka
19. feb 2024

Tak pozri, nase prve som aj cudziemu mohla dat postrazit od babatka, ziadny problem. Druhe - kebyze sa ma ono prisposobit mne, tak mi umrie od hladu. Nevedela sa nakojit nikde okrem domaceho prostredia. Mala priserne koliky. Trvali strasne dlho a mala pruh a ten si tym placom este zhorsila. Takze som sa snazila ju nestresovat viac, nez je nutne. A dalsie 2 deti boli nieco medzi tymi dvoma. V autosedacke nam kazde jedno do cca 2 rokov vrieskalo. Tak vies, niekedy sa mozes aj na hlavu postavit a nepomozes si. Toto uvidis, ake to budete mat Vy. Su deti a deti. Nehodnot, nesud, neplanuj. Uvidis za pochodu. Na toto nie je ziadny vzorec. A ani jeden rodic nie je lepsi alebo horsi. Vlastna skusenost je neprenosna.

dixitka
19. feb 2024

Ako ti tu píšu, uvidíš sama, aké budeš mať dieťa a podľa toho sa zariadiš 🙂 ja som si napr. myslela, koľko času budem s bábom tráviť vonku, ale tiež bol z tých, čo kočík nenávidel cca do pol roka (už je to našťastie lepšie), nosič síce mal rád, ale to som zas ja nevládala pochodovať dlhšie než dáku hodinku, keďže mal v 3 mesiacoch už 7,5 kg (a keď som si s ním sadla, tak do 5 minút rev). Cesta s autom dlhšia ako hodinu bola tiež utrpenie, chvíľu pospal a potom rev taký, že mi až mozog stŕpal v hlave… a doma pritom zlaté spokojné bábätko :D takže človek potom ozaj radšej sedí doma…
kamarátkine bábo je zas doma umrnčané, ale v kočíku vydrží byť hocikoľko a v aute prespí aj 3 h, no tak radosť cestovať :D

lossless
19. feb 2024

Je to o kompromisoch ako tu uz zaznelo, v niecom sa prisposobi dieta, v niecom ty respektive najdes si aktivity, ktore vam budu obom vyhovovat. Napriklad nas maly odmietal akykolvek nosic ci satku (krik, plac, amoky) a vysnivane prechadzky v lese a tury sa nekonali, mali sme lepsi sportovy kocik, no obmedzenie to iste bolo. Hlavne nemat ocakavania a potom sa tesit aj z malych veci napr ze ste sa dostali z domu po prvu lesnu odbocku 😀

Inac sa nam osvedcila rutina, ked deti vedia co cakat - aj v ramci aktivit, nie len domov beznych ukonoch.

enoula
19. feb 2024

Neobavaj sa dopredu. Uz je super doba, ze sa da vymysliet kadeco .tolko moznosti . Nosič, terenny kocik, cyklo vozík, vybava je bohata... Nevies ake bude babo, mozno sa ono lahko prisposobi vam.. pozri fb outdoormamas 😉

mikadooo
20. feb 2024

Ja ti poviem takto. Nerešpektovať biorytmus bábätka bude nesmierne náročné - pre teba. Samozrejme, nemusíš sa "prispôsobovať", nikto ťa nútiť nebude. Aj diskotéku pokojne dáš s dieťaťom v manduce, ak CHCEŠ. Akurát sa potom moc nevyspíš, je dosť možné, že na časť "aktívneho života" jednoducho nebudeš mať energiu. A možno budeš mať super bábo a ani nebudeš vedieť, že ho máš, aj také vraj sú. Nechaj to plynúť a čo bude to bude, potom sa napasuješ podľa aktuálneho dňa/týždňa/vyťaženosti partnera atď.

Strana
z2