Ako udržiavať poriadok doma s malými deťmi?
Ako to prosim vas robite? Tie co mate poriadok. Ja som uz z toho chora. Vsade je kopec oblecenia, hraciek, vsetko na hornych polickach lebo inak vsetko vyhadzane von. Syn ma 2 roky ale tych veci je tak vela nic nema miesto. Kazdu chvilu mu je nieco male co len balim do krabic a uz ani neviem kde to davat. Sme na 65 metroch bez pivnice a balkona a je to strasne. Stale mam pocit ze sa len nieco nove donesie a nic sa nevyhodi..upratovat so synom je nerealne a tak mam hodinu denne aj to niekedy ani to aby som akurat poriesila mycku, pracku a trochu pozametala, vsetko ostatne stoji.. citim sa v tomto byte strasne zle.
ak ma muz topanok na mariu a kopu v zlom stave, rovnako oblecenie, treba to hodit do vreca a dat prec. Nech nie je zberac.
a hlavne, treba prestat tolko oblecenia kupovat, ked je problem to skladovat :DD ekologickost a ekonomickost nie je v tom ze nevyhazdujem, ale v tom ze si premyslim co kupim.
jasom detom postupne vyradovala a uz v puberte nenali
skoro nic z detstva, len par kuskov. Ja to neznasam prekladat, ani oblecenie neprekladam, co sa nenosi, prec.
Mam 4deti a to by som sa docista zblaznila. I ked pravda ze jedno co uplne najneradsej robim je triedenie oblecenia a hlavne vydelit jarne a zimne a podobne. Vzdy male bokom….
Ale byvame v dome takze co vyhodim. Ci posuniem. A co tak do vriec a na pojd.
Hraciek som vela vyclenila ked sme posuvali na zbierku na Ukrajinu.
Pripadne co je uz poskodene. Zlomene. A najnovsie aj neupratane ide do kosa.
Dalsi obrovsky pomocnik-susicka oblecenia. Jednak aj casovo ale hlavne-nepotrebuju tolko oblecenia lebo vsetko je takmer hned mozne k noseniu.

Da sa upratovat aj s dietatom, rozdel si to po castiach, skrina/polica/suflik. Postupne. ja som to takto robila a na nizsie skrinky, som dala zamky na bicykle :D dcera sa tam nedostala a bol poriadok, a miesto (detske poistky a kadeco otvorila raz dva).
AK veci planujes pre dalsie dieta, porozmyslaj, co naozaj potrebujes a daj do vakuovych vriec, alebo plastovych boxov, ak vies, suchni to k rodicom (ak maju vacsie byvanie), Inak nafot, predaj, daruj, vyhod. Poskodene veci = prec.
Rovnkao cacky macky, hracky, hraciek ja som nechavala dcere to co sa jej zmestilo do kuchynky (mala tkau vacsiu) a potom do jednej vacsej krabice + lego. To sme mali v byte. Zvyosk som triedila a obmienala (boli hracky odlozene, z coho vyrastla = to som posunula dalej), ono ano.. z niecim sa nehrala, ale o mesiac sa hrala :D
Zariadenie akekolvek hodis na bazos, vinted a bazar sem a urcite predas, vsetko co nepotrebujes. Inak my sme byvali v 52m2 a este aj kancelariu som tam mala v rohu obyvacky zriadenu, cize da sa.. len si veci poprehadzj, nabytok prisposob.